Prabusirea avionului de vanatoare Suhoi-24 al Rusiei, doborit de Turcia, este tratat mai degraba sumar in presa oficiala rusa. Spre pranz, subiectul deschidea paginile principale ale site-urilor Sputnik, Tass, Ria.ru sau Interfax, pe site-ul Pervii Kanal stirea video avea doar 1.30 minute. Subiectul era tratat ca breaking news pe postul Rossia 24.

Rossia 24 - live cu subiectul avionului prabusitFoto: Captura Rossia 24

Sputnik, Tass si Interfax tratau subiectul succint: avionul Suhoi "s-a prabusit" (nu este folosita, in primele fraze, formula "a fost doborit") la frontiera turco-siriana, conform unui anunt al Ministerului rus al Apararii.

Stirea, ce are o constructie aproape identica pe cele trei site-uri, continua cu formularea ministerului, anume ca acesta este "cel mai probabil rezultatul unei lovituri de la sol" (nu este atribuit nici aici atacul asupra avionului) si ca avionul s-a prabusit pe teritoriul Siriei.

Sursele citate mai precizeaza, in stirile mentionate, ca avionul zbura in spatiul aerian sirian la o altitudine de 6.000 de metri, conform ministerului Apararii, dar si ca pilotii s-au parasutat, aparent, in siguranta inainte ca aparatul sa se prabuseasca.

In functie de sursa, se mai spune ca este in curs de desfasurare o ancheta sau ca "unele media au pretins ca avionul violase spatiul aerian al Turciei si ca a fost doborit de avioane ale armatei turce" (Tass.ru).

Tonul folosit de sursele citate este mai degraba neutru, iar articolele de deschidere se limiteaza la cateva paragrafe. Pe masura ce apar informatii noi, site-urile mentionate publica scurte stiri separate.

Sursele citate reprezinta "vocea Kremlinului", iar ceea ce publica ele este strict controlat de aparatul de propaganda al statului rus.

Citeste si: