Subiectele de la simularea la Matematica, pe care elevii de clasa a VIII-a au sustinut-o marti, sunt construite pe structura subiectelor de la examenul propriu-zis. Elevii au avut trei cerinte principale, fiecare cu mai multe sub-puncte. Simularea probei de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2018 a inceput la ora 9:00 si a durat 2 ore. Acesta este al cincilea an cand Ministerul Educatiei organizeaza simularea examenelor de Evaluare Nationala la nivel national - ceea ce inseamna ca simularile au loc la aceeasi data, incepand cu aceeasi ora in toate scolile, cu aceleasi subiecte de rezolvat.

Fragment din subiectele de la simularea la MatematicaFoto: edu.ro
  • UPDATE Ministerul Educatiei a publicat si baremul de evaluare si de notare a lucrarilor. Vezi mai jos subiectele integrale si baremul, pe care le poti descarca in format PDF

Subiectele de simulare, la fel ca subiectele de la examenele propriu-zise, sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), aflat in subordinea Ministerului. Rezultatele simularii nu pot fi contestate si sunt trecute in catalog numai in situatii exceptionale, cand elevii depun solicitari scrise in acest sens.

Subiectele de la simularea de marti, 6 martie, la Matematica - clasa a VIII-a:

Click pe foto pentru a mari imaginea

Baremul de corectare a problemelor:

Click pe foto pentru a mari imaginea

Corectarea lucrarilor este realizata de catre doi profesori din scolile in care elevii sustin simularea, in baza unor bareme "care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national", informeaza Ministerul Educatiei.

Potrivit Ministerului Educatiei, obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie.

Calendarul simularii Evaluarii Nationale de la clasa a VIII-a este urmatorul:

5 martie 2018Simulare Limba si literatura romana - proba scrisa

6 martie 2018Simulare Matematica - proba scrisa

7 martie 2018Simulare Limba si literatura materna - proba scrisa

16 martie 2018Afisarea rezultatelor

Citeste si: