Șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a anunțat, vineri, că l-a destituit din funcție pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziție, în urma neregulilor din cazul fetei ucise în Caracal, informează Mediafax.

Sediul IPJ OltFoto: ot.politiaromana.ro

"Colegul meu de la dispecerat l-a informat pe inspectorul șef, inspectorul șef a luat măsurile astea și a greșit pentru că nu a raportat mai departe. Pentru asta l-am și destituit astăzi. Pe împuternicitul de la comanda Inspectoratului Olt", a declarat Ioan Buda, într-o intervenție la Antena 3.

UPDATE 1: Ulterior, șeful Poliției Române a precizat, pentru Mediafax, că este vorba de Nicolae Eugen Alexe, cel care deținea funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împuternicit pe această funcție.

Șeful Poliției Române a aunțat că polițiștii de la Caracal au așteptat ordinul procurorului, care era șeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenții puteau interveni în orice moment, odată ce știau locația. „Poliția și cu Parchetul, care erau ajuns acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineața”, a afirmat Buda la Antena 3.

Șeful Poliției Române a mai declarat că polițiștii puteau să intre de la ora 3 noaptea în locuința suspectului. „Putea (Poliția - n.r.) să intre în acel domiciliu, dacă aveam indicii corecte cu privire la sechestrarea unei persoane”, a mai declarat Buda, care a precizat că se află în drum spre Caracal.

„Există un vid legislativ și tocmai de aceea am spus că atunci când am făcut acel proiect de lege privind dispăruții, ne-am gândit la acest vid legislativ, pentru că avem în jur de 7.000 de dispăruți, anual”, a mai declarat, vineri, Ioan Buda, la Antena 3.

UPDATE 2: Poliția Română anunță oficial, într-un comunicat de presă, că din dispoziția șefului IGPR, chestorul Ioan Buda, „împuternicirea adjunctului inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, comisar-șef de poliție Alexe Nicolae Eugen, aflat la comanda unității, a încetat”.

Totodată, potrivit comunicatului, conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe din cadrul Direcției Control Intern – I.G.P.R., pentru a verifica modul de intervenție și acțiune al polițiștilor în cazul de la Caracal.

Inspectorul general al Poliției Române, Ioan Buda, se deplasează în Caracal, pentru a coordona activitățile la fața locului, mai precizează comunicatul.

La Caracal se deplasează şi ministrul de Interne, Nicolae Moga, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin, amintește Agerpres.

Citește pe acest subiect: