Simularea Evaluarii Nationale 2018 "se desfasoara in conditii de normalitate" in Bucuresti, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu. "Nu exista boicot. In momentul de fata, in Capitala, in toate unitatile de invatamant gimnazial in care au fost programate simularile la Evaluarea Nationala - se desfasoara aceasta simulare" a examenului de Limba si literatura romana, a explicat Banu.

Marian BanuFoto: Agerpres

Amintim ca Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat duminica, 4 martie 2018, ca "membrii de sindicat din 1.100 de unitati de invatamant, din 28 de judete si din Municipiul Bucuresti, au decis sa nu participe la simularea examenului de evaluare nationala care se desfasoara in perioada 5-7 martie 2018". Federatia a anuntat boicotul cu doar o zi inainte de simularea primei probe din cadrul Evaluarii Nationale - testarea la Limba si literatura romana - si a explicat cauzele protestului, majoritatea legate de probleme salariale. Detalii aici

Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a declarat: “Nu exista boicot. In momentul de fata, in Capitala, in toate unitatile de invatamant gimnazial in care au fost programate simularile la Evaluarea Nationala - se desfasoara aceasta simulare. Sunt inscrisi 13.689 de elevi. Nu avem nicio unitate de invatamant in care nu se desfasoara simularea sau in care, din diverse motive, sa se fi amanat evaluarea copiilor”.

Marian Banu a detaliat procedura de simulare si a punctat ca cea mai importanta etapa a fost cea a desfasurarii simularii propriu-zise, din perspectiva amenintarii cu boicotul lansata de sindicat. "Evaluarea presupune mai multe aspecte si cel mai important moment este supravegherea elevilor. Apoi este o comisie compusa din mai multi profesori, presedintele comisiei este directorul, care se ocupa de primirea si de multiplicarea subiectelor. Problema de corectare se pune dupa ce se termina probele de evaluare nationala. Corectarea se face practic tot la nivelul unitatii de invatamant si mi-e greu sa cred - pentru ca in Bucuresti avem de obicei scoli mari cu cel putin 5-6-7 oameni la o catedra de romana sau matematica" - ca ar putea fi puse in pericol de boicot, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al ISMB.

"Important este ca simularea se desfasoara. Lucrarile sunt sigilate, sunt numerotate electronic, nu mai umbla nimeni in ele, decat comisia de corectare si presedintele comisiei. Eu reiterez mesajul ministrului educatiei in care cheama elevii sa participe la evaluarea nationala si e firesc acest lucru", a continuat oficialul.

Marian Banu a afirmat pentru HotNews.ro ca "simularea se desfasoara in conditii de normalitate".

Calendarul simularii Evaluarii Nationale de la clasa a VIII-a

5 martie 2018Simulare Limba si literatura romana - proba scrisa

6 martie 2018Simulare Matematica - proba scrisa

7 martie 2018Simulare Limba si literatura materna - proba scrisa

16 martie 2018Afisarea rezultatelor

Dupa simularea examenelor de Evaluare Nationala, si liceenii incep testarile. Elevii de clasele a XI-a si a XII-a vor sustine simularea examenelor de Bacalaureat in perioada 19 martie 2018 - 22 martie 2018. Vezi aici Calendarul Simularilor de Bacalaureat 2018

Citeste si: