Banca Centrală a Coreei de Sud (BOK) a anunţat vineri că va "pune în carantină" bancnotele timp de două săptămâni pentru a înlătura orice urmă de coronavirus şi chiar ar putea arde unele bancnote, în încercarea de a opri extinderea epidemiei de coronavirus, potrivit Reuters. Coreea de Sud este ţara cu cele mai multe cazuri de Covid-19, după China.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, Banca Centrală va supune bancnotele "unui proces de spălare" la temperaturi extrem de ridicate, aşa cum a făcut întotdeauna, înainte de a le repune în circulaţie.

"Pentru tot numerarul care vine la Banca Centrală de la creditorii locali, BOK vi le va păstra în siguranţă timp de două săptămâni, ţinând cont că virusul dispare după nouă zile", a declarat un oficial al instituţiei pentru Reuters, sub protecţia anonimatului.

Acesta a explicat că deja au fost înăsprite procedurile de rutină pentru incinerarea bancnotelor potenţial infectate colectate din întreaga ţară, în scopul de a combate extinderea epidemiei.

Conform procedurilor de rutină din Coreea de Sud, bancnotele sunt supuse unor temperaturi de 150 de grade Celsius timp de două-trei secunde, apoi sunt păstrate la 42 de grade Celsius după împachetarea lor, ceea ce efectiv dezinfectează bancnotele, a precizat BOK.

Coreea de Sud este ţara cu cele mai multe cazuri de Covid-19 după China, punctul de plecare al epidemiei. Aproape 100 de ţări au impus restricţii de călătorie persoanelor care vin din Coreea de Sud. Seulul a anunţat vineri că numărul de cazuri în ţară a ajuns acum la 6.284. Şapte noi decese au fost anunţate de Centrele coreene pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC), ridicând bilanţul epidemiei la 42 de morţi. (Sursa: Agerpres)