Marii bogaţi ai lumii circulă doar avioane private și aleg ca destinații de vacanță insule private cât mai izolate pentru a se proteja de coronavirus, scrie New York Times, preluat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bogaţii lumii şi-au schimbat obiceiurile şi ei, sub ameninţarea coronavirusului, scriu jurnaliştii americani, care arată că felul în care se protejează oamenii de COVID-19 diferă și în funcție de condiția socială.

Folosirea avioanelor privare și alegerea unor insule izolate ca destinații de vacanță, sunt doar o parte dintre măsurile pe care le iau milionarii pentru a evita să contacteze noul coronavirus.

De exemplu, când vine vorba de măşti de protecţie sau dezinfectanţi, bogații lumii nu se uită la bani. Sunt preferate cele mai scumpe, chiar dacă medicii avertizează că nu au efect pe măsura preţului.

Actriţa americană Gwyneth Paltrow a postat o fotografie pe instagram în care îşi afişează masca neagră. „În drum spre Paris”, a scris ea în timp ce se îndrepta spre Săptămâna Modei, cu avionul. Kate Hudson, în schimb, a pozat cu o mască de protecţie normală, mult mai ieftină. „Avem nevoie de un designer de măşti. Dacă tot trebuie să le purtăm, măcar să fie frumoase, corect?”, a scris o fană într-un comentariu.