Simularea examenelor din cadrul Evaluarii Nationale a continuat miercuri, 7 martie 2018, cu testarea la Limba si literatura materna. Simularea a inceput la ora 9:00, iar elevii au avut la dispozitie 2 ore pentru a rezolva subiectele. Potrivit calendarului simularilor, elevii vor afla rezultatele pe 16 martie 2018. Notele obtinute la simularile examenelor de Evaluare Nationala nu pot fi contestate, si, ca regula, nu sunt trecute nici in catalog.

Fragment din subiectul de la simularea la Limba germana maternaFoto: edu.ro

Descarca de mai jos toate subiectele de la simularea examenului de Limba si literatura materna - clasa a VIII-a, precum si baremul aferent de notare:

Corectarea lucrarilor este realizata de catre doi profesori din scolile in care elevii sustin simularea. Obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie, a explicat Ministerul Educatiei, intr-un comunicat de presa.

Calendarul simularii Evaluarii Nationale de la clasa a VIII-a este urmatorul:

5 martie 2018Simulare Limba si literatura romana - proba scrisa

6 martie 2018Simulare Matematica - proba scrisa

7 martie 2018Simulare Limba si literatura materna - proba scrisa

16 martie 2018Afisarea rezultatelor

Citeste si: