Asistentul regizorului a strigat „pistol rece” înainte de a-i înmâna actorului o armă de foc cu încărcătură reală, arată documentele instanței, citate de presa americană. Asistentul directorului nu știa că arma era încărcată cu cartușe reale când i-a înmânat-o lui Alec Baldwin și a descris-o ca fiind sigură, potrivit înregistrărilor instanței. La scurt timp după incident, soțul Halynei Hutchins a vorbit cu Alec Baldwin după ce actorul a ucis-o accidental, Baldwin oferindu-și întreg sprijinul pentru familia îndoliată. În cinematografie ”cold gun” semnifică o armă de recuzită inofensivă, spre deosebire de ”hot gun”, denumirea pentru arme reale.

Alec BaldwinFoto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reamintim că în timp ce filma pentru un western (”Rust”), Baldwin a tras cu un pistol pe care îl credea de recuzită, glonțul lovind-o în piept pe regizorul de imagine Halyna Hutchins şi pe regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei, în umăr.

Arma cu care s-a tras a fost luată de anchetatori ca probă, la fel ca și costumul pătat de sânge al lui Baldwin.

Potrivit Showbiz 411, Baldwin, care a jucat în peste 100 de filme, a fost auzit strigând pe platou „De ce mi s-a dat o armă reală?” imediat după ce a avut loc incidentul. „În toți anii de când joc în filme nu mi s-a dat vreodată o armă greșită!”, ar fi spus Baldwin (63 de ani) imediat după incident, când încă nu știa cât de grav rănite sunt cele două victime.