Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a denumit doborarea avionului rusesc de catre Turcia o ""lovitura de cutit in spate" din partea complicilor teroristilor, afirmand ca incidentul va avea consecinte serioase asupra relatiilor Moscovei cu Ankara, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vorbind inainte de o intalnire cu regele Abdullah al Iordaniei, la Soci, pe malul Marii Negre, Putin a afirmat ca avionul se afla in Siria, la un kilometru de granita cu Turcia, cand a fost atacat, si a cazut la 4 kilometri in interiorul Siriei.

"Avionul nostru, pilotii nostri nu amenintau Turcia", a spus Putin.

"Pierderea de astazi este o lovitura de cutit in spate care ne-a fost data de complicii teroristilor".

"Nu pot califica altfel ceea ce s-a intamplat azi (...) Nu vom tolera niciodata crime cele care au fost comise azi", a continuat presedintele rus.

"Desigur, vom analiza tot ceea ce s-a intamplat. Iar acest eveniment tragic va avea consecinte serioase asupra relatiilor ruso-turce", a avertizat presedintele rus.

Putin a sustinut ca pilotii rusi "nu amenintau deloc Turcia" in conditiile in care "isi indeplineau misiunea lor principala", atacand grupurile de luptatori formate in principal din cetateni rusi in nordul provinciei Latakia.

"Am avut intotdeauna cu Turcia relatii de buna vecinatate si, mai mult, relatii prietenesti cu guvernul. Nu stiu cine avea nevoie de ceea ce s-a intamplat azi. Sigur nu noi", a subliniat el.

Presedintele rus si-a exprimat regretul ca Ankara a convocat o reuniune extraordinara a NATO in loc sa discute problema direct cu Moscova.

Citeste si: