Coronavirus în România: Numărul deceselor a ajuns la 24. Ultimul pacient decedat, o femeie de 80 de ani din Bacău

de I.H.     HotNews.ro
Vineri, 27 martie 2020, 7:20 Actualitate | Coronavirus


Coronavirus
Foto: Digi24
​Numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns în România la 24, după ce o femeie de 80 de ani din județul Bacău a murit la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iași.
Noaptea trecută, a mai fost raportat, după ora 00.45, un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus, a anunțat vineri dimineață Grupul de comunicare strategică.

Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 ajunge astfel la 24.

Este vorba despre o femeie de 80 ani din judetul Bacău internată la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iași, în secția ATI. A fost confirmată în data 25.03.2020, decedată în 26.03.2020. Comorbidității: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

Ultima raportare transmisă joi la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică arăta că bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 1.029, cu 123 cazuri nou depistate. De la apariția COVID-19 în țara noastră, 94 de pacienți s-au vindecat.

Decesele provocate de coronavirus înregistrate în România începând de duminică, 22 martie:

Primul deces

Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

Al doilea deces

Al doilea român ucis de coronavirus - bărbat de 74 de ani care făcea dializă la Spitalul Universitar. Lunea trecută, el s-a prezentat la Spitalul Universitar cu febră și tuse. Medicii au cerut testarea lui pentru coronavirus, dar au fost refuzați - "nu prezintă context epidemiologic" și "nu corespunde definiției de caz". Stă 4 zile internat în Spitalul Universitar București până când este testat și confirmat cu coronavirus, vineri. Este transferat apoi în stare gravă la Spitalul Victor Babeș, unde moare două zile mai târziu, duminică.

Al treilea deces


Al patrulea deces

Femeie în vârstă de 72 de ani, din Suceava, fără context epidemiologic (nu a călătorit în zonă roșie, nu a avut contact identificat cu pacient COVID-19 pozitiv). Nu corespundea definiției de caz pentru a fi testată.

Al cincilea deces

Bărbat de 71 de ani din Suceava, fără context epidemiologic (nu se încadra pentru a fi testat). Posibil contact al unei alte paciente COVID19 pozitivă, transferată anterior la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Al șaselea deces

Bărbat de 64 de ani, din Arad. El a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, fiind intubat în secția de terapie-intensivă. Bărbatul a fost confirmat positiv cu coronavirus luni, în ziua decesului, dar autoritățile spun că a fost testat anterior. Potrivit surselor HotNews.ro, nici acest bărbat nu se încadra în definiția de caz pentru a fi testat de autorități. El a fost testat într-un târziu, la insistențele medicilor arădeni.

Al șaptelea deces

Bărbat în vârstă de 65 de ani internat la Spitalul Universitar București. El a fost internat în același salon cu bărbatul de 74 de ani care a murit duminică, după ce a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgență București la Spitalul Victor Babeș și care a așteptat 4 zile internat în Spitalul Universitar până să fie testat (al doilea deces provocat de coronavirus în România). Bărbatul a fost testat și confirmat pozitiv sâmbătă, la o zi după ce fusese testat și confirmat pozitiv colegul său de salon de la care se presupune că s-a infectat cu coronavirus. Cum al doilea român ucis de coronavirus, de la care se presupune că s-a infectat și al șaptelea, a fost testat abia după 4 zile de spitalizare, cel mai probabil și colegul său de la salon, care a luat virusul de la el, a fost testat cu întârziere.

Al optulea deces

Un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat cu coronavirus în 19 martie. Pacientul se întorsese în 7 martie din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat în 19 martie la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

Al nouălea deces

Un bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul din Suceava, care a murit pe 22 martie, dar a cărei confirmare pozitivă la coronavirus a fost făcută a doua zi după deces, respectiv în 24 martie.

Al 10-lea deces

Femeie de 80 de ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere, caz raportat în 24 martie.

Al 11-lea deces
Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat în 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Al 12-lea deces

Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică. Deces confirmat în 24 martie.

Al 13-lea deces

O femeie de 72 de ani din județul Caras-Severin, care se întorsese din Spania și era izolată la domiciliu din 20 martie. Deces anunțat în 25 martie.

Al 14-lea deces

Un bărbat de 52 de ani internat la Spitalul Județean Suceava, unde au murit alte 5 persoane, iar peste 100 de cadre medicale au fost infectate. Este cel mai tânăr pacient infectat cu coronavirus și decedat în țara noastră. Bărbatul suferea de obezitate. Deces anunțat în 25 martie.

Al 15-lea deces


Al 16-lea deces


Al 17-lea deces


Al 18-lea deces

O femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în 20 martie în Spitalul Huedin. Pacienta a fost transferată în 22 martie în secția ATI a Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19. Deces înregistrat în 26 martie.

Al 19-lea deces

Un bărbat de 56 de ani din judetul Dâmbovița, hemodializat la un centru de dializă și internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca. A fost transferat în 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul corinavirus, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș - ATI. Deces anunțat în 26 martie.

Al 20-lea deces

Un bărbat de 49 de ani din judetul Timiș, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, unde a fost diagnosticat cu pneumonie acută (clinc si radiologic). I s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de boli infecțioase. În 21 martie s-a prezentat si la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie, adică în urmă cu două zile, starea bărbatului s-a deteriorat, iar acesta a solicitat ambulanța. I s-a recoltat exudat pentru COVID și a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, când a și murit. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială), iar GCS spunea că, potrivit declarațiilor acestuia, nu ar fi călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. Deces anunțat în 26 martie.

Al 21-lea deces

O femeie de 70 de ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamt-Nefrologie, pentru hemodializă. Starea i s-a agravat din 25 martie, când se suspecteaza infecție cu coronavirus și se recoltează probe. Ea a murit miercuri, iar rezultatul testului a sosit joi, fiind pozitiv pentru coronavirus. Deces anunțat în 26 martie.

Al 22-lea deces

Un bărbat de 45 ani din judetul Arad, confirmat în 25 martie și decedat tot în 25 martie în ambulanță, în timpul transferului la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Deces anunțat în 26 martie.

Al 23-lea decesCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20456 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  Cum e cu minunea de la TM? (Vineri, 27 martie 2020, 9:34)

  Anges [utilizator]

  Rezultatele spectaculoase in tratarea pacientilor!? Si ei nici macar nu-si dau seama cand are omu’ coronavirus si moare cu zile. Avea 49 de ani! Asa ne place sa fabricam stiri cand sintem vai de mamaliga noastra...
  • 0 (2 voturi)    
   pe de alte parte (Vineri, 27 martie 2020, 10:46)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Anges

   asa ne place sa ne consideram cei mai prosti chiar si atunci cand nu e chiar asa (vezi ce e prin franta, spania, italia -> si acolo mor oameni cu zile, nici acolo nu au medicii echipamente de protesctie etc etc).

   da sunt de acord ca avem un numar alarmant de mare de stirifalse: tot felul de vaccinuri si tratamente miraculoare. dar ghici ce?! tot presa e de vina pentur ele pt ca nu-si verifica sursele!
  • 0 (2 voturi)    
   Oameni in varsta, cu boli cronice (Vineri, 27 martie 2020, 11:56)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui Anges

   Asta e profilul tip al celor care au decedat pana acum in Romania (o rata medie de 2%).

   Romania a luat din timp si ia masurile potrivite, problemele de care ne lovim sunt cele datorate lipsei de infrastructura sanitara, de personal medical specializat si de deficiente administrative cunoscute.

   Nu ai cum rezolva peste noapte ce nu s-a facut in 30 de ani, nu ai cum gasi in cateva zile mii de oameni perfect pregatiti si cinstiti pe care sa-i angajezi imediat in locul a mii de imbecili care s-au pricopsit cu locuri caldute prin administratie.

   Criza ne arata ca ar trebui sa avem la nivel national un mecanism de evaluare in timp real a functionarilor si logisticii din administratie.

   Asa cum ne-ar trebui (si sunt convins ca dupa multe zeci de mii de morti se va ajunge acolo) si o monitorizare continua in timp real a populatiei, pe probleme de sanatate, de circulatie, de ocupatie.

   Daca am fi avut asa ceva am fi putut urmari peste tot in timp real orice individ care intra in tara din italia, nu sa-l cautam aiurea prin tara cu politia.

   Monitorizarea fiecarui individ va deveni in viitor o componenta strategica a stabilitatii si securitatii sociale, treptat toate tarile responsabile o vor practica.
 • 0 (2 voturi)    
  e de alta parte (Vineri, 27 martie 2020, 10:47)

  liviu_ [utilizator]

  romanii (da , noi) injura guvernul dar IGNORA carantina si toata situatia asta: ba ca-si plimba pestele sau pisica, ba ca a venit din tara X nu dintr-o tara cu sars2 etc etc

  guvernul nu a actionat execrabil (sigur era loc de mai bine), dar noi aruncam vina pe ei , in timp ce noua putin de pasa!

  respectati dracu legile si carantina si apoi urlati ca e guvernul rau!
 • 0 (0 voturi)    
  Draga Hotnews (Vineri, 27 martie 2020, 11:24)

  dandra [utilizator]

  Va rog sa faceti o paralela intre numarul de infectati si numarul de decese, in comparatie cu alte state europene.

  Tare imi este frica de rata de decese vesus infectii, un indicator care confirma si mai mult starea deplorabila a sistemului de sanatate,iar acest raport va creste in zilele urmatoare.

  Pana acum vad ca suntem peste media de decese aferente acestui virus.

  La fel si Italia si Spania, pe cand Germania sta foarte bine la acest capitol.

  Multumesc


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by