Democrat liberalii si-au centralizat toate candidaturile pentru primariile resedinta de judet si Consiliile Judetene si isi propun sa castige la alegerile locale un scor politic de 25%. Vasile Blaga a anuntat, miercuri, ca scopul PDL pentru turul de scrutin din 10 iunie este sa obtina cel putin acelasi numar de primarii, consilii judetene si numar de consilieri ca si in anul 2008. PDL urmeaza sa lanseze oficial pe 6 mai candidatii la alegerile locale.

  • HotNews.ro va prezinta lista oficiala a candidaturilor PDL pentru primariile resedinta de judet si Consiliile Judetene.
  •  Da click pe judetele si orasele de pe harta pentru a vedea candidatii
  • Zoom pe harta, pe Bucuresti, pentru a vedea candidaturile pentru primariile de sector

Vezi harta mare in ArcGIS.com

Harta de baza - Bing Maps Road - Microsoft Corporation and its data suppliers este oferita prin intermediul serviciului de cloud ArcGIS.com, serviciu oferit de ESRI.

La alegerile din 2008 PDL a obtinut presedintia in 14 Consilii Judetene, 12 capitale de judet, doua Sectoare ale Bucurestiului, 3 si 6, si 869 de primari.

PDL isi propune sa-si reinoiasca mandatele in judetele si primariile pe care le detin in prezent astfel printre candidatii se regasesc liderii de organizatii ca Gheorghe Falca-Arad, Gheorghe Stefan(Pinalti)-Piatra Neamt. George Scripcaru-Brasov, Mircea Man-Maramures, Florin Popescu-Dambovita, Alin Tise-Cluj.

Totodata presedintele PDL, Emil Boc a acceptat la presiunile colegilor de partid sa candideze la primaria Cluj.

Seful campaniei PDL la nivel national, Vasile Blaga a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca pentru consiliile judetene PDL are 34 de candidati proprii, plus sapte candidati sustinuti in cadrul unor aliante locale cu UNPR si PER.

La primariile resedinta de judet, PDL participa cu 40 de candidati, iar in Buzau si Calarasi democrat-liberalii vor sustine un independent si un candidat UNPR.

In cursa pentru primaria Capitalei, PDL l-a propus pe Silviu Prigoana si are sanse sa castige doua primarii de sector prin candidaturile lui Liviu Negoita la sector 3 si Cristian Poteras la 6.

Nota: Harta folosita ca fundal (Basemap) este harta "Bing Maps Road" a Microsoft Corporation. Eventualele denumiri sau reprezentari gresite pe harta de fundal (Ex: Denumirea de "Gheorghe Gheorghiu-Dej" pentru orasul Onesti) nu tin de HotNews.ro sau de Esri Romania.

Citeste si: