Suedia susține că OMS a greșit când a inclus-o pe lista țărilor „periculoase” în ce privește pandemia de Covid-19. Epidemiologul de stat Anders Tegnell a declarat că nu are nicio îndoială că este vorba despre „o interpretare complet greșită a datelor”.

Anders TegnellFoto: Jonathan Nackstrand / AFP / Profimedia Images

Anders Tegnell a făcut declarația în presa suedeză, după ce joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a inclus Suedia pe lista țărilor periculoase, în care se înregistrează o creștere a infecțiilor, scrie Mediafax.

Suedia a cunoscut o creștere a cazurilor de coronavirus, a recunoscut Tegnell, dar numai pentru că face mai multe teste.

Potrivit OMS, citat de BBC, Suedia a înregistrat 155 de infecții la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, un nivel mult mai mare decât oricare altă țară din regiunea Europei (care conform definiției Organizației include, printre altele, Kârgâzstan și Kazahstan).

Potrivit directorului regional OMS, Hans Henri Kluge, în 11 țări, între care și Suedia, „transmisia accelerată a dus la o resurecție foarte semnificativă (a cazurilor), care, dacă nu este controlată, va readuce sistemele de asistență medicală la colaps”.

Pe lângă Suedia, Kârgâzstan și Kazahstan, Albania și Ucraina se numără printre celelalte țări de pe lista OMS.

Citește pe acest aubiect: