Poliția din statul american New Mexico a publicat mai multe înregistrări video cu evenimentele ce au urmat împușcării fatale a Halynei Hutchins care includ interogarea actorului Alec Baldwin dar și scena exersată de acesta înainte de descărcarea armei care a ucis-o pe regizoarea de imagine a filmului „Rust”, relatează CNN.

Alec Baldwin inainte s-o impuste fatal pe regizoarea Halyna HutchinsFoto: Captura YouTube

Imaginile arată că în primele momente ale interogării sale, Baldwin îl întreabă pe un ofițer dacă este pus sub acuzare pentru ceva, acesta răspunzându-i că nu și explicându-i că este doar un interviu înainte să-i citească actorului drepturile sale.

Înregistrarea îl arată pe Baldwin descriind procesul de manipulare a armelor pe platoul de filmare și pașii obișnuiți care au fost urmați.

„Credeți că cineva ar fi făcut asta intenționat?”, îl întreabă polițistul pe Alec Baldwin. „Nu îmi pot imagina cine”, a răspuns acesta. Interogatoriul integral care a durat peste o oră poate fi urmărit AICI.

Momentele înainte ca Alec Baldwin s-o împuște pe Hutchins

Insider notează că printre numeroasele înregistrări video, documente și fotografii publicate de biroul șerifului din Santa Fe s-au numărat și două înregistrări care îl arată pe actorul în vârstă de 64 de ani exersând scena care a dus la împușcarea fatală a lui Hutchins în luna octombrie a anului trecut.

Baldwin este văzut stând în ceea ce pare strana unei biserici cu mâinile în poală. El își ține capul aplecat în timp ce repetă liniile de dialog. Înregistrarea video îl arată apoi ducându-și încet mâna înspre buzunarul interior al hainei înainte de a scoate arma de două ori ca repetiție pentru scenă.

Într-un interviu acordat în luna decembrie, Alec Baldwin a afirmat că nu a apăsat pe trăgaciul armei înainte ca aceasta să se descarce și să o ucidă pe Halyna Hutchins.

„Ei bine, trăgaciul nu a fost apăsat. Eu nu am apăsat pe trăgaci”, i-a spus actorul jurnalistului George Stephanopoulos de la televiziunea americnaă ABC.

„Deci nu ai apăsat deloc pe trăgaci?” l-a întrebat Stephanopoulos pe Baldwin. „Nu, nu, nu. N-aș îndrepta niciodată o armă către nimeni și nu aș apăsa un trăgaci. Niciodată”, a răspuns Baldwin.

Armurierul „Rust” spune că și-a distrus cariera

TMZ scrie că imaginile publicate luni arată de asemenea că Hannah Gutierrez Reed, femeia responsabilă de manipularea armelor pe platoul de filmare al westernului „Rust”, resimțea clar un grad de responsabilitate pentru ce s-a întâmplat, spunându-i unui ofițier la doar câteva minute după împușcătura mortală că este armurierul filmului „sau cel puțin eram”.

Vizibil zguduită și în lacrimi, ea îi spune ulterior unui alt polițist: „bine ai venit în cea mai groaznică zi din viața mea”.

Mai târziu ea îi spune ofițerului că „sunt singura femeie armurier din joc și tocmai mi-am f**** toată cariera”. Gutierrez Reed a fost instruită ca armurier de tatăl ei, un nume cunoscut pe platourile de filmare de la Hollywood.

Raportul oficial al autorităților din New Mexico privind incidentul și decesul lui Hutchins l-a exonerat vinerea trecută pe Baldwin de moartea regizoarei de imagine însă a stabilit o amendă record pentru nerespectarea condițiilor de siguranță pe platourile de filmare ale westernului.