Numărul oficial al cazurilor de coronavirus a ajuns, sâmbătă, la 102.188, fiind consemnate până acum 3.491 de decese, iar peste 57.000 de pacienți au fost declarați vindecați, arată centralizarea făcută pe platforma Arcgis de Universitatea Johns Hopkins. De menționat că numărul de cazuri din țările europene s-a dublat în doar trei zile, doar câteva țări de pe bătrânul continent neraportând până acum vreun pacient cu coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

_________________

Cele mai importante informații despre coronavirus, LIVETEXT pe HotNews.ro:

23.47Italia va adopta noi măsuri dure pentru a încerca să limiteze răspândirea coronavirusului - reguli stricte în nord, şcoli închise până în aprilie şi fără concedii în sectorul medical

23.11 O femeie de 48 de ani, primul caz de coronavirus din Republica Moldova

21.25 Grecia raportează 21 de noi cazuri de coronavirus într-o zi, numărul cazurilor în această țară urcând la 66

20.55 Franța anunță că a înregistrat 16 decese cauzate de infecția cu noul coronavirus, o creștere cu 5 față de bilanțul precedent.

Franța are până la acest moment 949 de cazuri confirmate cu coronavirus.

20.30 Paraguay raportează primul său caz de coronavirus. Și Egipt anunță că a înregistrat 33 de noi cazuri, pe o navă aflată în croazieră pe Nil

20.14 Ungaria a anulat manifestările pentru sărbătoarea naţională din 15 martie

20.08Franţa are trei cazuri de contaminare cu coronavirus în Adunarea Naţională: un angajat şi doi deputaţi, a anunţat sâmbătă preşedinţia camerei inferioare a Parlamentului.

Două cazuri confirmate au fost anunţate joi - un lucrător la un snack-bar care funcţionează în sediul Adunării Naţionale şi deputatul de Haut-Rhin (nord-est), Jean-Luc Reitzer, care „este în continuare în terapie intensivă, dar starea lui este stabilă”, au declarat sâmbătă pentru AFP persoane din anturajul său.

Noul caz este „o deputată internată în prezent în spital”, precizează preşedinţia într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, în prezent şase persoane sunt testate, printre care cinci deputaţi şi un agent.

19.54Italia: 233 de decese; numărul total al cazurilor a urcat la 5.883 sâmbătă

18.25 Maldive confirmă primele sale două cazuri de coronavirus

Cele două persoane infectate sunt angajați ai unui complex turistic, care ar fi contractat virusul de la un turist italian care, revenit în țara sa, a fost testat pozitiv.

Ambele persoane manifestă simptome, dar sunt în stare stabilă, într-un centru de carantină din capitala Malé.

17.00 Papa Francisc va vorbi duminică în faţa pelerinilor de la Roma prin intermediul unei legături video, a anunţat Vaticanul.

Reprezentanţii Suveranului Pontif şi-au exprimat îngrijorarea faţă de pericolul răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

16.35 Numărul cazurilor de coronavirus în Marea Britanie a urcat la 206, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare britanice. Până acum, în Regatul Unit doi pacienți infectați cu coronavirus au murit.

16.27Un hotel-carantină din China s-a prăbușit: cel puțin 70 de persoane prinse sub dărâmături - VIDEO

15.54 Un fost pasager de pe vasul de croazieră Diamond Princess, care a fost infectat cu coronavirus, a murit vineri, numărul deceselor în rândul celor proveniți de pe navă urcând astfel la 7.

15.36 În Franța au murit încă două persoane din cauza coronavirusului, bilanțul total al deceselor fiind de 11. De asemenea, numărul de cazuri confirmate a urcat cu 103, până la 716. În Olanda numărul de pacienți a crescut de la 128 la 188, iar în Belgia numărul de cazuri a urcat cu 60 în ultimele 24 de ore, până la 169.

14.42New York Times: Cum se feresc bogații lumii de epidemie

14.39Islanda a decretat stare de urgență, după ce două persoane au contractat noul coronavirus pe teritoriul ţării.

În Islanda au fost confirmate până acum 43 de cazuri, în marea majoritate fiind vorba despre persoane care s-au infectat după ce au călătorit în Italia şi Austria.

14.23Italia ia în considerare stabilirea unor noi „zone roșii” de carantină în regiunile nordice din cauza numărului tot mai mare de cazuri. Cea mai gravă epidemie de Covid-19 din Europa a provocat în Peninsulă 197 de decese și 4.636 de infectări cu coronavirus.

Autoritățile iau în considerare închiderea totală a regiunii Lombardia și alte măsuri, precum menținerea măsurii de închidere a școlilor până pe 3 aprilie.

Intesa Sanpaolo este pregătită să doneze Italiei până la 100 milioane euro şi să acorde credite de până la 5 miliarde de euro companiilor afectate de epidemie, a anunțat șeful celei mai mari bănci de retail din Italia.

De asemenea, Comisia Europeană a transmis că nu va lua în considerare la calcularea deficitului bugetar italian cheltuielile făcute contra epidemiei.

14.13 Bilanțul deceselor din Iran a ajuns la 145, cu 21 mai mult decât vineri. Numărul cazurilor a urcat cu peste 1000, până la 5.823

14.07Liderul Partidul Democrat aflat la guvernare în Italia, Nicola Zingaretti, a anunțat că este infectat cu coronavirus: ”Sunt bine, voi sta acasă în următoarele zile”

13.46Cel mai bătrân pacient vindecat de coronavirus, externat sâmbătă / Tratat cu antivirale, remedii tradiționale chinezești și terapie cu plasmă

13.35 Una dintre puținele țări fără coronavirus din Europa, Malta, a raportat și ea un prim caz, o fetiță italiană de 12 ani care trăiește pe insulă.

Fata s-a întors marți din regiunea italiană Trentino cu familia, joi a început să prezinte simptome, iar sâmbătă dimineață testul de coronavirus a ieșit pozitiv. Fata este în stare stare bună, internată în spital, iar întreaga familie este autoizolată la domiciliu încă de la apariția simptomelor, joi.

12.56 Coronavirus: Italia trimite 20.000 de specialişti suplimentari în spitale

12.24 Un parlamentar iranian a murit din cauza Covid-19, potrivit agenției Tasnim. Este vorba de Fatemeh Rahbar, 56 de ani, o membră conservatoare a legislativului iranian.

11.41 Banca Centrală a Coreei de Sud va pune în carantină bancnotele timp de două săptămâni pentru a înlătura orice urmă de coronavirus şi chiar ar putea arde unele bancnote, ca parte a eforturilor de opri extinderea epidemiei (Agerpres)

10.35 Aproape jumătate dintre cele 46 de persoane testate pe nava de croazieră Grand Princess sunt infectate cu coronavirus. Soarta celor 3.500 de oameni din peste 50 de țări ce se află pe nava ancorată lângă San Francisco este neclară la acest moment, Până acum au fost testați pozitiv 19 membri ai echipajului și 2 pasageri (Guardian)

09.51 Autoritățile din statul australian Victoria caută 70 de persoane care au fost consultate de un medic diagnosticat cu coronavirus, care a tratat pacienți deși avea simptome

09.32 China: 78 de milioane de lucrători din mediul rural s-au întors la muncă, adică 60% din cei care intraseră în vacanța de Anul nou chinezesc

08.15Expert iranian: 30-40% din populația Teheranului va fi infectată cu coronavirus până la sfârșitul lunii

_________________

China a raportat doar 99 de cazuri noi, cel mai redus bilanț de după 20 ianuarie. Un sfert dintre acestea, adică aproape toate cazurile din afara Wuhan, și-au avut originea în afara țării. În 24 de ore au murit 28 de pacienți din China. Pentru a doua zi consecutiv, nu a fost înregistrat niciun caz nou în provincia Hubei în afara capitalei Wuhan.

În afară de China (80.651 de infectări de la izbucnirea epidemiei și până acum), cele mai multe cazuri au fost raportate în Coreea de Sud – 6.767, Iran – 4.747 și Italia – 4.636. Următoarele țări au bilanțuri semnificativ mai reduse, de ordinul sutelor: (Germania – 670, Franța 653, Japonia – 420, Spania 401, SUA – 338).

De menționat că numărul de cazuri din țările europene s-a dublat în doar trei zile, până la 7.300 vineri, doar câteva țări de pe bătrânul continent neraportând până acum vreun pacient cu coronavirus.

Citește și: