Actorul Alec Baldwin și producătorii filmului western „Rust” au ajuns la o înțelegere cu familia regizoarei de imagine Halyna Hutchins, pe care Baldwin a împușcat-o în timpul filmărilor de anul trecut, a declarat miercuri soțul acesteia, relatează Reuters. Acordul pune capăt procedurilor judiciare civile inițiate de familia lui Hutchins împotriva lui Alec Baldwin.

Alec BaldwinFoto: ABC / Backgrid UK / Profimedia Images

Conform acordului, procesul civil al familiei împotriva lui Baldwin și a altora va fi clasat, iar filmările vor fi reluate în ianuarie cu toți actorii principali inițiali, a declarat Matthew Hutchins într-un comunicat.

Filmul cu buget redus era filmat la Bonanza Creek Ranch, lângă Santa Fe, New Mexico, în octombrie 2021, când Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a murit.

Baldwin repeta o scenă cu un revolver când a tras un glonț care a lovit-o pe regizoarea ucraineană, precum și pe regizorul Joel Souza, care a supraviețuit.

„Nu am niciun interes în a mă implica în incriminări sau în a atribui vina (producătorilor sau domnului Baldwin)”, a spus Hutchins, un avocat în fuziuni și achiziții, care în baza acordului va deveni producător executiv al filmului. „Toți credem că moartea Halynei a fost un accident teribil”.

Baldwin și alții ar putea fi acuzați penal pentru moartea lui Hutchins, a declarat un procuror din New Mexico în septembrie. Anchetatorii s-au concentrat pe stabilirea persoanei care a mânuit pistolul cu care a tras Baldwin.

Actorul din „30 Rock” și „Saturday Night Live” a negat responsabilitatea pentru moartea lui Hutchins și a spus că gloanțele reale nu ar fi trebuit niciodată permise pe platourile de filmare.

„Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la soluționarea acestei situații tragice și dureroase”, a declarat avocatul acestuia, Luke Nikas, într-o declarație privind acordul.

Avocatul familiei Hutchins, Brian Panish, la prezentarea procesului din februarie, a declarat că Baldwin poartă o răspundere semnificativă pentru ucidere, deoarece ar fi trebuit să verifice că arma nu conține gloanțe reale, nu ar fi trebuit să o îndrepte către o persoană și nu ar fi trebuit să apese trăgaciul.

Baldwin a spus că i s-a spus că arma era „rece”, un termen din industrie care înseamnă că este sigur de utilizat, și că nu a apăsat pe trăgaci.

Un test criminalistic al FBI al revolverului a constatat că acesta „funcționează normal” și nu s-ar fi descărcat fără să fie apăsat trăgaciul.

Astfel, Biroul Federal de Investigații din Statele Unite ale Americii a confirmat că actorul american Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei cu care regizoarea Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal pe platoul de filmare a filmului western „Rust” în urmă cu aproape un an.

Agenția de stat pentru siguranța lucrătorilor a amendat compania de producție a filmului cu suma maximă posibilă pentru ceea ce a descris drept defecțiuni „voluntare” de siguranță care au dus la moartea lui Hutchins.

Citește și: