Un document publicat de Adevarul si care circula pe internet arata ca exista un acord semnat de copresedintii USL Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate si alte organizatii sindicale si ale societatii civile care prevede desfiintarea Curtii Constitutionale, ANI, DNA, CNSAS. Colonelul Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), a confirmat pentru HotNews.ro existenta acestui document si a precizat ca "este un acord de principiu, urmand ca fiecare punct sa fie discutat. Sunt 53 de semnatari din partea noastra, fiecare cu obiectivele lui".

Col. (r) Mircea DogaruFoto: Agerpres

UPDATE Acordul dintre SCMD si USL privind asumarea de catre acestia a listei obiectivelor structurilor membre ale CNSC prezentate pe blogul Sindicatului CMD.

Catre toti membrii SCMD

Doamnelor si domnilor colegi,

Va prezentam mai jos acordul semnat de catre copresedintii USL, privind asumarea de catre acestia a listei obiectivelor structurilor membre ale CNSC. Adica, obiectivele SCMD si ale aliatilor sai (prin protocoale bilaterale) in lupta sindicala.

Acordul este important pentru noi, fiindca recunoaste SCMD drept partener de dialog cu Guvernul si Presedintia.

Incepand cu data de 18 iulie si pana la debutul campaniei electorale vom pune la punct, pe comisii, problema graficului si modalitatilor de rezolvare ale obiectivelor asumate. Vom prezenta din lista obiectivelor extrasul cu obiectivele proprii SCMD.

In aceasta situatie, reiteram solicitarea Comitetului Director ca toate filialele SCMD sa dea curs solicitarilor de participare ale USL la manifestatiile din actuala campanie vizand demiterea presedintelui Traian Basescu. De asemenea, solicitam tuturor filialelor o activitate intensa in vederea mobilizarii membrilor, rudelor, cunostintelor, prietenilor, etc., pentru REFERENDUM.

Daca Basescu se intoarce, va cadea Guvernul si sansele rezolvarii rapide a doleantelor noastre se vor reduce din nou la zero.

Doamne ajuta!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

UPDATE Victor Ponta: Am semnat doar prima foaie

Victor Ponta

Victor Ponta

Foto: Consiliul European

"Este o noua intoxicare tipica pentru staff-ul domnului Basescu. Noi am semnat acest acord care spune foarte clar ca incepand cu 18 iulie pana la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord. Prima pagina nu are nicio legatura cu restul paginilor", a declarat prim-ministrul Victor Ponta in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Guvern.

"Eu nu am vazut niciodata acele pagini, nu le-am semnat niciodata", a continuat Victor Ponta, sustinand ca "pana la debutul campaniei elctorale parlamentare trebuie sa discutam aceste puncte". "E compilat primul document, care este adevarat", a sustinut Ponta.

Ce spune prima pagina semnata de Victor Ponta, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin, pe care o recunoaste Victor Ponta:

"Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord, in principiu, cu lista obiectivelor propuse de entitatile componente ale Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).

Incepand cu 18 iulie 2012, pana la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord in forma definitiva, in baza discutiilor cu reprezentantii fiecarei structuri a CNSC care l-a propus.

13 iulie 2012

DIN PARTEA CONSILIULUI NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE

Presedintele SCMD

Col (r) Mircea Dogaru"

Colonelul Mircea Dogaru a confirmat existenta intregului document, nu doar a primei pagini

Intrebat de HotNews.ro daca confirma existenta acestui document ce prevede desfiintarea Curtii Constitutionale, ANI, DNA, CNSAS, colonelul Mircea Dogaru a declarat ca: "este un acord de principiu, urmand ca fiecare punct sa fie discutat. Sunt 53 de semnatari din partea noastra, fiecare cu obiectivele lui".

"Noi, militarii, vom discuta probleme legate de structurile militare si de pensii. In rest sunt apanajul celorlalte organizatii. Dar in ce priveste DNA, de la mine a venit ideea. Nastase a inventat PNA, Macovei l-a bagat in curtea justitiei sub numele de DNA si toate discutiile au fost cand Basescu voia sa ii schimbe pe Vacaroiu si Nastase. Este o institutie de tip stalinist", a continuat Mircea Dogaru.

Intrebat cand ar trebui sa intre in vigoare prevederile acestui acord de principiu, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a declarat ca "totul este negociabil. In functie de rezultatul negocierilor, vom sustine pe unii sau pe altii in alegeri".

"Este inutil sa se incerce acuzarea domnilor Daniel Chitoiu, Victor Ponta si Daniel Constantin. Dansii au avut bunul simt sa accepte dialogul cu societatea civila. Ce va rezulta vedem in toamna", a precizat Dogaru pentru Realitatea TV, confirmand inca o data existenta acestui document semnat de copresedintii USL si care prevede printre altele desfiintarea Curtii Constitutionale, a ANI, DNA si CNSAS.

Cateva dintre obiectivele "imediate" ale Consiliului National al Societatii Civile:

1. Restaurarea democratiei constitutionale participative, interzicerea stricta a amestecului Executivului in deciziile Legislativului si ale Puterii Judecatoresti.

2. Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc. Incredintarea atributiunilor acestora structurilor statului deja existente;

3. Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si "lustratiilor", a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.

4. Depolitizarea structurilor militare de ordine publica, a invatamantului, justitiei, TVR si Radioului national.

5. Depolitizarea conducerilor firmelor, societatilor si companiilor de stat.

6. Introducerea votului uninominal pur si, in Codul Penal, a unor pedepse mari pentru frauda electorala, mita electorala si fraudarea votului in Parlament.

7. Modificarea Constitutiei in sensul acordarii dreptului de suspendare a presedintelui de catre cetateni, printr-un milion de semnaturi, selectarea politicienilor pe baze profesionale, morale si diferentierea politicii de partid de politicile publice ce trebuie sa fie proiectate de catre specialisti.

8. Renuntarea la reforma administrativa a judetelor.

9. Reformarea institutiilor publice in sensul eficientizarii actului de guvernare si de gestionare a fondurilor publice, separarea fondurilor destinate dezvoltarii economice de cele bugetare necesare salarizarii personalului bugetar.

10. Consiliul de administratie al televiziunii publice sa aiba in componenta doi reprezentanti ai CNSC; intre membrii Consiliului de administratie ai TVR, dar si intre angajatii institutiei sa nu existe legaturi de gradul 1 sau 2 de rudenie.

Amintim ca o solicitare similara semnata de Consiliul National al Societatii Civile, din care face parte si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate,si care prevedea de asemenea desfiintarea Curtii Constitutionale, ANI, DNA, CNSAS, a fost depusa si la Administratia Prezidentiala, in luna februarie a acestui an.

Mircea Dogaru si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate - proteste constante in ultimii ani impotriva guvernului si a presedintelui

Pe 14 iulie, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a organizat in Bucuresti un miting anti-Basescu. Participantii la miting au indemnat populatia sa vina la referendumul pentru demiterea sefului statului.

Pe 1 mai 2012, in Piata Victoriei din Bucuresti a avut loc un miting organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate si de Consiliul National al Societatii Civile. Aproximativ 500 de pensionari militari au protestat fata de masurile luate de guvernele Boc si Ungureanu si fata de Traian Basescu. Protestatarilor li s-a alaturat si Victor Ponta, premier desemnat.

Colonelul Mircea Dogaru si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) au fost prezenti si la protestele de la inceputul acestui an. Pe 24 ianuarie, Mircea Dogaru si Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate au participat la Bucuresti la un miting in Piata Victoriei si la un mars de protest care s-a terminat in fata Televiziunii Romane. La manifestari au participat aproape 3.000 de persoane, majoritatea membri de sindicat.

Mircea Dogaru si sindicatul sau s-au remarcat in special la finele anului 2010 si inceputul anului 2011 prin mai multe proteste indreptate impotriva presedintelui Basescu si a premierului de atunci Emil Boc. Protestele conduse de sindicatul lui Dogaru au vizat si masura executivului de a recalcula pensiile militarilor. In plus, sindicatul cadrelor militare disponibilizate au sustinut mai multe proteste in Capitala si tara pe tot parcursul anului 2011.

Citeste si:

In ianuarie 2011, in luna in care sindicatul sau protesta impotriva recalcularii pensiilor militare, Dogaru ii cerea lui Traian Basescu sa-l aresteze pe premierul Emil Boc.

Intr-un interviu din martie 2010, referitor la trecerea la o armata de profesionisti, Mircea Dogaru spunea: "Este unul din gesturile de tradare din partea autointitulatei noastre elite politice. In traditia romaneasca si a altor popoare se considera ca fiecare tanar are datoria de a se inrola in armata pentru a participa la apararea patriei, in caz contrar nu era considerat barbat (...) Cu alte cuvinte este un dezastru si era un dezastru previzibil, pentru ca trecerea la asa-zisa "armata de profesionisti", a insemnat slabirea capacitatii de aparare a unei tari, lipsirea de motivatie a unor generatii intregi".

Cine este colonelul Mircea Dogaru, atacat, intre altii, de presedintele Basescu in primele declaratii referitoare la proteste

Colonelul Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), mentionat in luna ianuarie de presedintele Traian Basescu in declaratiile prin care i-a atacat foarte dur pe liderii Opozitiei, comparindu-le mesajele cu ale fostului presedinte comunist al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, apare descris in presa, dar si de catre oficiali MApN ca fiind "un fost activist de partid adus de Ilie Ceausescu in armata" inainte de '89.

Mircea Dogaru, istoric si scriitor, s-a nascut pe 30 ianuarie 1955 in Targu Mures. A absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie din Bucuresti, in anul 1979.

Dogaru a fost repartizat ca profesor la Liceul nr. 13 din Capitala insa, in acelasi an, renunta la invatamant in favoarea cercetarii. Astfel devine cercetator-stiintific la Institutul de Istorie si Teorie Militara (1979-1999), specialitatea "Istorie militara antica, medievala si arheologie". Dogaru specialist in istoria UE la Institutul Francez (1997) si in Politici de aparare NATO in Canada (1998). (Sursa)

Obtine in 1994 titlul de doctor in istorie militara. In calitate de publicist obtine premiul pentru debut in 1984, devenind membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din 1999. Incepand cu anul 2002 este profesor asociat la Facultatea de Istorie, Geografie, Filosofie a Universitatii Craiova. (Sursa)

Dogaru, caracterizat in presa ca fiind "specialist in manipularea maselor"

Potrivit EVZ, Dogaru "pana in 1982 a lucrat ca istoric militar la Centrul de Studii si Cercetari. Pana in 1988, a fost istoric la Consiliul Politic Superior. Timp de doi ani a lucrat si la Aeroportul Otopeni. Dupa Revolutie a lucrat, o perioada, in structurile de contrainformatii militare.

Pana in 2004, a mai lucrat ca cercetator stiintific, la Editura Militara si in cadrul Directiei Siguranta Militara. Intre 2004 si 2009, a fost consilier in Parlamentul Romaniei. Ce nu reiese, insa din CV-ul sau este faptul ca el a fost ginerele fostului general Vasile Petrut, comandantul granicerilor, desconspirat ca lucra pentru rusi.

Tata socru a fost tras pe linie moarta sub comanda lui Ilie Ceausescu, la Departamentul Propaganda. Acolo l-a adus si pe ginerele sau, Mircea Dogaru care si-a inceput, astfel, cariera militara".

La conducerea SCMDRR, Dogaru este secondat de catre Valeriu Pricina. Publicatia citata spune ca "cei doi au facut parte, pana in 1989, din Consiliul Politic al Armatei, instrument de propaganda al elitei comuniste.

Ulterior, colonelul Dogaru a facut parte din structurile de contrainformatii militare, fiind 'specialist in manipularea maselor', dupa cum spune unul dintre membrii organizatiei. Asa cum reiese din documentele SCMDRR, Dogaru este 'istoric non-conformist'. Pricina, la randul lui, este 'specialist in propaganda media'."

Tot potrivit EVZ, "Sindicatul rezervistilor a luat fiinta pe 18 august 2009, ca o organizatie apolitica non-profit a cadrelor militare in rezerva si in retragere din sistemul national de aparare. Are 83 de filiale din care fac parte membri si simpatizanti din ministerele apararii si internelor, SRI, SPP si STS. Numarul membrilor este estimat de Dogaru la peste 20 de mii de oameni. Cifra este considerata, de multi, exagerata".

Secretar de stat in MApN: "Dogaru, un fost activist de partid adus de Ilie Ceausescu in armata"

Secretarul de stat in MApN Viorel Oancea, declara in ianuarie 2011 ca scandalul pensiilor militare este politic, provocat de liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, "un fost activist de partid adus de Ilie Ceausescu in armata" si, deoarece are stagiul militar incomplet, va fi afectat de noua calculare a pensiilor, potrivit Mediafax si citat de Romania Libera.

"Dogaru (Mircea Dogaru, presedintele SCMD - n.r.), cel cu sindicatul, a fost activist de partid. A fost adus de Ilie Ceausescu in armata. A stat sase-sapte sau zece ani in armata ca ofiter si bineinteles ca el va avea de pierdut. (...) De aia zic ca e politic", a spus Oancea".