Zeci de persoane de persoane au fost prinse sub dărâmături după ce un hotel din orasul chinez Quanzhou (provincia Fujian, sud-estul țării), care era folosit pentru izolarea în carantină a celor suspecți de infecție cu coronavirus, s-a prăbușit sâmbătă, au anunțat autoritățile locale, potrivit Reuters.

Hotel-carantină prăbușit în ChinaFoto: Profimedia

UPDATE 09.58 Șase oameni au murit, iar 28 încă sunt prinși sub dărâmături

UPDATE 01.00 Potrivit ziarului de stat People's Daily, până duminică în zori 47 de persoane fuseseră salvate de sub dărâmături.

UPDATE 19.00Aproximativ 30 de oameni sunt încă prinși sub dărâmături, informează presa de stat chineză.

La circa patru ore de la prăbușirea hotelului-carantină, municipalitatea din Quanzhou a anunțat că 38 din cele aproximativ 70 de persoane care se aflau în hotelul Xinjia, de cinci etaje, au fost salvate.

Informația că hotelul prăbușit era folosit drept carantină în contextul epidemiei de coronavirus a fost difuzată chiar de ziarul oficial chinez People's Daily.

Potrivit People's Daily, hotelul, cu 80 de camere, a fost inaugurat în iunie 2018, dar a fost transformat recent într-un centru de carantină pentru persoanele care au intrat în contact cu pacienţii infectaţi cu coronavirus.

Clădirea s-a prăbușit în cursul serii de sâmbătă, în jurul orei locale 19.30, iar până la ora 21.00 cel puțin 23 de persoane au fost scoase de sub dărâmături, a precizat guvernul local.

Nicio informație cu privire la cauza prăbușirii nu a fost furnizată până acum.

Quanzhou este un oraș port situat pe strâmtoarea Taiwan, în provincia Fujian, și are o populație de peste 8 milioane de locuitori.