Prințul moștenitor William a rupt orice legătură cu fratele său Harry după lansarea de către Netflix a documentarului controversat în care acesta și soția sa, Meghan Markle, aduc noi acuzații la adresa familiei regale, relatează Insider.

Regele Charles al III-lea si cei doi fii ai sai, printul Harry si printul WilliamFoto: Stephen Lock/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

„William a rupt toate legăturile”, a scris pe Twitter corespondenta regală Roya Nikkhah de la The Sunday Times la o postare în care a distribuit un amplu articol despre modul în care documentarul Harry & Meghan a fost primit în rândul membrilor familiei regale.

Jurnaliștii de la The Times citează doi prieteni ai prințului William care afirmă că acesta este consternat de noile lovituri de imagine aduse monarhiei britanice de către această serie care a devenit documentarul cu cel mai bun debut din istoria Netflix după lansarea sa în data de 8 decembrie.

Harry & Meghan a fost cea mai vizionată serie în limba engleză săptămâna trecută, fiind depășită la acest capitol doar de Wednesday, serialul Netflix filmat în România.

Acuzațiile aduse de prințul Harry familiei regale în serialul Netflix

Pe parcursul a șase ore cât durează serialul, Harry și Meghan au adus o sumedenie de acuzații la adresa a ceea ce ei au descris ca fiind o instituție lipsită de empatie, care nu era preocupată de bunăstarea lor emoțională și care era pregătită ca ei să sufere dacă asta însemna o mai bună acoperire mediatică pentru alți membri mai înalți ai familiei regale.

„Este ca și cum ai trăi într-o telenovelă în care toți ceilalți te privesc ca pe un divertisment”, a spus Harry într-unul dintre episoadele finale publicate joi.

„Părea rece, dar se simțea și rece”, a descris acesta sentimentele familiei sale față de el.

În episodul final al documentarulu, Ducesa de Sussex vorbește că a avut un avort spontan în timp ce locuia în SUA după nașterea primului copil al cuplului. Prințul Harry a spus că îl pune pe seama acțiunilor Associated Newspapers – editorul revistei Mail On Sunday și Mail Online.

Cuplul a fost implicat într-o acțiune în justiție și a câştigat procesul în Marea Britanie contra trustului care editează tabloidul Mail on Sunday (ediția de duminică a Daily Mail), pe care l-a dat în judecată pentru încălcarea vieţii private după publicarea unei scrisori adresate tatălui lui Meghan Markle.

„Cred că soția mea a suferit un avort spontan din cauza a ceea ce a făcut Mail. Acum, știm cu siguranță că avortul spontan a fost cauzat de asta? Bineînțeles că nu. Dar ținând cont de stresul care l-a provocat, de lipsa de somn și de momentul sarcinii – câte săptămâni a fost ea – pot spune, din ceea ce am văzut, că avortul spontan a fost provocat de ceea ce încercau să-i facă”, spune printul Harry, potrivit presei britanice.

Prințul Harry a acuzat presa și anul trecut că a conspirat cu familia regală pentru a o discredita pe soția sa, acuzând inclusiv prestigioasa Corporație Britanică de Radiodifuziune (BBC) de calomnie.

Reacția prințului William la afirmațiile fratelui său

The Times citează doi prieteni ai prințului moștenitor al Marii Britanii care afirmă că acesta a fost consternat de noile lovituri de imagine aduse familiei regale de documentarul în care Harry îl acuză și pe el personal că a zbierat la el după ce și-a anunțat intenția de a renunța la îndatoririle regale în 2020.

Una dintre sursele citate de The Times afirmă că relația dintre cei doi a fost „tensionată de ceva timp”, subliniind că William nu are nicio intenție să mai vorbească cu fratele său în viitor.

A doua sursă a descris întreaga situație drept „nebunească”, The Times notând că familia regală nu va răspunde în niciun fel la acuzațiile lansate de Harry și Meghan în documentar.

Cotidianul britanic notează de asemenea că, potrivit informațiilor pe care le deține, autobiografia prințului Harry ce urmează să fie publicată în data de 10 ianuarie include acuzații și mai incendiare la adresa monarhiei decât cele făcute în serialul Netflix.

Însă în pofida acestei rupturi aparent ireconciliabile, unele dintre sursele celor de la The Times afirmă că Harry și Meghan și-ar dori să se vadă cu familia regală înainte de încoronarea regelui Charles în luna mai, pentru o eventuală reconciliere.

„[Ei] Știu unde locuiește regele, dacă vor să ia legătura cu acesta”, le-a declarat jurnaliștilor britanici o sursă din cadrul palatului regal.