​Unul dintre producătorii peliculei „Rust'”, pe al cărei platou de filmare s-a produs anul trecut incidentul care a dus la moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins, a spus că producţia va fi finalizată, a relatat luni publicaţia The Hollywood Reporter, preluată de Reuters și Agerpres.

Alec Baldwin inainte s-o impuste fatal pe regizoarea Halyna HutchinsFoto: Captura YouTube

Hutchins a murit în octombrie anul trecut după ce revolverul cu care actorul Alec Baldwin repeta o scenă pe un platou de filmare din New Mexico s-a declanşat, împuşcându-i pe directoarea de imagine şi pe regizorul filmului, Joel Souza. Souza a fost rănit, dar a supravieţuit.

„Suntem încrezători că vom reuşi să finalizăm pelicula”, a spus Anjul Nigam, unul dintre producătorii filmului, potrivit Hollywood Reporter. Un reprezentant al lui Nigam nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Producătorii „Rust”, amendați din cauza neregulilor la filmări

Luna trecută, statul New Mexico a amendat Rust Movie Productions cu suma maxim posibilă, 137.000 de dolari, pentru lacune de securitate „cu bună ştiinţă”, care au dus la moartea lui Hutchins. Compania de producţie a respins acuzaţiile.

Baldwin, care este de asemenea producător al peliculei, este vizat de mai multe procese în legătură cu decesul lui Hutchins, printre care şi cel demarat de soţul directoarei de imagine.

Baldwin, în vârstă de 64 de ani, a negat orice responsabilitate pentru moartea lui Hutchins şi a spus că prezenţa muniţiei reale nu ar fi trebuit niciodată permisă pe platoul de filmare de la Bonanza Creek Ranch al acestui western.

Actorul a susţinut totodată, în documentele depuse în instanţă că, potrivit unei clauze de despăgubire existente în contractul său, este exonerat de răspunderea personală.