PNL cere anularea alegerilor din orasul Navodari, acuzandu-l pe actualul viceprimar Florin Chelaru, de la PSD, ca "a mituit toti membrii sectiilor de votare", potrivit unui comunicat de presa al liberalilor, transmis Agerpres.

Liberalii cer biroului electoral judetean sa constate "nerespectarea dispozitiilor legale din circumscriptia electorala a orasului Navodari din 10.06.2012 ce au drept consecinta anularea alegerilor ca urmare a faptului ca votarea si stabilirea rezultatului alegerilor va avea loc prin fraude de natura a modifica atribuirea mandatelor in circumscriptia electorala a orasului Navodari, in contextul in care actualul viceprimar si candidat pe lista de consilieri locali, numitul Chelaru Florin a confirmat faptul ca a mituit toti membrii sectiilor de votare in momentul in care incerca sa-l mituiasca si pe numitul Dan Ilie - membru al sectiei nr. 9 de votare din circumscriptia anterior-precizata", se arata in solicitarea transmisa de PNL catre BEJ Constanta.

Liberalii acuza faptul ca un flagrant in acest sens nu a putut fi realizat "datorita (sic!, n.r.) scurgerilor de informatii, lucruri care tin insa de organele competente".

Care sunt acuzatiile formulate de PNL:

  • in data de 8.06.2012, Radu Pindici (consilier local si candidatul din partea PSD la Consiliul Local al Orasului Navodari) impreuna cu Cristian Mihaila (presedintele Sectiei nr. 9 de votare a Circumscriptiei Orasului Navodari) au initiat activitatea infractionala de fraudare a alegerilor prin a-l coopta pe Ilie Dan (membru al sectiei nr. 9 de votare), precizandu-i ca vor sa ii ceara si acestuia concursul pentru fraudarea alegerilor, iar in ziua urmatoare va avea o intalnire cu Florin Chelaru, cu care va stabili detaliile privind ajutorul ce urmeaza sa il dea Ilie Dan in vederea fraudarii alegerilor, precum si pretul care urmeaza a-i fi achitat pentru acest ajutor.
  • A doua zi, in data de 9.06.2012, Radu Pindici s-a intalnit cu Florin Chelaru si Ilie Dan, iar primul ii precizeaza celui de-al doilea ca nu trebuie sa faca nimic, respectiv sa nu fie atent ori de fata la numaratoarea voturilor, iar pentru acest lucru va primi suma de 1.000 euro, din care 500 euro inainte, iar 500 euro dupa numaratoarea voturilor.
  • Fata de acest aspect a fost formulata plangere penala la Parchetul d.p.l. Tribunalul Constanta (pentru savarsirea infractiunii de frauda electorala, prevazuta de art. 105, al.1 din Legea nr. 67/2004 rep.), fiind inregistrat dosarul nr. 841/P/2012, in cadrul caruia se fac cercetari.

"In urma discutiilor purtate de Chelaru Florin cu Dan Ilie, cel mai grav si mai important lucru este acela ca, in timp ce Chelaru Florin il convingea pe Dan Ilie sa ii ajute sa fraudeze alegerile, primul i-a precizat celui de-al doilea sa nu isi faca griji pentru ca toti sunt ai nostri, exprimandu-se in sensul ca TOTI MEMBRII SECTIILOR DE VOTARE (care sunt ai nostri...) II VOR AJUTA DE ASEMENEA SA FRAUDEZE ALEGERILE..."

PNl precizeaza ca aceste discutii au fost inregistrate audio-video "astfel incat simpla vizionare a acestora scuteste orice comentariu, fiind pe de alta parte deja subiectul dezbaterilor in mass-media, relativ la fraudarea alegerilor".

Filmul a fost postat pe YouTube si poate fi vazut mai jos, cu mentiunea ca data de pe camera video este 2008.

Citeste si: