​UPDATE Simulare Evaluarea Nationala Elevii de clasa a VIII-a au sustinut marti simularea examenului de Matematica. Modele de subiecte

de R.P.     HotNews.ro
Luni, 5 martie 2018, 18:36 Actualitate | Educatie


Elevii la scoala
Foto: Agerpres
UPDATE Simularea examenului de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2018 s-a desfasurat marti, 6 martie. Simularea la Matematica a inceput la ora 9:00, cand elevilor le-au fost distribuite subiectele, iar accesul in sali a fost permis pana la 8:30. Ei au avut la dispozitie doua ore pentru rezolvarea subiectelor de simulare.


Elevii de clasa a VIII-a au sustinut marti, 6 martie 2018, simularea examenului de Matematica. Este al cincilea an cand Ministerul Educatiei organizeaza simularea examenelor de Evaluare Nationala la nivel national (adica testarile se desfasoara la aceeasi data in toate scolile, cu aceleasi subiecte de rezolvat). Subiectele de simulare, la fel ca subiectele de la examenele propriu-zise, sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), aflat in subordinea Ministerului.

Modele de subiecte pentru simularea la Matematica, clasa a VIII-a
Click pe foto pentru a mari imaginea


Materia exceptata de la simulare - Matematica clasa a VIII-a

Pentru simularea examenului de Matematica, sunt exceptate urmatoarele teme din Programa pentru disciplina matematica, valabila pentru evaluarea nationala:
  • din capitolul Numere reale: Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere; operatii cu acestea (adunare, scadere, inmultire, impartire, ridicare la putere)
  • capitolul Functii
  • din capitolul Ecuatii, inecuatii si sisteme de ecuatii: ecuatii de forma ax+by+c=0, unde a, b, c sunt numere reale, a si b diferite de 0.
  • sisteme de ecuatii de forma:


  • probleme care se rezolva cu ajutorul inecuatiilor si al sistemelor de ecuatii
  • din capitolul Proiectii ortogonale pe un plan: calculul unor distante in interiorul corpurilor studiate
  • capitolul Calcularea de arii si volume
(sursa)

Cum se desfasoara simularea la Matematica

Accesul elevilor in clase este permis pana la ora 8:30. Simularea incepe la ora 9:00, cand in salile de clasa sunt distribuite subiectele, iar elevii au la dispozitie doua ore pentru rezolvarea problemelor.

Corectarea lucrarilor este realizata de catre doi profesori din scolile in care elevii sustin simularea, in baza unor bareme "care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national", precizeaza Ministerul Educatiei.

Elevii nu pot contesta notele pe care le obtin la simulare. Ministerul Educatiei anunta intr-un comunicat de presa ca, de regula, notele obtinute la simulare "nu se trec in catalog". Dar in situatii exceptionale, notele pot fi consemnate in catalog, dar "acest lucru se poate face in baza unei cereri scrise" de catre elevi.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea "unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare", se arata in comunicat.

Obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie (sursa).

Calendarul simularii Evaluarii Nationale de la clasa a VIII-a este urmatorul:
5 martie 2018     Simulare Limba si literatura romana - proba scrisa
6 martie 2018     Simulare Matematica - proba scrisa
7 martie 2018     Simulare Limba si literatura materna - proba scrisa
16 martie 2018   Afisarea rezultatelor

Citeste si:  


Citeste mai multe despre   
3240 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version