Procurorii prahoveni au încheiat cercetarea la faţa locului în urma incendiului care a mistuit Ferma Dacilor din satul Tohani și în urma căruia au fost găsite carbonizate șapte persoane, între care trei copii. Cea de a opta victimă nu a fost găsită, însă au fost identificate fragmente de os care au fost trimise la laborator pentru expertiză.

Ferma Dacilor dupa incendiuFoto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Anchetatorii de la Parchetul Tribunalului Prahova au finalizat cercetarea la faţa locului în dosarul Ferma Dacilor, care a ars marți într-un incendiu.

Al optulea cadavru nu a fost identificat, însă sub ruine au fost găsite fragmente osoase care au fost trimise la laboratoare din Capitală pentru expertiză genetică, au declarat surse judiciare citate de News.ro.

Zona în care a avut loc incendiul este în continuare izolată şi păzită, nefiind permis accesul între ruinele rămase după incendiul devastator.

Joi, cele şapte persoane decedate care au fost identificate au fost ridicate de către familii de la Serviciul de Medicină Legală Prahova pentru a fi înhumate.

Pensiunea a functionat timp de un deceniu fără autorizații de construcție, de securitate de incendiu și de funcționare ca unitate de cazare.

Centrala de alarmare în caz de incendiu de la Ferma Dacilor nu era funcțională, iar la controlul făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova în 2019 pensiunea ar fi trebuit închisă, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat, care a prezentat primele concluzii ale controlului făcut la ISU Prahova. O altă concluzie este că prim-adjunctul șefului ISU Prahova, care a controlat pensiunea deși nu avea atribuții, modifica planurile de control în funcție de propriile interese.

Conform adjunctului șefului IGSU, Benone Duduc, fostul prim-adjunct al ISU Prahova a avut un comportament abuziv, făcea presiuni asupra inspectorilor în privința controalelor pe care ar fi trebuit să le facă, modifica planurile de control și stabilea în funcție de interese sancțiunile care să fie aplicate. De asemenea, fostul prim-adjunct al ISU Prahova a făcut parte din echipa care a făcut ultimul control la Ferma Dacilor, în vara lui 2019, deși nu avea atribuții, el fiind și cel care a stabilit să fie aplicată doar o sancțiune, cu toate că s-a descoperit lipsa autorizațiilor.

Citește și: