Premierul Viorica Dăncilă face apel la președintele Klaus Iohannis pentru o analiză "riguroasă" în ședința Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT) de marți, privind responsabilitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) în cazul fetei din județul Olt care a fost ucisă.

Viorica DancilaFoto: Facebook/ Viorica Dancila

"Crima din Caracal este o dramă cumplită, o tragedie care ne-a înghețat inimile. Ca mamă, sunt alături de rudele aflate în suferință și voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a le sprijini. Ca prim-ministru, solicit imperativ o anchetă completă și elucidarea de urgență a acestui caz, motiv pentru care am dispus alocarea tuturor resurselor necesare din partea Poliției Române și deplasarea de urgență a ministrului Afacerilor Interne la Caracal. De asemenea, fac un apel către Președinte pentru o analiză riguroasă în ședința de CSAT de marți, în special a responsabilității STS în acest caz", a transmis Viorica Dăncilă, vineri, într-un mesaj publicat pe Facebook, potrivit Mediafax.

Aceasta a mai transmis că "cine a greșit va plăti".

"Este un apel ferm către toate instituțiile implicate să analizeze și să impună sancțiuni severe, dar și să corecteze eventuale vulnerabilități și vicii de procedură, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple", conchide mesajul prim-ministrului.

Președintele Klaus Iohannis va cere în ședința CSAT de marți o anchetă privind modul în care s-a acționat la Caracal, în cazul fetei de 15 ani ucise, spunând că vinovații vor trebui aspru sancționați.

STS se află în subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că polițiștii din Caracal știau locația în care se afla Gheorghe Dincă încă de noaptea, dar nu au organizat un flagrant, așa cum le permitea legea, ci au preferat să aștepte autorizație de percheziție pentru dimineața.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Citește pe acest subiect: