Ucraina a avertizat miercuri că Rusia intenţionează să depoziteze arme nucleare în regiunea Crimeea, anunță Reuters și US News, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Infrastructura din Crimeea este pregătită pentru potenţiala stocare de arme nucleare. Prezenţa muniţiei nucleare în Peninsula Crimeea ar declanşa o nouă serie de probleme politice, juridice şi morale”, a avertizat miercuri Andrii Taran, ministrul ucrainean al apărării, fără prezenta însă dovezi în acest sens.

„Forţele ruse din Crimeea ar putea lansa provocări militare substanţiale în 2014”, a declarat Andrii Taran în cursul unei întâlniri cu membrii Subcomisiei pentru Apărare a Parlamentului European.

Ministrul ucrainean al Apărării a atras atenţia că Rusia ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă Crimeei. Rusia este vizată de sancţiuni ale Statelor Unite şi Uniunii Europene din cauza anexării regiunii ucrainene Crimeea, în 2014, şi a susţinerii acordate insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei.

Avertismentul Kievului vine în contextul escaladării tensiunilor dintre acesta și Moscova, pe de-o parte, precum și dintre Moscova și Washington, după ce Rusia a început să maseze noi forțe militare la granița cu Ucraina în ultimele săptămâni.

Pe același subiect: