Rămășițe umane arse au fost găsite în locuința unui mecanic auto din Caracal, percheziționată vineri dimineața la ora șase, după dispariția a două tinere care au făcut autostopul. Ultima dintre ele, în vârstă de 15 ani, a dispărut miercuri, iar joi a sunat la 112 să spună că este ținută captivă într-o casă. La adresa unde au fost făcute percheziții vineri au fost găsite și bijuterii care, din primele date, aparțin fetei de 15 ani. O altă tânără de 18 ani, a fost dată dispărută în urmă cu trei luni. În fața casei unde au fost făcute macabrele descoperiri s-au adunat câteva zeci de persoane, dar și rude ale primei fete dispărute.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

Presupusele victime ale bărbatului sunt Alexandra M., de 15 ani, şi Luiza M., de 18 ani. Ambele fete ar fi fost văzute ultima dată în timp ce erau luate la ocazie.

După apelul de joi la 112 al tinerei, Poliția a cerut sprijinul STS pentru a identifica locul exact, fiindu-i comunicată însă coordonate de pe o arie destul de mare, respectiv pentru trei locații care s-au dovedit a fi greșite și unde joi au fost făcute percheziții, fără niciun rezultat, potrivit reprezentanților Poliției Române.

Aceștia au precizat că, între timp Direcția Operațiuni speciale a început verificări și au fost cerute, prin procurori, informații speciale de la STS.

Tot joi, a fost găsită o mașină, iar pornind de la acest indiciu polițiștii l-au depistat vineri dimineață pe principalul suspect într-o locuință aflată lângă o hală dezafectată de la marginea Caracalului.

„În această dimineață în locuința principalului suspect au fost găsite într-un butoi rămășițe care par a fi umane, dar și bijuterii, respectiv inele. Acolo se află o echipă de polițiști, procurori și un legist care preia aceste rămășițe pentru a fi expertizate”, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan. Suspectul, în vârstă de 57 de ani, mecanic auto și este în custodia Poliției.

Întrebat cât timp a trecut de la apelul fetei și până la momentul în care a fost găsit suspectul, Drăgan a răspuns: „A trecut un timp îndelungat până când au fost indicate de STS cele trei locații diferite, greșite, dar și până la obținerea mandatelor de percheziții pentru verificări la cele trei adrese”.

Casa bărbatului este împrejmuită cu ziduri din cărămidă şi ciment şi în grădină ar avea săpate gropi umplute cu apă. Bărbatul ar fi avut în curte mai mulţi câini, iar în ultimul apel telefonic, fata de 15 ani ar fi spus că e într-o curte cu mulţi câini.

Procurorii și polițiștii au făcut, vineri, trei percheziții în cazul unei tinere din Dobrosloveni care a dispărut, ultima oară fiind văzută în Caracal în timp ce urca într-o mașină. Conducerea Poliției a dispus trimiterea în Olt a unei echipe mixte.

Reprezentanții Poliției Olt au declarat, corespondentului Mediafax, că polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fac, vineri, trei percheziții în Caracal, în cazul unei fete date dispărute.

„Cercetările se fac pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de liberate. Mama fetei ne-a anunțat joi dispariția, a spus că nu s-a mai întors acasă”, au spus sursele citate.

Tânăra de 15 ani, ar fi fost văzută ultima oară în Caracal, când se urca într-o mașină.

Surse din rândul anchetatorilor au menționat că la una dintre adresele la care a avut loc o descindere, vineri, s-ar fi ajuns după datele GPS de pe telefonul fetei.

La rândul lor, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au afirmat că acest dosar este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, iar în urma perchezițiilor, în funcție de ce se va găsi, dosarul va fi declinat sau nu.

Oamenii legii verifică dacă acest caz are legătură și cu o altă dispariție înregistrată în Olt, în aceeași zonă.

Conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale și Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfășurate cu privire la cazul de la Caracal, au transmis reprezentanții IGPR.