Electricianul-șef de pe platoul de filmare al westernului „Rust” i-a acționat în instanță pe actorul Alec Baldwin și alți membri cheie ai echipei de producție în urma împușcării mortale a regizoarei de imagine Halyna Hutchins luna trecută, relatează Insider.

Alec BaldwinFoto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Electricianul Serge Svetnoy susține că glonțul care a ucis-o pe Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza pe platoul de filmare „l-a ratat la limită”, a anunțat miercuri revista Rolling Stone.

„Materiale rezultate în urma descărcării armei l-au lovit direct pe reclamant”, afirmă plângerea depusă de avocații lui Svetnoy.

„Glonțul l-a ratat la limită înainte să îi lovească pe regizoarea de imagine a filmului Halyna Hutchins și pe regizorul său Joel Souza. Reclamantul a suferit răni, inclusiv stres emoțional sever, ca urmare directă a acestui incident”, mai spune plângerea, potrivit CNN.

Tragedia de pe platoul de filmare al „Rust”

Baldwin a împușcat-o mortal pe Hutchins și l-a rănit pe Souza pe 21 octombrie după ce a tras cu un revolver Colt în timp ce exersa o scenă pentru filmul western.

Arma trebuia să fie încărcată cu gloanțe oarbe dar unul real a ajuns cumva în revolver. Autoritățile încă investighează incidentul, detectivii găsind mai multe gloanțe într-o borsetă de pe platoul de filmare.

Mai mulți membri ai echipei de filmare au intrat în grevă cu câteva ore înainte de incidentul fatal pentru a protesta față de condițiile de muncă.

Potrivit documentelor depuse în instanță, arma înmânată lui Baldwin a fost pregătită de armurierul Hannah Gutierrez-Reed și lăsată pe un cărucior.

Revolverul a fost luat apoi de Dave Halls, regizorul asistent al filmului, care i-a adus-o actorului în interiorul unei biserici construite pe platoul de filmare.

Halls a strigat „armă rece” înainte de a-i înmâna arma lui Baldwin pentru a semnala că aceasta nu conține gloanțe reale, potrivit documentelor juridice.

Cum a murit Halyna Hutchins

Actorul a tras cu arma, glonțul lovind-o pe Hutchins și pe regizorul Souza care stătea exact în spatele ei. Cineva a stricat „medic!” în timp ce membrii echipei de filmare s-au strâns panicați în jurul lui Hutchins pentru a încerca să oprească sângerarea.

Hutchins, care a fost lovită direct de glonț, a căzut în brațele electricianului-șef Serge Svetnoy, cu șiroaie de sânge curgându-i din piept.

The Los Angeles Time a relatat că un operator de sunet a spus că își amintește privind în ochii lui Hutchins în timp ce aceasta a putut fi auzită spunând: „Asta n-a fost bine... Asta n-a fost bine deloc”, ultimele cuvinte ale regizoarei de imagine.

Decesul acesteia a fost pronunțat câteva ore mai târziu la Spitalul Universității New Mexico.

Halyna Hutchins avea 42 de ani, fiind considerată una dintre vedetele în ascensiune ale lumii cinematografice americane.

Pe același subiect: