Subiectele simularii examenului de Limba si literatura romana, clasa a VIII-a, au fost construite pe doua mari cerinte, fiecare cu mai multe sub-puncte. La primul subiect, elevii au avut fabula "Stejarul si trestia" de Gheorghe Sion, pe marginea careia au avut de notat sinonimele cuvintelor "sa te mandresti" si "iute", de explicat rolul virgulei in secventa "Ce boala ai, vecine?", de precizat numarul de litere din cuvintele "pleci" si "incet", precum si de realizat o compunere in care sa motiveze “apartenenta la specia literara fabula a textului dat”.

Fragment din subiectele de simulare la Limba romanaFoto: edu.ro

Vezi mai jos subiectele integrale de la simularea sustinuta luni, 5 martie 2018, de catre elevii de clasa a VIII-a la Limba si literatura romana:

Click pe fotografiile de mai jos pentru a mari imaginea

Descarca de aici Baremul de rezolvare

Click pe fotografii pentru a mari imaginea

Elevii de clasa a VIII-a au inceput luni, 5 martie, simularea probelor din cadrul Evaluarii Nationale 2018, cu testarea la Limba si literatura romana. Simularea a inceput la ora 9:00, a durat 2 ore, iar subiectele au fost construite de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), care realizeaza si subiectele la examenul propriu-zis.

Calendarul simularii Evaluarii Nationale de la clasa a VIII-a este urmatorul:

5 martie 2018Simulare Limba si literatura romana - proba scrisa

6 martie 2018Simulare Matematica - proba scrisa

7 martie 2018Simulare Limba si literatura materna - proba scrisa

16 martie 2018Afisarea rezultatelor

Citeste si: