Aproximativ 300 de persoane, in majoritate membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), au participat sambata, in Piata Victoriei din Capitala, la un miting anti-Basescu, informeaza Mediafax. Participantii la miting au indeamnat populatia sa vina la referendumul pentru demiterea sefului statului.

UPDATEParticipantii la miting s-au retras in jurul orei 11:30, din cauza temperaturii in crestere, informeaza Realitatea TV. Traficul rutier in zona a fost partial restabilit.

Participantii au venit cu fluiere, steaguri si pancarte cu mesaje printre care "Sa ma trantiti bine!", "Te asteapta nava Rahova" si "Te-ai crezut pe vapor, ti-ai batut joc de popor". Acestia scandeaza, la indemnul organizatorilor cu portavoce, "Jos Basescu!" si "Veniti la vot!".

O parte a pensionarilor militari au pancarte prin care arata ca sunt de la filiale ale SCMD din Giurgiu, Braila, Focsani, Botosani si Constanta.

Mitingul a inceput la ora 10:00 si este programat sa se incheie la 12:00, traficul rutier in zona fiind restrictionat pana la ora 13:00. Organizatorii au anuntat ca mizeaza pe participarea a 12.000 de persoane.

SCMD a hotarat sa organizeze mitingul de sambata in 9 iulie, la trei zile dupa ce Parlamentul l-a suspendat pe Traian Basescu.