Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, imediat dupa iesirea de la urne, ca la Targu Mures ar trebui depasit votul etnic, iar cetatenii sa isi dea votul pentru "cel mai bun", transmite Agerpres.

"Schimbare la Targu Mures, pentru ca e nevoie de schimbare, e nevoie de idei noi, e nevoie de o atitudine noua fata de cetateni. La CJ Mures am votat evident pentru continuitate, s-a demonstrat ca se poate face treaba si sper ca si pentru Targu Mures si pentru judetul Mures am demonstrat de o perioada de timp ca suntem buni, ca putem aduce investitori, ca putem crea locuri de munca. Sper ca si targumuresenii sa-si dea seama ca a fost de ajuns o asemenea conducere a Primariei si ar trebui sa depasim aceasta faza, in care se voteaza etnic. De 22 de ani s-a votat etnic si eu sper ca targumuresenii sa-si dea votul pentru cel mai bun. Sunt convins ca candidatul UDMR va putea conduce orasul in urmatorii 4 ani", a aratat Borbely.

Reprezentantul UDMR a votat la sectia de votare din incinta Liceului Bolyai Farkas din Targu Mures, impreuna cu sotia lui.