Parchetul Tribunalului Olt a deschis dosar penal pentru omor în cazul fetei de 15 ani din Olt, iar anchetatorii fac percheziții de mai bine de 10 ore la locuința principalului suspect, în prezența acestuia, a declarat pentru HotNews.ro prim-procurorul Parchetului, Anca Anuța.

Politia la locuinta suspectului din CaracalFoto: Captura YouTube

Potrivit sursei citate, bărbatul nu a fost audiat până la această oră pentru că încă nu s-a încheiat percheziția la locuința acestuia de la marginea orașului Caracal, percheziție începută în jurul orei 6.00 dimineața.

"Și în acest moment se face percheziția, începută la ora 6.00. Percheziția se face în prezența lui, conform procedurii penale. Cercetările noastre sunt concentrate pe infracțiunea de omor, fiind deschis dosar penal pentru omor, având-o ca victimă pe fata de 15 ani din localitatea Dobrosloveni. Toată ancheta este concentrată acum pe dinamica producerii faptei", a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Olt, Anca Anuța.

Ea a precizat că, cel mai probabil, după cercetarea la fața locului bărbatul va fi dus pentru audieri la Parchetul Tribunalului Olt.

"Este posibil ca audierile să fie făcute la sediul Parchetului Tribunalului Olt. Dacă se va muta aici însă, este greu să ne mai putem desfășura activitatea în condiții optime, dat fiind impactul mediatic, dar noi oricum trebuie să ne facem treaba. Vom decide exact locul la finalul percheziției", a adăugat sursa citată.

În fața casei suspectului, aflată la marginea orașului Caracal, lângă o hală dezafectată, s-au adunat câteva zeci de persoane, dar și rude ale primei fete dispărute. La fața locului a fost mobilizat un număr mare de forțe de ordine.

Rămășițe umane arse au fost găsite în locuința bărbatului, suspectat în cazul celor două fete dispărute. Ultima dintre ele, în vârstă de 15 ani, a dispărut miercuri, iar joi a sunat la 112 să spună că este ținută captivă într-o casă. La adresa unde au fost făcute percheziții vineri au fost găsite și bijuterii care, din primele date, aparțin fetei de 15 ani. O altă tânără de 18 ani, a fost dată dispărută în urmă cu trei luni.