Radiografia unui sistem

VIDEO Criza pensiilor militarilor. Vezi in articol cum au fost recalculate si cine a fost afectat. Plus: Ce-i spun pe mail ofiterii lui Traian Basescu si cum le raspunde seful statului

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 18 ianuarie 2011, 18:41 Actualitate | Esenţial


Pensionarii militari protesteaza impotriva recalcularii pensiilor
Foto: Agerpres
Pensiile militarilor au dinamitat dezbaterea publica din ultimele zile, multe voci acuzand ca sumele au fost drastic micsorate. O radiografie amanuntita a problemei arata ca situatia sta putin diferit fata de modul in care este ea prezentata public. Din cei peste 81.000 de pensionari, doar 48.000 au depus dosarele pentru recalculare, iar din acestea, pana in prezent, au fost procesate putin peste jumatate. Potrivit MApN, nici o pensie militara mai mica de 3.000 de lei a celor cu cariera militara completa nu a fost diminuata, iar alte pensii au si crescut.
 • Situatia devine sensibila in cazul a 75% din pensionari (adica cei care nu au depus adeverintele de venit si cei ale caror dosare inca nu au fost procesate) care au primit o pensie mult mai mica pe luna ianuarie, calculata dupa salariul mediu pe economie. Pentru aceste cazuri, MApN a precizat ca va oferi diferentele de pensii retroactiv, dupa ce toate dosarele vor fi procesate, insa nu a precizat o data clara in acest sens.
Informatia pe scurt:
 • 81.128 de pensionari, 48.000 de dosare depuse, doar 21.717 dosare procesate
 • Aproximativ 75% din pensionari au primit o pensie mai mica, suma fiind calculata pe baza venitului mediu pe economie si nu pe baza adeverintelor de venit
 • MApN a precizat ca persoanele afectate vor primi toate drepturile retroactiv dupa procesarea adeverintelor
 • In cazul dosarelor procesate: Nicio pensie militara mai mica de 3.000 de lei a pensionarilor cu cariera militara completa nu a fost diminuata
 • Chiar si in cazul pensionarilor cu cariera incompleta, 80% din pensiile de pana la 3.000 de lei procesate pana acum nu scad. Afectati sunt, pana in prezent, 3.158 de pensionari

Traian Basescu
Foto: HotNews.ro
Raspunsul lui Traian Basescu la intrebarea HotNews.ro: Cine isi asuma responsabilitatea politica pentru rateurile majore din procesul de recalculare a pensiilor?
 • La ora 17 aveam o intalnire cu ministrul apararii si cu cei responsabili pentru pensii. cred ca daca primim hotararea de guvern, fiecare beneficiar de pensie trebuia sa vina cu adeverinta de munca. Institutiile trebuiau sa-si dea seama ca masele de pensionari militari nu vor aduce adeverintele la timp. Daca incepeau de la 1 decembrie, situatia era alta. Nu trebuie gasit neaparat un responsabil. Nici un militar nu iesea in strada daca se zicea: nu ati putut aduce adeverintele, vom incepe recalcularea de la 1 februarie. Am primit zeci de mailuri de la ofiteri in rezerva, care nu se adresau ministrului, ci comandantului fortelor armate. Ma intrebau de ce ne umiliti.
 • O chestiune extrem de sensibila la militari. Au fost si mesaje decente, si mesaje furioase. Le-am raspuns celor care ma jigneau. Pentru ca isi dadeau numele si prenumele, m-am interesat care era pensia lor recalculata. Este un domn colonel, al carui mesaj a ajuns la mama, tata, nu injuraturi, ci exemple. 
 • Acest domn colonel, de la 4300 de lei, primise 1500 de lei. Pentru om a fost un adevarat soc. Am cerut sa se recalculeze, am constatat ca pensia pe care trebuia s-o primeasca era de 3900 de lei. Pierdea vreo 400 de lei pentru ca a iesit inaintea varstei de pensionare. Lucrurile trebuie vazute cu calm si cu rigoare. In ceea ce priveste competenta: apelul la competenta l-am facut tot timpul in cazul guvernului. Sper ca odata cu congresul partidului sa-si puna la punct acest proces de selectare a competentelor.


Ministerul Apararii prin sefa Directiei Finanaciar-Contabila, General de brigada Maria Lupu, a precizat ca pana la data de 31 decembrie 2010 au fost inregistrate 48.000 de dosare, din care doar 21.717 au fost procesate. Asta inseamna ca, din totalul de 81.128 de beneficiari care au facut obiectul recalcularii pensiilor, putin mai mult de 25% au primit pensia recalculata pe baza adeverintelor de venit, iar restul a primit o pensie calculata pe baza venitului mediu pe economie. In aceste cazuri, pensiile au venit mult micsorate fata de cat ar trebui sa fie ele in mod normal.

Ministerul Apararii a precizat ca, dupa ce toate dosarele vor fi procesate, cei care au primit pensiile calculate pe baza salariului mediu brut vor primi toate drepturile retroactiv incepand cu 1 ianuarie, insa nu a precizat o data clara in acest sens.

Altfel spus, cineva care si-a depus dosarul in termenul legal si inca nu a fost procesat, a primit in luna ianuarie o pensie calculata pe baza salariului mediu pe economie, aceasta fiind de cele mai multe ori mai mica decat trebuie sa fie in realitate. In functie de data cand ii va fi procesat dosarul, acea persoana va continua sa primeasca o pensie lunara diminuata, iar pe viitor, dupa procesarea datelor, va primi retroactiv sumele de bani diferenta.

Ministerul Apararii acuza dificultatea procesului de calculare a pensiilor si volumul mare de munca.

"Avand in vedere complexitatea procedurilor de stabilire a pensiei recalculate - identificarea si extragerea dosarelor, analizarea documentelor existente in acestea, introducerea in aplicatia informatica a grupelor de munca, verificarea modului de introducere a datelor si calculul efectiv, vizarea pentru control financiar preventiv (propriu) si aprobarea deciziilor - pana la data de 31 decembrie 2010, asa cum am spus, au fost procesate 21.717 dosare din cele 48.000 inregistrate. (...) in perioada august - noiembrie 2010, peste 5000 de persoane au efectuat apromimativ 50 de milioane de operatiuni, rulandu-se peste 200.000 de dosare care contin statele de plata a soldelor constituite intr-o perioada de peste 60 de ani", informeaza MApN

"Peste 300 de specialisti in finante sunt antrenati la Directia Financiar-Contabila pentru procesarea in continuare a dosarelor cu adeverintele de venit, astfel incat beneficiarii sa inceapa sa primeasca retroactiv toate drepturie cuvenite", mai precizeaza MApN.

Scurt inventar de probleme aparute in sistemul de recalculare a pensiilor:
 • Proasta planificare a ministerului care a declansat o operatiune de recalculare a peste 80.000 de pensii cu un numar mic de functionari, drept dovada intarzierea procesului de procesare
 • Proasta comunicare a modului de recalcualare a pensiilor
 • Nedepunerea tuturor dosarelor la timp: 48.000 de dosare depuse din peste 81.000 pana la 31 decembrie
 • Neprocesarea a jumatate din numarul total de dosare: doar 21.717 de dosare procesate
 • Recalcularea in functie de salariu mediu pe economie care a dus la scaderi salariale si implicit nemultumiri pentru ca diferenta urmeaza sa fie platita retroactiv la o data neprecizata
 • Pierderea unor documente in sistemul militar, alterarea scrisului de pe adeverinta ceea ce a dus la pierderea unor perioade intregi de munca
 • Confuzie in ce priveste aplicarea masurilor adoptate de Guvern. Aplicarea HG 735/2010 privind recalcularea a fost suspendata in instanta in cateva cazuri
Potrivit Ministerului, pentru obtinerea datelor necesare intocmirii adeverintelor de venit pensionarii militari trebuie sa mearga la cel mai apropiat centru militar (zonal, judetean sau de sector) si sa completeze un formular pentru obtinerea acestor adeverinte.

MApN a mai precizeaza ca alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesate de la inceputul anului 2011.

Pe langa problema neprocesarii a inca peste 50% din dosarele depuse, mare parte din pensionari acuza faptul ca datele privind adeverintele de venit pe care le-au primit sunt eronate, in multe cazuri lipsind ani intregi de vechime. In astfel de cazuri, pentru perioadele lipsa, Ministerul a calculat pensia din nou pe baza salariului mediu brut.

Potrivit MApN, "pentru beneficiarii care au avut perioade incomplete sau date eronate inscrise in adeverintele de venit - si acestea au fost completate provizoriu cu salariul mediu, urmand a se proceda la regularizarea drepturilor de pensie cuvenite, retroactiv, de la data de 1 ianuarie 2011".

"Din motive de natura tehnica, de exemplu, dosare incomplete, texte nelizible, date de identitate diferite pentru aceeasi perioada, pana la 31 decembrie 2010 nu au putut fi identificate toate veniturile realizate de beneficiari, aceasta activitate urmand sa se finalizeze in cel mai scurt timp tot prin grija ministerului", a precizat sefa Directiei Finanaciar-Contabila, General de brigada Maria Lupu.

Problema datelor incomplete sau eronate in adeverintele de venit este de fapt cea mai intalnita intre cei care au completat formularele pentru intocmirea dosarelor. Site-urile care prezinta problema si blogurile de specialitate sunt inundate practic de comentarii care prezinta astfel de situatii.

Eroare majora: 17 ani de vechime lipsa
 • "Ce se intampla in fapt. Ieri am fost cu dosarul bunicului meu la casa de pensii. Din adeverinta de venit lipsesc 5 ani compacti ca si cum bunicul meu intre '53 - '59 ori a lucat ca voluntar, ori a dezertat pentru ca mai apoi sa fie reprimit in armata, ori, ori, ori... Parcurgand adeverinta, am constatat ca periodic in cei 32 de ani de vechime apar cand 9 luni lipsa venituri, cand 3 luni, cand 8 luni etc. Per total lipsesc 10 ani (...) MAPN ne cere sa aducem adeverinte de venit procurate prin centrele militare ale MAPN. Centrele militare ale MAPN consulta arhivele MAPN. Se constata ca din "n" motive MAPN nu poate pune la dispozitie lista completa de venituri motivand ca unele state poate s-au pierdut sau distrus, ca unele state sunt completate cu creion chimic care s-a sters (...)", scrie un utilizator pe unul dintre blogurile de specialitate.
 • "Promotie 1978. Pensionat OG 7/1998. 22 ani vechime si sunt anuntat cu nonsalanta ca imi lipsesc 17 ani (cred ca detin recordul). In baza caror documente a fost intocmit dosarul de pensionare?", scrie un alt utilizator.
Situatia pensiilor calculate dupa dosare procesate

In prezent, potrivit MApN, din cele 21.717 din dosarele care contin adeverinte de venit nici o pensie militara mai mica de 3.000 de lei a pensionarilor cu cariera militara completa nu a fost diminuata in urma recalcularii; 80% din pensiile mai mici de 3.000 de lei ale celor cu cariera militara incompleta nu au scazut in urma recalcularii.

Din totalul celor 21.717 adeverinte procesate pana in prezent, 2.861 se refera la pensionarii militari cu cariera militara completa si 18.856 se refera la pensionarii militari cu cariera incompleta. Din cele 2.861 de dosare procesate pentru pensionarii cu o cariera militara completa, 1.691 au pensii de pana in 3.000 de lei si potrivit oficialilor din minister "niciuna din aceste pensii nu scade".

"Exemple, bineinteles fara sa pot da nume, pentru ca legea nu ne permite acest lucru. Un colonel, cariera militara completa: pensie initiala - 2.919, pensie recalculata - 3.137. O crestere de 218 lei. Un locotenent colonel, cariera completa: pensie initiala - 2.650, pensie recalculata - 3.104, crestere - 454 lei. Maior, cariera completa: pensie initiala - 2.628, pensie recalculata - 2.763, 135 de lei crestere (...)", a declarat Generalul de brigada Maria Lupu.

Din dosarele procesate pentru pensionarii cu cariera completa, 1.170 de pensionari au pensie mai mare de 3.000 lei si, tot potrivit oficialului din MApN, "pensiile a numai 454 de persoane scad, dar nu in procente semnificative, iar pentru 716 beneficiari, reprezentand 61% din aceasta categorie procesata, pensiile nu au scazut, ci dimpotriva majoritatea cresc in diferite procente".

Situatia devine putin mai delicata in cazul pensionarilor cu cariera militara incompleta, adica marea majoritate a celor ale caror dosare au fost procesate.

Din totalul dosarelor procesate, 18.856 sunt ale pensionarilor cu o cariera militara incompleta. In cazul acestora, Ministerul tine sa precizeze ca "toti cei care au iesit anticipat la pensie in conditiile Ordonantei de urgenta nr.7/1998, cu completarile si modificarile ulterioare, au beneficiat la momentul pensionarii de plati compensatorii, precum si de alte ajutoare prevazute de legislatia privind salarizarea personalului militar. La iesirea din armata aceste cadre militare au primit cate doua solde pentru fiecare an ramas pana la implinirea varstei de 55 de ani plus ajutoarele proportionale cu vechimea in armata. Multe din aceste persoane au avut posibilitatea practicarii si altor profesii".

Din cei 18.856 de pensionari cu cariera incompleta, 16.437 primeau pana la 31 decembrie pensii de pana la 3.000. In urma recalcularii, doar pentru 3.158 scade cuantumul pensiei, iar ceilalti 13.279 nu sunt afectati de vreo scadere. "In cele mai multe cazuri se inregistreaza cresteri. Un exemplu: Colonel, cariera incompleta, 54 de ani, pensie initiala 2.854, pensie recalculata 3.111, creste 257 lei", precizeaza Ministerul. Altfel spus, chiar si in cazul pensionarilor cu cariera incompleta, 80% din pensiile de pana la 3.000 de lei procesate pana acum nu scad in urma recalcularii.

Situatia pensionarilor cu cariera incompleta care primeau o pensie de peste 3.000 de lei: din cele 2.419 dosare solutionate, 1,964 de pensii scad si 455 cresc.

Pensionarii militari au protestat si la Constanta
Foto: Agerpres
HG 735/2010 - contestata si suspendata in instanta

In 28 septembrie, Sectia comerciala si de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Cluj a decis suspendarea executarii HG 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Actiunea a fost promovata de Viorel Hexan, Gheorghe Stanescu, Stefan Trif, Iulian Palca, Ioan Bob, Mircea Matei Serban, Vasile Vanea.

Reclamantii au invocat faptul ca HG 735/2010 a fost promovata cu incalcarea dispozitiilor privind transparenta decizionala, fiind publicata in Monitorul Oficial fara a fi fost adusa anterior la cunostinta publicului. Totodata, reclamantii au sustinut ca multi dintre militari sunt in imposibilitatea fizica de a face rost, in termenul solicitat, de actele cerute pentru recalculare, ceea ce va da nastere la situatii discriminatorii. Potrivit acestora, actul este neconstitutional si imoral, ingradind accesul ulterior la justitie al celor care vor dori sa conteste recalcularea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe 7 ianuarie, recursul formulat de Guvern impotriva sentintei nr. 338/2010 pronuntate de Curtea de Apel Cluj, astfel declarand definitiva suspendarea aplicarii HG 735/2010 pentru cei care au contestat-o in instanta.

MApN publica tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fara numele beneficiarilor

MApN va publica miercuri pe site-ul institutiei tabelele cu datele pentru cele 21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate pana la 31 decembrie 2010, dar nu va face public si numele acestora, a anuntat ministerul, potrivit Mediafax.

Ministerul mentioneaza ca isi propune astfel sa demonstreze ca pensiile militare pentru cei care au cariera militara completa si pensie pana la 3.000 de lei nu vor scadea. De asemenea, MApN vrea sa arate ca pensiile nu vor scadea ci, dimpotriva, vor creste, in mare parte, si pentru cei cu cariera militara incompleta si pensii pana la 3.000 de lei.

Metodologia de calcul a pensiilor - regandita pentru a nu scadea pensiile militarilor cu cariera completa

Potrivit prevederilor legale, cuantumul pensiei se determina prin inmultirea punctajului mediu anual realizat in perioada de cotizare cu valoarea unui punct de pensie. Punctajul mediu anual se determina prin impartirea numarului de puncte, rezultate din insumarea punctajelor anuale, la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare.

Punctajul anual se determina prin impartirea la 12 a punctajului rezultat in anul respectiv din insumarea numarului de puncte realizat in fiecare luna. Numarul de puncte realizat in fiecare luna se calculeaza prin raportarea venitului brut lunar individual la salariul mediu brut lunar din luna respectiva.

Metodologia de stabilire a pensiei a luat in calcul o baza salariala mult largita, comparativ cu propunerea initiala, raportata la un stagiu de cotizare de 20 de ani, in loc de 30 de ani, cat era prevazut initial.

"De altfel, luarea in calcul a grupelor de munca face si diferenta intre, de exemplu, doi pensionari care au aceeasi varsta, acelasi grad cu care au iesit la pensie si aceeasi vechime in armata. Faptul ca unul dintre ei a lucrat mai mult timp in conditii stabilite de lege ca fiind speciale sau deosebite, face ca in urma recalcularii sa apara diferente uneori semnificative intre pensiile celor doi. Si as da doar cateva exemple: personalul navigant din aviatie, personalul ambarcat pe nave, parasutisti, scafandri, rachetisti, radiolocatoristi, militari participanti in teatre de operatii si alte categorii de militari stabilite de prevederile legale. Prin luarea in calcul a acestor grupe de munca, pensionarii din categoriile amintite beneficiaza de un spor la determinarea punctajului", a mai precizat sefa Directiei Finanaciar-Contabila din cadrul MApN, general de brigada Maria Lupu.

Prin actualul sistem de pensii speciale, Romania face exceptie la nivel international, pentru ca atat in statele membre NATO, cat si in cele membre ale UE, militarii beneficiaza de legi speciale in baza carora li se calculeaza pensiile. Cuantumul acestora este cuprins intre 75 si 80% din valoarea ultimelor solde.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

31197 vizualizari

 • -37 (59 voturi)    
  Dl Basescu si HotNews, in sinteza: (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:02)

  lili [anonim]

  colcaie INCOMPETENTA !!!!! Suna exact cum trebuie, chiar daca exprimarea nu e deloc academica, este in schimb realista..... vai de reformarea statului cu care ne abureste Dl Basescu.... pai, asa cum arata zi de zi Romania, ce peformanta de reformare a reusit Guvernul Boc trebuie remarcat intr-adevar, sper sa nu-l egaleze nici un alt guvern niciodata.....colcaie efectiv INCOMPETENTA, asa cum in alta exprimare spune si Dl Basescu........
  • +32 (54 voturi)    
   pe bune? (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:29)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui lili

   si trebuie sa te credem pe cuvant? esti si tu un fel de omu cu laptop de le stii pe toate? sau esti ruda cu ctp-ul?

   habar nu aveti ce-nseamna reforma. reforma nu se face cand maresti pensiile. reforma nu se face cand maresti aparatul bugetar de la 900 de mii la 1,4 mil.
   reforma nu se face cnad in an de crestere economica ai deficit comercial urias.
   habr nu aveti ce inseamna incompetenta. curand in manualele de economie la incompetenta ai sa vezi guverunl tariceanu II cu acelele lui de marinimie inconstienta.
   • +21 (39 voturi)    
    Cristi Patzurca: MAI BINE MORT DECAT COMUNIST !? (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:18)

    Mos Cenzurilă [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    Autorul imunului golanilor a murit la
    varsta de 45 de ani.
    Guvernarea ”anticomunista” nu a gasit
    pentru el bani de tratament la Viena.

    PS. Iliescu traieste !
    • +9 (15 voturi)    
     Nota 10 Domnule !!!! (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:26)

     Basescu a fost demis ! [utilizator] i-a raspuns lui Mos Cenzurilă

     Fara cuvinte !
    • -6 (10 voturi)    
     Pai lui buni (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:57)

     Gix [anonim] i-a raspuns lui Mos Cenzurilă

     Ii spunea Popeye: "sa traiti bine"
     • +9 (9 voturi)    
      Popeye cum ii spui de (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 12:30)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui Gix

      bine de rau l-a decorat si s-a dus la el in vizita cand era bolnav.
   • -10 (24 voturi)    
    apelul Dlui Basescu la competenta..... (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:23)

    lili [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    "In ceea ce priveste competenta: apelul la competenta l-am facut tot timpul in cazul guvernului. Sper ca odata cu congresul partidului sa-si puna la punct acest proces de selectare a competentelor."

    Asta a raspuns Dl Basescu mai sus, cititi cu atentie, la intrebarea HotNews. Asta cum va suna ?!!!!!!!!!! HotNews l-a intrebat evident despre COMPETENTA sau INCOMPETENTA ce colcaie in administratia publica si in general in institutiile de stat... asa ca nu-mi vorbiti Dvs mie ce inseamna reforma, cred ca va trebuie inca multi ani de scoli inaaaaalte sa ajungeti acolo.....
    • -8 (14 voturi)    
     hai postaceii portocalii !!!! (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:05)

     costica [anonim] i-a raspuns lui lili

     nu raspundeti nici unul ???!!! V-a zis-o Base !!!!!!!
     • +10 (12 voturi)    
      gaurile din arhive (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:31)

      curios [anonim] i-a raspuns lui costica

      sunt din vina lui Basescu/Boc??? acel colonel pensionat in 1978 -caruia ii lipsesc 17 ani- e din vina lui Basescu??? Cand te-oi pensiona tu, daca ai greseli in cartea d munca e vina guvernului??? opinia politica nu implica orbirea!
     • +3 (3 voturi)    
      costica ,..costica , (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 15:50)

      ionamaru [utilizator] i-a raspuns lui costica

      ... lasa " lamba ' mai mica !
      ori zici ca tu esti ' postacelu ' ... lu' miaiela dragostea me !!
      Ne-ar sta mai bine , domnilor militari in rezerva , sa fim mai SERIOSI !
    • +20 (28 voturi)    
     mda (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:08)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui lili

     eu iti dau exemplu de fapte ale guvernului tariceanu, fapte ce n-au adus in situatia de acum si tu ma iei cu intrebarea celor de la hotnews...

     prefer oamenii care recunosc ca au gresit decat altii care cauta mereu vinovati. cu primii se poate construi ceva. cu cei din urma... doar distruge.
     si avem exemple nenumarate in istoria posdecembrista.

     n-a preluat acest guvern o administratie ultra-performanta si acum s-a stricat mecanismul. hai sa incercam sa fim corecti, nu doar carcotasi.
    • +8 (10 voturi)    
     iar postacesti? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:44)

     bula [anonim] i-a raspuns lui lili

     ce are GAURA din arhive cu competenta? daca era Antenescu la guvern ar fi existat date in arhive sau nu erau scrise cu creion chimic? Mumia de Campeanu PNL nu vrea sa spuna ce gauri au gasit in arhivele civile la recalcularea din 2001 (800.000 procese).
   • +10 (16 voturi)    
    atentie ca vuvuzela lili e platita la postare (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:53)

    zaboo [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

    nu la valoare (i-am mai zis, dar nu se lasa, ca are norma)
   • -8 (18 voturi)    
    asa e (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:59)

    habar am [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    reforma se face cand iti faci fata agramata parlamentar UE!
    cand iti iei vila mocca.
    cand il faci ministru pe ”seful mafiei personale a lui Nastase”
    Aia e reforma!
    • 0 (0 voturi)    
     ce sa zic ... (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 15:55)

     ionamaru [utilizator] i-a raspuns lui habar am

     . ca asa e , ca " habar n-ai " !!
    • +1 (1 vot)    
     nu ai inteles nimic (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:42)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui habar am

     da, daca face reforma poate sa-si ia si o vila moca.
     altii si-au facut palate si n-au facut nimic pt tara. vezi tariceanu, vezi nastase si toti profitorii care au impresia ca donald trump si bill gates trebuie egalati in 10 ani de afaceri.
     numai ca afacerile facute de ei n-au produs nimic. au crescut doar inflatia.
   • -7 (13 voturi)    
    Reforma (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:32)

    Marin Baiesu [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    Dar nici nu se face prin micsorarea salariilor si pensiilor.Ori--ai fi si tu unul din cei cu leptop care nu stii sa umbli cu el. Ce tot ii dati cu reforma statului? Intrebati-l pe Vlaston (e portocaliu) dar stie ce e reforma..Nu facem dintr-un stat de sine statator un stat al portocaliilor..Nu vedeti ca toate institutiile statului sunt politizate? In fruntea lor sint numai oamenii PDL-eului? Asta nu-i reforma. E cacanaraia Pdl.
    • +7 (7 voturi)    
     Nea Marin ... (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:20)

     GT2 [utilizator] i-a raspuns lui Marin Baiesu

     Salariul angajatului la stat se ajusteaza la puterea de plata a statului respectiv.

     In mediul privat se fac disponibilizari masive.

     Pe cine sugerezi matale ca trebuia sa dea afara guvernul asta? Iti zic eu ca daca se faceau disponibilizari 25% plecau toti oamenii buni ca aia slabi aveau pile.
    • +2 (2 voturi)    
     vorbesti aiurea (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:46)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Marin Baiesu

     ce treaba cum stiu eu sa umblu pe laptop cu ce am spus? e vreun mesaj ascuns? sau doar trebuia sa faci o postare cu un anumit numar de cuvinte?

     toate institutiile statului sunt politizate? really? hai sa vedem:
     - sie la pnl
     - sri la psd
     - cnsas condus de pnl+psd
     - csm oamenii psd-ului
     - senatul este condus de un psd-ist.
     - comisarul european de la pnl

     si mai gasesc exemple daca vrei. esate singurul presedinte ce a dat serviciile secrete celorlalte partide.
     deci care stat portocaliu???
     sau felix spune asa la antene si tu l-ai crezut?
   • -7 (9 voturi)    
    reforma lui Basescu...Ceausescu ar fi fost mandru! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:01)

    george [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    amice ati dus statul roman in haos si dezintegrare sociala.sa ne ajute Dumnezeu sa scapam de boala comunismului si de bacteriile PDL si Basescu.
    • +3 (3 voturi)    
     Cred ca (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:30)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui george

     Ceausescu ar fi fost mandru de tine! :))
    • +1 (1 vot)    
     poti sa argumentezi? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:48)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui george

     sau e doar o placa pe care trebuie s-o repeti?
   • +1 (1 vot)    
    Romania este in colaps si nu si mai revine! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:01)

    thinkagainro [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    THINKAGAINRO am scris ca ei iau toate masurile astea aberante fiindca Nu Au Bani.
   • +2 (2 voturi)    
    dragule, nu te pune cu postacii! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:57)

    bulan [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    ei nu gandesc ci copiaza de pe fitzuica de la partid. Eu zic ca poublicarea pe site a pensiilor va stinge toate urlete cu "manie proletara".
  • +20 (28 voturi)    
   Debandada ! (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:22)

   Mos Teaca [anonim] i-a raspuns lui lili

   Asta este cuvantul care defineste intreaga structura militara. Ne laudam cu brava armie romana pana cand chiar trebuie sa faca ceva, nu conteaza ce. Si atunci apare debandada functionala si institutionala. Pai si Cooperativa Sporul are evidente mai bune decat Mapn care se crede nu stiu ce chestie de elita !!! Aia 300 de "specialisti", probabil cei care au mai ramas din cei 15.000 ai CDR, i-a testat cineva, preferabil un nespecialist, daca stiu macar sa lucreze pe calculator ori sunt vitejii bese-n cizme, experti in vodca si coniac, cu plaivazu' dupa ureche si niste pitipoance ofiterese, nepotzele de ghinerari care dau doar in zi de solda pe la unitate ?
   • +5 (5 voturi)    
    bravos! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:34)

    prudent [anonim] i-a raspuns lui Mos Teaca

    mai adaug ceva: pana de curand, NU gradul dadea solda ci functia. Deci daca nu exista documente gradul nu indica suma incasata! Cand s-au recalculat pensiile civile au fost -si mai sunt- 800 000 procese. Arhivele sunt VRAISTE si cele civile si cele militare (vezi ce se intampla si la cadastru).
   • +1 (3 voturi)    
    datul cu parerea (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:52)

    ioan [anonim] i-a raspuns lui Mos Teaca

    Va treziti vorbind in targ, fara sa aveti habar de ceea ce spuneti!
    In armata un simplu Sg. stia ca este foarte dificil sa introduci date intr-un sistem informatic pentru perioade cuprinse intre 20 si 45 (om) de ani luindu-le din niste arhive prafuite. Acest lucru presupune sa "lingi" 12-14 state de plata intr-un singur an, pentru un singur om. Legiuitorii nu au prevazut aceasta, dificultate si au stabiit un termen nerealist, Cu tot efortul heirupist primele adeverinte spre solicitaiti au inceput sa vina in luna Decembrie desi facusera cereri in August. Dupa legile din tara aceasta petitiile de rezolva in 30 de zile, maxim 45. Cu ce sunt de vina rezervistii ca nu li se rezolva petitiile. Art. 51 din Constitutie va spune ceava. Cand va stabiliti termene nerealiste cum ar fi sa strabateti cu trenul in 2 ore distanta de la Bucuresti la Timisoara cine este incompetent?
    • +2 (2 voturi)    
     dar asta (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 14:54)

     cinic [anonim] i-a raspuns lui ioan

     nu inseamna ca legea e proasta. Pe de alta parte nu cred ca cineva din tzara asta stia in ce hal sunt arhivele - si NU NUMAI cele militare.
     • 0 (0 voturi)    
      Cei care.. (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 16:36)

      ioan [anonim] i-a raspuns lui cinic

      Cine conduce si elaboreaza acte normative trebuie sa stie. In procesul elaborarii unui act normativ este o etapa care se numeste studiu de impcat si fezabilitate.
      Cine conduce fara a stii cate prune are in sacosa, este caine surd la vantoare!
      Si chiar de ce ar trebuii sa imprumute rezervistii statul pe pe termene nedefinite?
      Lor bancile in acest timp le aplica penalitati pentru credite sacdente, furnizorii le aplica penalitati pentru neplata factutilor etc.Situatia nu seamna cumva cu a-mi baga eu mana in buzunarul dv.?
      Asta daca vrem sa gandim emapatic si nu partinic!
  • +4 (4 voturi)    
   din comentariul tau, (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:56)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui lili

   nu se poate deduce decat ca ai postat fara sa citesti articolul.
   de acord sa dai in cap actualilor de la putere, dar, de ce nu o faci la obiect?
   doar asa, de amorul artei, nu o sa convingi pe nimeni ca ailalti sunt mai buni. de gargara eu unul sunt satul.
 • +35 (41 voturi)    
  felicitari! (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:03)

  Bogdan [anonim]

  asta da articol. toata stima pentru autor si pentru hotnews! ma bucur sa vad ca mai exista si oameni competenti in presa.

  multumim pentru clarificari. din pacate alti pseudojurnalisti si televiziuni manipuleaza informatiile dupa interesul propriului buzunar... e trist.
  • +26 (34 voturi)    
   stai sa vezi (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:19)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   ca vin talibanii lui felix sa te acuze de pupincurism su ca esti platit.
   ca ei atata stiu...
   daca nu sunt in tabara lor trebuie scosi inafara legii, trebuie terminati, eliminati sau desfiintati :)
   suna cunoscut?
   • -11 (15 voturi)    
    te simti cu musca pe caciula? (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:01)

    modfrt [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    nu vine nimeni sa-ti spuna nimic pentru ca esti atat de retard ca te dai de gol singur!
    • +1 (1 vot)    
     uitasem (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:51)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui modfrt

     sau vin sa jigneasca. de alfel la asa stapani asa postaci :)

     ai impresia ca esti luat in seama daca jignesti?
     sau asta ti-e caracterul si nu te poti abtine?

     cred ca tu esti cu musca pe caciula de te-ai apucat sa jignesti fara rost. chiar atat de tare te-a suparat postarea mea? ghinion, dar asta e adevarul. a si existat la un moment dat o investigatie jurnalistica cand i-au descoperit pe cei de la pnl primind indicatii cum sa scrie pe forumuri :)
     asa ca lasa-o balta ca tot voi va faceti de ras.
 • -14 (34 voturi)    
  GUVERNANTI INCAPABILI (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:03)

  D.B [anonim]

  adevarul mare si nerostit de nimeni este ca, pana la aceasta data peste 75 la suta dintre militari nu repet nu au primit adeverintele de venit de la mapn, sri, sie si mai. ca urmare in ianuarie 2011 cei 75 la suta miitari au primit pensii diminuate cu pana la 62,5 la suta cu exceptia unui numar limitat de subofiteri cu cariera incompleta si cu pensii sub 1500 ron. intrebarea acestor ofiteri si generali este, de ce s-au diminuat pensiile daca statul nu a reusit sa le acorde adeverintele de salarii cerute conform legii 119 si oug 735???!!!. cu ce drept statul lui boc si al lui basescu isi permite sa loveasca ilegal in dreptul de proprietate al acestor cadre militare???!!. domnilor camarazi , nu exista decat o singura solutie. acest guvern sa fie dat jos prin forta. amintiti-va ca regimul ceausescu a fost dat jos prin forta armatei si cu inactiunea trupelor de securitate care au ramas in cazarmi. asa trebuie sa procedam si acum. cine sunt aceste lichele care conduc astazi romania in dispretul constitutiei si legilor? sunt niste chiaburi noi imbogatiti din vanzarea tarii si din furt, fosti activisti utc, pcr si informatori ai directiei a iv-a, directiei a iii-a sau ai sie. jos cu aceste lichele marsave.
  • +20 (36 voturi)    
   ca cat ai contribuit la pensia de azi,gustere? (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:27)

   Iulius Waissmann [anonim] i-a raspuns lui D.B

   de ce sa te plateasca un popor doar ca te-ai umflat la popota, doar ca te uitai dupa femei si doar pentru ca la lovitura de stat din 1989 ai dovedit ca esti incapabil sa pricepi situatia,omorand mii de oameni de pomana ? ar trebui ca sa fi in puscarie alaturi de Stanculescu care are mainile patate de sange ,in circul cu *revolutia *!
   • +6 (6 voturi)    
    pensii militare (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:03)

    Dancu Adrian [anonim] i-a raspuns lui Iulius Waissmann

    Toti pensionarii militari sint ceausisti.Nu au facut nimic in armata,totul era facut de militarii in termen,munci,instructii,etc..Cind au fost lasati la vatra dupa desfintarea armatei au fost lasati tineri cu sume babane,drept recompensa asa ca ar trebui pensii mai mici.Probabil au uitat ca toti am fost militari in termen si stim ce faceau acesti asa zisi ofiteri si subofiteri care acum urla
  • +26 (36 voturi)    
   mi-ar fi jena (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:35)

   bozo [anonim] i-a raspuns lui D.B

   mi-ar fi jena sa fiu cadru militar si sa afirm ca "regimul ceausescu a fost dat jos prin forta armatei". cine o fi tras prin timisoara? ale cui tab-uri treceu in viteza pe magheru?
   zilele trecute un ofiter se plingea cum a mai cules el porum si cum a muncit in constructii. auzi, pai cine nu stie chiar crede. amaritii aia de militari in termen erau tratati ca niste sclavi si pusi la tot felul de munci. ei, studentii si elevii care faceau practica. tovarasii ofiteri stateau pe margine la o tuica fiarta si la o tigara. sa nu mai zicem de pachetele pe care le primeau ca sa aiba si prăpaditul de soldat un ciorap curat sau o permisie. asa ca mai usurel cu asumarea meritelor.
   • +22 (24 voturi)    
    Ce tupeu pa ei... (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:04)

    Gino [anonim] i-a raspuns lui bozo

    Veneau cica in control pe cimp si plecau cu portbagajul plin ...eu personal am fost la munci 1 an ...lazi cu mere,struguri,cartofi,ceapa...luau astia parca vindeau in piata si acum zic ca de fapt ei munceau pe cimp nu militari...case gratis,restaurante cu circuit inchis cu preturi derizori,concedii pina acum 3-4 ani preturi de nimic
    si nu s-au batut decit cu propiul popor....la puscarie cu ei....acolo le este locul...
   • +14 (16 voturi)    
    privilegiatii nesimtiti (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:59)

    danarad [anonim] i-a raspuns lui bozo

    in '89 eram militar la o unitate ce lucra la noul santier portuar din hirsova, comandantul era beat deja la ora 8 dimineata,putea a tuica de la doi metrii, inamicul lui au fost gradele tariei, pe altul a trebui carat pe brate de beat ce era, la vazut un maior ce era secretar pcr pe unitate la vremea respectiva,il chema parca cioara....dar scandalul cu civili din oras,adevarate lupte de strada,tot din cauza gradelor din sticla, deci pt. ce pensii nesimtite ?
  • +15 (15 voturi)    
   l-am prins de picior (Marţi, 18 ianuarie 2011, 23:19)

   ion daniel [anonim] i-a raspuns lui D.B

   Cand seful meu mi-a facut salariul de 2500 lei am crezut ca l-am prins pe dumnezeu de picior. Ai mei cand le-au marit pensia de la 400 lei la 500 au crezut la fel.
   Acum cred ca ca de fapt il prinsesem de deget in cel mai bun caz pe Sfantu Petru . Altii l-au prins pe Dumnezeu.
  • +2 (2 voturi)    
   Camarade (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:37)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui D.B

   Ia incearca matale, impreuna cu ceilalti "domni camarazi" si "ofiteri si generali" sa dati guvernul jos prin forta!

   Chiar te rog sa incerci, ok?

   Nu v-ar strica un arest de 15-20 de ani... eroi ai neamului romanesc ce sunteti :))

   P.S. Am vrut sa zic ERORI ALE neamului romanesc.
 • +33 (41 voturi)    
  Pensie (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:18)

  petre [anonim]

  Am iesit la pensie in dec.2009 dupa 33 ani de munca ca medic veterinar lucrind 22 ani in grupa a doua..Pensia mea este putin peste 1000 de lei.
  In timp ce cei cu 3000 lei protesteaza eu continui sa muncesc pentru a-mi asigura traiul zilnic.
  Nu acuz pe nimeni decat posturile de televiziune care prezinta lucrurile ca si cum ar fi venit apocalipsa.
  Sunt sigur ca daca nu se recalculau si ramaneau neschimbate strigau in gura mare ca Boc da in continuare pensii NESIMTITE>
  Si-au pierdut orice logica ..........
  Desteapta-te romane si nu te lasa manipulat.
  • +22 (32 voturi)    
   niste imbuibati dintro armata de imbuibati (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:31)

   Gore [anonim] i-a raspuns lui petre

   mint cu nerusinare ca au fost privati de toate !armata de generali & colonei a lui Iliescu fac o milogeala scarboasa pe Realitatea si pe Antene pentru ca din pensia de 30 milioane recalculat iau doar 27 milioane! parazitii...
   • -9 (17 voturi)    
    clar! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 1:44)

    Andrei Cosmin [anonim] i-a raspuns lui Gore

    Te incadrezi perfect in romanul tipicar plin de invidie si ura. Parazit esti tu, ma ne-simtitule daca aduci injurii la niste oameni care SIGUR au mai multa demnitate si respect decat tine.
    In primul rand: MAJORITATEA PENSIILOR SE INVART IN JURUL SUMEI DE 1500 RON. Doar un mic procent au peste aceasta suma si aceia sunt coloneii, generalii, etc oameni care au muncit peste 40 de ani ca sa isi castige rangul.
    2 la mana: IN NICI O TARA DIN LUMEA ASTA NU SE PRACTICA RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE SAU ALINIEREA ACESTORA CU PENSIILE CIVILE. ASA ESTE PESTE TOT: SUA, UK, GERMANIA, ETC.

    3. au tot dreptul sa iasa in strada: daca tie ti-ar reduce de la munca 50-60% din salariu asa din senin, tu avand datorii pe care nu le mai poti onora, nu cred ca mai postai acum pe blog.

    ITI JUR ca m-am saturat de oameni ca tine care nu gandesc, nu se intereseaza, ci doar comenteaza PLINI DE URA SI DE RAUTATE la adresa unuia care a "indraznit" sa aiba un venit mai mare (care in realitate nu este asa de mare).

    Haideti cu negativu!
    • +8 (8 voturi)    
     Acum si securistii se dau mulitari onorabili (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 6:15)

     Mihai [anonim] i-a raspuns lui Andrei Cosmin

     Pensiile militare se aplica si fostilor securisti ! De ce un fost securist turnator sa aibe o pensie de 3 ..4 ori mai mare decat un imginer sau muncitor care a muncit efectiv o viata? Cand am fost in armata prin 85 am carat o gramada de spagi ofiterilor pentru a primi cate o permisie. Si nu eram singurul, toti faceam asta. Acum vin nenorocitii aia sa se plaga de munca campului? Seara cand noi terminam de cules porumbul dupa o zi in care au stat la umbra si ai baut, ofiterii beti fiind ne mai si alergau prin curte. Ce respect sa am pentru acesti indivizi? Am respect maxim pentru cei care acum lupta in Afgtanistan, Iraq//(editat de HotNews.ro)
  • +22 (30 voturi)    
   AVETI DREPTATE (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:33)

   marin [anonim] i-a raspuns lui petre

   ma intreb - cum au fost calculate pensiile militarilor si cele speciale? dupa ce metode?
   cum poate fi asa mare diferenta intre un inginer sau doctor pensionar si un tablagiu?
   • +6 (6 voturi)    
    S-a iesit la pensie (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:03)

    Mihaela [anonim] i-a raspuns lui marin

    cu valoarea ultimului salariu primit.Adica nu s-a calculat nimic.
    • 0 (0 voturi)    
     gresit (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 23:53)

     Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Mihaela

     la calculul pensiilor militarilor se ia in considerare ordinul ministrului MApN care pune in balanta si functia (responsabilitatea) pe care cadrul militar a avut-o cand era activ.
     Nu se stie, dar erau destul de multe cazuri cand ofiteri cu grade mai mici se ocupau de treburi care erau pentru ofiteri cu cel putin un grad mai mare.
     In plus mai sunt si ofiterii de stat major care au o responsabilitate mult marita fata de restul comandantilor de unitati militare.
  • -13 (27 voturi)    
   invrajbire ??? (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:51)

   Oana [anonim] i-a raspuns lui petre

   Aici a si vrut actuala conducere sa ajungem= sa ne uram intre noi= SA MOARA SI CAPRA VECINULUI!Domnule med.veterinar, care ati putut cate afaceri ati vrut, cu CAINII, PISICILE, OILE SAU CAPRELE OAMENILOR BOLNAVI SI BOLNAVE, DAR EU?? Sotul meu C-dor(r.marina). Am nascut primul copil fara ca el sa-mi fie aproape: M-am internat cu copilul in spital la 11 luni, fara sa fie aproape; luna de miere ne-am petrecut-o tot prin garnizoane...., am nascut al doilea copil( cu diverse probleme..internernari, etc) tot de una singura, ca si o FEMEIE VADUVA, atunci aveam promise niste avantaje, cine sunteti d-stra ca acum, la 'batranete' sa spuneti cum e bine. Noi (oameni cinstiti si fara posibilitatea de a face bani si altfel , nu am facut averi, d-ta d-le doctor, chiar daca nu recunosti le ai, asa cum au majoritatea medicilor vet. asa ca nu tanjiti la ce nu meritati.V-ati luat ce ati meritat, v-ati ales meseria care ati crezut ca va defineste. Sotul mi-a fost COMANDANT DE UNITATE, (unitati) aproape o viata, numai cu program prelungit, n-am simtit cand mi-a trecut tineretea(ce-mi puteti da in schimbul ei ??)De la 33oo, am primit 1400 luna ianuarie. Chiar e corect ?
   Daca da, D-zeu cu voi cu toti care asa ganditi !.
   • +12 (22 voturi)    
    ati avut destul sa va faceti chiagul! (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:06)

    Soldatu [anonim] i-a raspuns lui Oana

    nu mai iesiti cu smiorcaieli ,munciti pana in ultima clipa ,nu tradaveala toata viata,imbuibatilor...fac ceva pe gradele voastre de pupincuristi
   • +22 (28 voturi)    
    doamna, (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:34)

    mihai [anonim] i-a raspuns lui Oana

    in momentul in care v-ti casatorit cu un APV-ist ati facut-o de bunavoie si nesilita de nimeni.Tin minte ca in facultate aveam colege casatorite cu APV-isti.Aveau numai avantaje,inclusiv prioritatea la repartitii.Vi se pare acum normal sa cereti egalitate de tratament?In primul rand APV-istii nu erau absolventi de facultate,asa ca nu va comparati sotul cu un absolvent de Medicina Veterinara.Spuneti ca erati singura cand ati nascut.Mii de femei au fost in aceeasi situatie,dar nu au beneficiat niciodata de ajutorul ordonantei,masina de serviciu,tratament la Spitalul Militar.Invocati datoria fata de tara.Toti ne-am facut-o,inclusiv absolventii de facultate de dinainte de '89(inclusiv fete) care erau tinta invidiei si injosirii APV-istilor icand am facut armata.Este secret sau nu stiu eu cu cine s-au luptat?In afara de faptul ca la revolutie au tras in semenii lor ,in poporul caruia jurasera credinta ,s-au mai luptat cu cineva?Au iesit la pensie la varste fragede (45-50 de ani fara ca unii sa cotizeze) si traiesc precum capusele pe spinarea statului.Daca ii trimiti la munca sunt " domnu' gradu" .Iar faptul ca va comparati cu o vaduva ,mergeti la un psiholog pentru ca sunteti o femeie trista,nefericita si neimplinita.
    • +8 (12 voturi)    
     pai madama e ca aia de la anaf (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:57)

     zaboo [utilizator] i-a raspuns lui mihai

     falfaie fluturasii cu salariile ca sa le planga lumea de mila - da' se fac ca uita de grosul care vine pe alte cai... ca doar pentru ala ar trebui sa plateasca si niste taxe ;)
    • +11 (15 voturi)    
     Si dupa pensionare (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:16)

     Cain [utilizator] i-a raspuns lui mihai

     Aveti dreptate ! Si dupa pensionare cei mai "bravi" ajungeau administratori si directori pe la diverse hoteluri unde trageau straini ce trebuiau supravegheati. Stiu mai multe situatii de genul acesta ! Asa ca luau si pensia si salariul de director. Ce sa-i faci ? A intarcat balaia ! Dar oare pe ce camp de lupta si-or fi castigat astia pensiile astea sau pe la mesele de poker de prin cazarmi ? Sotia mea dupa 36 de ani de munca ca inginer in constructii are 1200 de lei pensie, iar doamna, care probabil nu a lucrat niciodata se vaita ca are acum 1400, dar pana ieri a avut 3300.
    • -6 (6 voturi)    
     mie scarba de cum ganditi!! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:36)

     maria [anonim] i-a raspuns lui mihai

     vreau s-o intreb pe "doamna".. la revolutie unde statea sa no atinga vre un glont,era cumva la morga sa si caute barbatul,era cumva cu copilul in brate la spital sa si caute barbatul ,era cumva la bazin (a unei unitati militare )unde au fost inchisi cu pistolul la cap toti politistii din sibiu,si unde unii au fost impuscati iar alti cu ajutorul lui dumnezeu au scapat,sau era langa sotul ei civil il strangea in brate si se bucurau de libertate?ce stiti dumneavoastra de viata militara,vi sa intamplat ca 25 ani sa nu fiti cu familia cu parintii de sarbatori,ati stat stresata ca atunci cand va pleca barbatul intr o misiune se poate intapla sa nu se mai intoarca,ce stiti despre viata militara inafara ca sotiile au fost avantajate...mie scarba de cum ganditi!!
     • +3 (3 voturi)    
      si mie (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:36)

      gurasparta [anonim] i-a raspuns lui maria

      normal. sotii erau la chemeze, si sa vaietau ca sunt cu munca, unitatea 0234 Constanta, 1998-1999, toti absoult toti soldatii care voiau sa plece acasa trebuiau sa aduca bani, miei, peste, etc. NU se mai saturau de luat si de umilit soldatii care nu aveau. Unul venit acolo ca MAC, pe urma la facut plutonier si ulteriot Locotenent la apelul bocancilor. Lingea la Seful de stat major, alta lepra betiva, careia i-am facut eu lucrarea de licenta . Niste puturosi infecti. Veneau la 8 la munca, la 10 se strangeau sa ia ceva tare in nas inainte de masa, dupa masa pana la 2-3 consumau ceva si pe la 4 se spargea gasca. Sa iei si pensie pe asa ceva?? Mergeam ca prostul sa livram lapte de la GAZ-ul unitatii seara la Coloneii curului acasa. Astia au aparat tara?? De i-as prinde le-as frange gatul, niste porci toti.
     • +2 (2 voturi)    
      mie nu! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:57)

      mihai [anonim] i-a raspuns lui maria

      In timp ce dvs aveati ordonanta si va bucurati de tot felul de stipendii,eu faceam facultatea,dupa care,naveta pentru ca marile orase erau inchise.In timp ce eu invatam dvs trageati barca pe uscat.Nu s-a lipit nimic de dvs in scoala pt ca habar nu aveti ce-i aia gramatica.Nu v-ar strica sa recuperati timpul pierdut daca tot vreti sa interveniti cu tot felul de comentarii.Din start,daca sunteti agramata ,nu va va lua nimeni in seama.
      • 0 (0 voturi)    
       vezi ca pici in nesimtire! (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 23:56)

       Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui mihai

       In timp ce tu erai in facultate, sotul doamnei se putea sa fie la Academia de inalte studii militare.
       Pt cei ignoranti, studiile militare pentru ofiterii de cariera se pot intinde pana la varsta de 28 de ani.
       Nu cred ca vrei sa ai viata de student militar :).
     • +2 (2 voturi)    
      Va este scarba? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:48)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui maria

      Doar 1% dintre militarii si ofiterii din decembrie 1989 si-au riscat viata: au murit mult mai multi civili.

      Daca aveam o armata care sa "lupte pentru popor", ar fi trebuit sa fie mai multe victime din randul militarilor si mai putine din randul civililor. Nu putem sa le dam pensii pentru ca "n-au tras in populatie", ca aia e chiar culmea!

      In perioada comunista, n-a avut loc nici un razboi in afara de cel cu ogoarele.
      Doar in '68 si in '89 a fost ceva deranj, dar nu prea mult pentru ofiteri si APV-isti.

      Haideti sa ne pastram putina decenta ramasa, bine?
      • 0 (0 voturi)    
       ??? (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 23:58)

       Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Luk

       cam cati militari crezi ca au murit la canal sau in timpul manevrelor militare?
       Ca tot vorbim de razboaie:
       Si vis pacem parra bellum.
       Poate intelegi din citate....
       • 0 (0 voturi)    
        da (Joi, 27 ianuarie 2011, 14:24)

        Luk [utilizator] i-a raspuns lui Lucian*

        i-am vazut cat de pregatiti au fost in timpul "Revolutiei"....

        Penibil, jenant, grotesc, rizibil...
   • +11 (13 voturi)    
    diferenta dintre (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:10)

    H.Lulu [anonim] i-a raspuns lui Oana

    situatii este ca populatia civila plteste pentru pensie pe stat de plata toata viata iar cei in uniforma o primesc pe degeaba - verificati cartea de munca a sotului sa vedeti ce contributii sociale a facut in toata viata dumnealui.veti avea o mare surpriza-nu exista asa ceva-armata si militia nu au avut, si culmea nici in ziua de azi nu au asa ceva-noi astia cu salarul minim pe economiele platim atat salariile cat si pensiile-noi cu 6 mil.salar si 4.5 mil. pensie si dumnealor conform celor vazute la Tv.mi s-ar parea normal ca actualii pensionari militari sa fie intretinuti din contributia actualilor militari activi, nu inteleg de ce eu sa le platesc prin contributia mea atata timp cat Romania nu mai este un stat politienesc.
    • +3 (3 voturi)    
     nu prea (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:28)

     andrei [anonim] i-a raspuns lui H.Lulu

     pentru ca militarilor si politistilor nu li s-au cerut, la momentul respectiv, contributii. adica, nu e ca si cand ei s-ar fi sustras de la plata lor si acum sunt pedepsiti pentru furt. pur si simplu, asta era contractul dintre ei si stat. si e absurd sa ii acuzi acum ca nu au platit contributii. daca, sa zicem, peste 10 ani, o sa creasca contributiile la fondul de pensii la 90% din venit, ar fi corect ca tuturor celor care au iesit inainte la pensie sau care lucram acum, sa ni se spuna ca vom primi pensie mai mica ca nu am contribuit cu 90%? eu zic ca nu
    • +1 (1 vot)    
     Nu vor MAI BUNE, ei vor MULT MAI BUNE! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:13)

     robin hood [anonim] i-a raspuns lui H.Lulu

     Precizez ca sunt impotriva pensiilor speciale (de serviciu). De asemenea nu sunt interesat personal de o asemenea pensie. Dar...
     Militarii (ca toti bugetarii) sunt platiti din bugetul national, de stat. Daca lor li s-a platit pe statul de plata doar salariul net, este limpede ca diferenta pana la salariul brut a ramas in bugetul de stat. Pe de alta parte (si inainte si dupa 1990) statul, conform legilor de pensii, a alocat din bugetul de stat sume mari in bugetele de asigurari sociale (inclusiv, de pensii). Si in legile vechi si in legile noi de pensii obligatia de a colecta si de a vira CAS la bugetul asigurarilor sociale revine angajatorului, revine statului in cazul militarilor. Asa ca fara nici un dubiu nu se poate spune ca pentru militari nu s-a contribuit la fondurile de pensii. Statul este in cazul militarilor si angajator si administrator al fondului de pensii. Problema ramane doar in existenta unor legi neconstitutionale pentru pensiile speciale (de serviciu) ale unor categorii privelegiate (contrar art. 16 din Constitutie). Nedreptatea consta in stabilirea (prin aceste legi a) altor metode de calcul si de acordare a pensiilor decat cele aplicate salariatilor obisnuiti. In plus categoriile favorizate au o baza (salarii) de calcul care le asigura pensii MAI BUNE decat cele ale restului... lumii. Dar lăcomia și egoismul lor (exprimate prin legile obtinute neconstitutional!) vor pensii MULT MAI BUNE decat ale... restului lumii!
   • +2 (2 voturi)    
    Doamna? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:51)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui Oana

    Cu regret va intreb, v-ati petrecut toata tineretea singura pentru o pensie de 3.300 de lei?

    Sunt convins ca-i o greseala de calcul in cazul sotului dumneavoastra...

    Va rog sa primiti intreaga mea compasiune.
   • +1 (1 vot)    
    asdrad (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 23:52)

    APV mort [anonim] i-a raspuns lui Oana

    Ati primit o gramada de bani toata viata pentru nemunca, ce tot te smiorcai sunt sute de mii de oameni care au avut o viata mai grea ca a ta.
    te-ai invatat cu binele.
    Si la final il chemi pe Dumnezeu?
  • -4 (18 voturi)    
   Fiecare cu optiunea sa profesionala (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:52)

   D.B [anonim] i-a raspuns lui petre

   Stimate domnule doctor PETRE,
   Si eu am dorit sa devin medic, chiar si veterinar fiindca imi placeau la nebunie caii si cainii. In final am devenit dupa multiple teste psihologice si fizice(din o 100 am trecut numai 10), ofiter de informatii externe sau mai pe intelesul multora am devenit un potential spion pentru tara mea. Si am desfasurat aceasta munca cca. 38 de ani. Am muncit in conditii de stres ff dificile iar uneori in diferite medii de pericol major pentru persoana mea si chiar familia mea care ma insotea in strainatate ca diplomat acoperit. Acum sunt ofiter superior in rezerva MApN si pensionar. Va intreb acum domnule doctor , dumneavoastra de ce nu ati ales meseria mea??!! ca sa primiti dupa 33 de ani pensie de cca.4000 de ron si mai apoi dupa legile lui Basescu si Boc sa primiti numai cca. 2000 ron. Si eu lucrez in prezent si pentru bani dar si pentru intretinere psihica. Deci domnule doctor , fiecare cu optiunea sa si cu calculele sale. Mai e ceva, eu ca ofiter in domeniul in care v-am spus ca am lucrat nu am beneficiat NICIODATA de spaga in bani carne, oua sau altceva!!!Va doresc multa sanatate si putere de munca ca si veterinar particular.
   • +8 (12 voturi)    
    Domnule 007, (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:48)

    mihai [anonim] i-a raspuns lui D.B

    Nu il cunosc pe d-nul dr Petre ,dar imi devine simpatic deoarece un ditamai spionul de renume mondial isi risca siguranta si se desconspira suparat fiind .Pai,domnule Bond,ca sa activati in acest domeniu ati trecut printr-un filtru riguros al securitatii,ati semnat un angajament de credinta.Domnul doctor nu a fost contactat de servicii pentru ca avea o relatie buna cu dobitoacele si de ale caror secrete nu se bucura nimeni.In schimb,dumneavoastra domnule Carlos(pot sa va spun si cu mult respect Sacalul?) pentru acea semnatura ati plecat cu familia peste mari si tari.Copiii presupun ca au facut scolile pe afara si acum sunt in top 300 ,100, sau cate numere or mai fi.Pana in 89 daca plecai la bulgari erai tare,asa ca domnule 007 dumneavoastra ati vazut lumea.Nu stiu ce informatii ati comercializat,ceea ce stiu ca toti din sistem ati lucrat mai mult decat PROST.Ne-am trezit in '90 cu un conducator emanat de Moscova si cu un sistem de care crezuseram ca am scapat.Numai si pentru aceste rateuri,daca sunteti ceea ce pretindeti ca ati fost,din punctul meu de vedere nu este moral sa va plangeti de pensie.Considerati-o sanctiune pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu.
    • -2 (6 voturi)    
     Nu te da asa rotund mai Mihai... (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:10)

     out of the box [anonim] i-a raspuns lui mihai

     Eu iti inteleg frustrarea, dar te-ai gandit ca s-ar putea ca din banii facuti de Mr. D.B sa fi beneficiat si tu, fara ca sa fi stiut vreodata, poate de asta ai putut sa faci facultatea gratuit...Altfel de unde crezi tu ca avea statul bani? Crezi ca copii tai vor mai beneficia de invataman gratuit? Sanatate gratuita?
     Daca prin aroganta ta lovesti un om care indirect te-a ajutat ?
    • 0 (2 voturi)    
     Draga Mihaita (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:11)

     D.B [anonim] i-a raspuns lui mihai

     Vad in raspunsul tau ca le stii pe toate. Probabil catatal tau sau rude apropiate de ale tale au lucrat in sistem! Pentru tine, ca sa intelegi mai bine ce inseamna sa fii 007:- indiferent de regimul politic al unei tari, angajamentul il semnezi cu tara ta, pentru promovarea si apararea intereselor tarii tale, acolo unde te afli; pana in 90 copiii nu puteu sa-si insoteasca parintii la post(asa a dispus legea ceausista), dar dupa 90 desi aveau dreptul sa vina cu parintii la post, salariile diplomatilor romani erau asa de mici, incat nu iti puteai permite sa-i dai la o scoala, fie ea chiar si primara. In alta ordine de idei , din afirmatiile tale pot spune ca si tu ai fi dorit sa devii un 007, insa , dupa analiza postata se vede ca stai cam rau la IQ. In rest numai de bine, adica sa traiti bine azi in tara lui Basescu.
   • +12 (14 voturi)    
    si voi cu privilegiile (Marţi, 18 ianuarie 2011, 23:05)

    dan [anonim] i-a raspuns lui D.B

    ce vorbiti acolo? voi de la MApN aveti apartamente de la Stat, va pensionati inainte, nu contribuiti un leu la Sanatate si la celelalte fonduri, etc, etc, etc.
    Va plangeti ca ati lucrat in conditii de stres, dar altii credeti ca nu au lucrat in conditii la fel de grele? Un medic care e nevoit sa faca medicina ca pe vremea lui pazvante si sa raspunda de viata oamenilor nu merita oare si el pensia cat a unui general, adica vreo 70 de milioane? De ce medicii iau pensii de 10 milioane si nu se mai plang?

    Spuneti ca n-ati luat spagi? Dar credeti ca nu stim cu voi la armata ati profitat gratis de munca subordonatilor ca sa va sape gradina, care mobila, varuiasca bucatarie, etc.
    Parca sunteti buricul pamantului de meritati atatia bani! Un pic de modestie nu v-ar strica, macar la batranete.
   • -1 (1 vot)    
    Bravo ! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:28)

    popa [anonim] i-a raspuns lui D.B

    Un dr.si-a construit un impriu in viata activa ,astfel ca pensia nici nu conteaza.Au furat de-au rupt,
  • -1 (9 voturi)    
   pensii nesimtite (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:29)

   piticutz [anonim] i-a raspuns lui petre

   Fiecare isi alege drumul in viata si meseria. Dvs ati ales sa fiti medic veterinar. Eu inginer, iar altii au ales cariera militara. Fiecare am facut (facem) ceea ce am ales si ne-a placut. Din pacate, salariile sunt diferite. Nu,nu suntem platiti conform a ceea ce facem (ma refer la medici, ingineri, profesori si nu numai, pana la urma). Dar pt asta nu spun ca militarii au pensii nesimtite. Consider ca restul categoriilor sociale au pensii NESIMTIT DE MICI !!!! Medicii, inginerii, muncitorii, mai toti au pensii nesimtit de mici. Si nici cu salariile nu mi-e rusine! In schimb, imi este rusine cand citesc cum restul concetatenilor "arunca cu pietre" in cei ce au un pic mai mult decat ei. Se aplica foarte bine zicala "sa moara capra vecinului".Adica daca eu am o pensie mica, de ce dom'ne un militar sa aiba pensie mai mare?! Sa i-o taiem!!!Sa moara si el de foame, nu numai eu!!! In orice tara v-ati duce, militarii au salarii si pensii mari. Pentru ca ei sunt cei au jurat credinta tarii si pe care o slujesc. Ei sunt cei din linia intai. Ati uitat inundatiile...cine salva oamenii si munceau sa faca diguri in calea viiturilor in timp ce satenii erau la birt si beau?!?! Cei ce sunt mai in varsta poate isi aduc aminte cine salva oamenii de sub cladiri in 1977?! Si exemple ar fi multe...
   De ce nu va intrebati de ce sunt atatia politicieni care nu fac nimic decat sa minta, care nu fac nimic altceva decat afaceri cu banii statului insusindu-si profitul...ei sunt „dusmanii”, cei ce au saracit tara. La fiecare guvern se schimba toti ce ocupa functii de conducere, ca de, fiecare are pilele lui. Cum sa mearga o institutie cand pui in fruntea ei pe cineva care habar nu are ce si cu ce se mananca, dar are„culoarea”potrivita!!! Eram tara fara datorii externe, altii aveau aveau datorii la noi. Si poporul a facut foame pentru acest lucru. Guvernantii ne-au indatorat. Acum vom face foamea pentru a le plati. Ce e mai crud e ca noi i-am ales. Ne meritam soarta! Unde esti tu Tepes, Doamne?
  • -7 (7 voturi)    
   vrajeala (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:55)

   laurentiucat [anonim] i-a raspuns lui petre

   ai pensie de 1000 de lei ptr ca ani buni ai contribuit la salariul minim.in ce priveste munca pe care o depui,nu spun ca nu e grea, dar ai si cateva zeci de mil pe luna venituri de care nu te induri.in rest,esti un bocist jalnic.
 • +7 (17 voturi)    
  pensie (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:32)

  Plutonier [anonim]

  dati-le bani ca toata viata nu au facut alteceva decat sa mănânce si sa bea , nu-i ştiţi cum arătau în uniforma militară ? unii de burţi ce avea nici nu se puteau p..sa , puneau soldati să+i deschidă la pantaloni . ce au aparat ei , cu cine s+au bătut ?!
 • +13 (21 voturi)    
  unde a disparut simtul echilibrului? (Marţi, 18 ianuarie 2011, 19:51)

  Claus [anonim]

  Sotia mea e medic primar, lucreaza pe branci si castiga 1300 lei pe luna in mana. In 2011. In cativa ani, cand va fi cazul, la ce pensie se poate astepta oare? Si cand ma gandesc ca unii se revolta ca pensia (pensia, nu salariul, care a fost la vremea lui mai mare) s-ar putea sa le scada de la 3100 lei la 2900... Sau, conform articolului, un "domn colonel, de la 4300 de lei, primise 1500 de lei. Pentru om a fost un adevarat soc". Mai sa fie!...
  Dar la socul ce ni-l produce noua o asemenea stire nu se gandeste nimeni? Unde a disparut simtul echilibrului in tara asta? Credeti ca mai sunt tari in Europa cu o asa disproportie intre lefurile acestor doua categorii profesionale, sau altele, din cadrul bugetarilor?
  • +6 (8 voturi)    
   medecin en France versus militar pensionar (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:41)

   nouvelobs [anonim] i-a raspuns lui Claus

   offtopic.daca sotia dvs stapaneste la un nivel mediu franceza..bienvenue en France. in Franta mai este loc de medici romani competenti.
   sunt zone - nord, centru - unde comunitati intregi au nevoie de medici !!
   la subiect. interesant cum dl Presedinte se "apleaca" asupra problemelor pensionarilor militari, majoritatea cu pensii grase. tatal meu, inginer a lucrat pentru statul roman in tarile orientului mijlociu in conditii grele. rezultatul?
   vechime nerecunoscuta, o pensie un pic peste 1000 de ron. si asta in conditiile in care un fost subaltern, un maistru fost activist de partid, are o peste 4000 de ron!! nedreptatiti sunt multi in tara romaneasca..militarii ar fi pe ultimul loc, s'il vous plait!
   • +1 (3 voturi)    
    salutul francez (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:58)

    dodu [anonim] i-a raspuns lui nouvelobs

    daca cu atata bunavointa ati preluat salutul romanesc (filiera franceza) poate ar fii bine sa-l invatati si pe cel frantuzesc(filiera germana)
    - se ridica mainile cat mai sus, deasupra capului si se striga "ne pas tirer"
    asta inainte de a mai pupa niste funduri frantuzesti.... ca vad ca va e rusine de faptul ca sunteti roman!
   • 0 (2 voturi)    
    bULLSHIT (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 14:17)

    Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui nouvelobs

    Adica minciuni.
    Un maistru militar nici macar in visele lui erotice nu o sa poata sa se ridice cu pensia peste 1700 RON.
    Vad ca se denigreaza la greu militarii si toata lumea isi aduce aminte de tot felul de stereotipuri.
    Cati dintre voi stiu ce drepturi si ce obligatii au militarii?
    Inca ceva, chiar credeti ca militarii nu au contribuit la fondurile sociale? Apropos, cati dintre voi ati vizitat vreun spital militar? Ati platit ceva acolo?
    Cati dintre voi ar accepta o cariera in armata pt pensia si salariul care se vehiculeaza acum?
    Bineinteles, cu toate obligatiile de rigoare.
  • +9 (11 voturi)    
   perfecta dreptate (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:48)

   dadan [utilizator] i-a raspuns lui Claus

   Plangea un pensionarel ca i-au micsorat pensia de la 2800 Ron la 1200 si a lucrat 23 de ani ca ofiter - dupa parerea mea 80% din armata paraziteaza la greu si pe timpuri toti lenesii se faceau ba militari ba popi - sa ma scuteasca de clisee cu patriotism ca mi se face greatza ...singurii militari sunt aceia care profeseaza si lupta in Afganistan si Irak pentru interesele noastre - pentru ei toata stima.
   Insa cand un pensionar rotofel plange ca un copil ca pensia lui - onoarea lui, a fost adusa in rand cu toata prostimea , atunci nu mi se mai pare in regula ....
   Eu nu stiu cum de ceilalti pensionari nu-i linseaza pe acesti favorizati ai soartei care au sistem de pensii separat , criterii de calcul speciale....adica toata lumea primeste cat contribuie doar militarii sunt o casta speciala....si e plin de asemenea caste speciale in tara lui Iliescu - judecatori, politisti, parlamentari - culmea numai bugetari iar din randul bugetarilor taman cei mai trantori si mai paraziti dintre toti....
   Eu as dori ca medicii sa-si recastige respectul in orinduirea tarii asteai pentru ca ei salveaza vieti pe banii contribuabililor si nu se indoapa la o popota si fac culcat- drepti toata ziua cu niste nefericiti
   • -2 (6 voturi)    
    prostia la rang de clasa sociala (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:16)

    geta [anonim] i-a raspuns lui dadan

    scoate nasul din cutia ta vere si vezi ca in toata lumea militarii au regim special;
    de ce? - intreaba-i si tu pe englezi, francezi, nemti... ca deh, zici ca romanii sunt prositi, poate ii crezi pe aia...
    • +4 (6 voturi)    
     egalitatea in drepturi si sanse... (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 7:36)

     dadan [anonim] i-a raspuns lui geta

     iti spune ceva? intr-un stat democratic nu trebuie sa existe clase sociale favorizate sau sa beneficieze de tratamente speciale - armata in statele ce le mentionezi si tu acolo este o armata de profesionisti care lupta in razboiaie si nu are nici o legatura cu armata obligatorie de pe timpul lui ceausescu in care se aciuiau prin unitati militare toti incultii si lenesii care parazitau pe spinarea tarii iar plus de alta mai au si sistem de pensii special adica eu imi platesc contributia mea dar trebuie sa mai contribui si pentru alti paraziti ca sa ia pensii de 3000 - 4000 de lei cand prostimea se considera norocoasa ca ia 1200 lei....
     Daca e combatant, participa la misiuni, razboaie - nici o problema plateste-l bine astfel ca si contributia la fondul de pensii o sa-i fie considerabila , deci isi asigura o pensie decenta....
     Ferma animalelor: Toate animalele sunt egale dar unele sunt mai egale decat altele...!
     • -3 (3 voturi)    
      Franta, UK, Germania SUNT state democratice! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:41)

      geta [anonim] i-a raspuns lui dadan

      Vrei tu sa-mispui ca Germania,Franta, UK nu sunt state democratice?
      Si acolo militarii au statut special !

      PS: Pt a clarifica - eu nu sunt militar si n-am fost, toata viata am lucrat in privat si n-am interes sa apar aceasta categorie. Totusi nu pot sa nu reactionez cand vad ca niste oameni reclama ca drepturile primite le-au fost luate (la unii pt ca au uitat unii sa scrie ceva in registru !!). Nu vreau safiu rea, dar gandeste-te cum ai reactiona tu daca la pensia ta, ti-ar zice statul ca schimba regulile peste noapte?
      Eu raman solidara cu toti pensionarii, profesorii, doctorii,... TOTI. Inteleg ca nu mai sunt bani, dar solutia este alta,nu sa tai asa aiurea in disperare.
      Poate un Six Thinking Hats ar folosi functionarului din guvern care a propus toata dracia asta...un pic de creativitate, nu crezi?
      • +1 (1 vot)    
       Cu mintea sau cu inima?! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 12:36)

       robin hood [anonim] i-a raspuns lui geta

       Daca un hoț scapa nepedepsit din lipsă de dovezi la proces, rămâne nepedepsit daca mai tarziu (inainte de prescriere) se găsesc dovezile vinei acestuia?!
       Cu mintea: Este evidentă, pentru oricine care stie sa citească, neconstitutionalitatea tuturor legilor referitoare la pensiile speciale (de serviciu) prin incalcarea art. 16 din Constitutia Romaniei ( egalitatea tuturor IN FAȚA LEGII). Aceste legi cu dedicație sunt furturi din fondul national de pensii creat de toti salariatii proportional cu salariile lor si cu durata vechimii in munca.
       Cu inima: Daca vrei sa plângi de mila cuiva ai ales gresit alegerea. Plânge-i pe cei care au fost prost platiti si chiar o lege corecta nu le dă nici o șansă...
   • +1 (3 voturi)    
    Rusine!! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:38)

    popa [anonim] i-a raspuns lui dadan

    Saracii dr. cu mercedes, 2-4 ap., farmacie,spatii com.dintr-un salariu amarat.Ii mai trebuie pensie?
 • +6 (8 voturi)    
  Mare grije. (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:04)

  iuliu [anonim]

  Mare grije pentru pensiile speciale care nu respecta principiul contributivitatii si acorda privilegii ofiterilor din din armata si politie.Pe cand o asemenea grije pentru pensiile celor care muncesc si construiesc ?Comunistii cum au fost ei ,erau mai in corecti in calculul pensiei.Atunci nu tipa nimeni ca merita mai mult decat minerii,otelarii,constructorii.Azi se aplica legea celor cu tupeu.
  • 0 (2 voturi)    
   privilegii?? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 14:24)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui iuliu

   ce privilegii au ofiterii din armata si politie?
   Administratorul salariilor si pensiilor in Romania a fost statul.
   Diferenta este ca militarii si politistii isi primeau salariul net fara sa li se dea detalii despre ceea ce li se retinea pentru fondurile sociale.
   Nu te mai imbata cu apa rece ca nu tine.
   Ca vorbim de constructii: pe timpul lui Ceausescu militarii erau bagati si la poduri si la drumuri si la constructii de blocuri de locuinte si si la stransul recoltei. Deci?

   PS: cand este inundatie, cine este chemat sa scoata oamenii din zona calamitata?
 • -3 (13 voturi)    
  imi este sila! (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:08)

  bic [anonim]

  Tatal meu este colonel in rezerva ,a avut o pensie bruta de 2620 ron,dupa recalculare are 1720 brut.De la 17 ani a fost in armata,in toti cei 32 de ani peterecuti pana la pensionare a respectat rigoarea si regulamentele militare si a participat cu responsabililitatlie de rigoare la inundatii,la cutremure,la culesul "recoltei " de toamna si foarte multe alte activitati pe care le faceau "extra" militarii de cariera indiferent de grad,beneficiile aduse tarii fiind mult mai mari decat pensia pe care o primeste,Ce face asa zisa opozitie?Ce face d-l Presedinte?Mint pentru ca nu le pasa!Va multumim!
  • +10 (12 voturi)    
   1.720 lei (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:25)

   Sorin Blaj [anonim] i-a raspuns lui bic

   reprezinta o pensie decenta in Romania anului 2011.

   Multi pensionari ar fi multumiti sa aiba o pensie de 1.000 lei, dar n-o au.
  • +10 (12 voturi)    
   Pacat (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:07)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui bic

   Sincer, eu cred cu tarie ca foarte multi oameni buni sufera pe nedrept din cauza acestor masuri.

   Sunt convins ca tatal tau face parte din aceasta categorie. Insa gandeste-te ce sanse si cat timp are acest guvern sa faca toata aceasta reforma necesara?

   Ideal ar fi sa poata solutiona fiecare caz in parte. Si sotia mea a primit o reducere "cadou" pentru concediul de maternitate. Hai sa luam viata in piept si sa mergem mai departe. Peste altii au trecut razboaie, molime si alte lucruri muuult mai oribile.
  • +2 (2 voturi)    
   tatal dumitale (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 12:14)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui bic

   a avut o copilarie fericita,fara griji pana la pensionare
 • +13 (17 voturi)    
  Ce ati facut pentru tara... (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:16)

  cornel popovici [anonim]

  In loc sa vedem ce putem face pentru 20 de milioane de bieti romani, ascultam jelirea unora ca Pricina,Rogojan etc dedicati trup si suflet comunismului,care azi, vazand ca osul de ros a cam disparit, se pun pe a deemonstra cat de patrioti au fost ei ,cat de mult s-au jertfit etc etc.Sa va fie rusine in numele tuturor romanilor!
  • -1 (5 voturi)    
   vorbeste doar pt tine (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:18)

   geta [anonim] i-a raspuns lui cornel popovici

   si apropo, TU, ce-ai facut pt tara ta?
   Te-ai lansat pe net si ai opinii? Waau...
 • +11 (17 voturi)    
  Rusine (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:19)

  Nelutu [anonim]

  In ultimele zile m-au surprins multe lucruri legate de pensiile militarilor. Oare chiar nu le e rusine? Oare cred ca toti suntem niste prosti si credem tot ce incearca ei sa ne spuna? Era o doamna (o baba mai precis) care plangea ca ea lucreaza la SPP si cu "pretul vietii" il apara pe presedinte (ar trebui sa-i fie rusine). Cum a ajuns o babusca sergent in SPP la 150 de ani cat avea ea? Ne-a luminat chiar ea - barbatul ei era un nesimtit de general in pensie (acum pricepeam cum babusca a ajuns la SPP), care mai tarziu a fost si el in direct si ne spunea cum a fost el la canal si la multe alte "distractii" - si cum ii spunea cineva " dom' general, nu va bagati acolo ca va murdariti pe camasa" - pai nu le e rusine? Au muncit vreodata ofiterii? Poate doar la popota! Le stiam cu totii apetitul grozav pentru o dusca si pentru toate nespalatele! Au aparat ei ceva in viata lor? Doar prostii de soldati in termen muncea - ca ei erau domni si isi bateau joc de tinerii soldati - niste psihopati / sociopati / alcoolici. In locul lor as tacea si m-as ascunde intr-o gaura de sarpe. Ar merita o pensie de 2 lei, nu pensii mai mari ca cele mai multe salarii! Nesimtitii!
  • -4 (6 voturi)    
   Nelutule,.... (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:05)

   Prodan I [anonim] i-a raspuns lui Nelutu

   ...ti-ai expus intreaga inteligenta in postarea de mai sus. Mai bine dormeai, ca erai mai castigat. Nu sunt avocatul militarilor, dar cand vad postarile unor esuati, ma apuca sila. Suntem intr-o tara democratica, unde fiecare se bate pentru binele sau. De ce trebuie sa ma sufoc eu ca nu stiu ce militar sau politist se crede dezavantajat si cred ei ca isi cer drepturile. In tara asta sunt niste legi care se aplica, fiecare cere ce vrea, dar nu inseamna ca si primeste. Educatia este o problema grea, iar tu nu ai avut parte de ea.
   • +3 (5 voturi)    
    Omul nescolarizat (Marţi, 18 ianuarie 2011, 23:54)

    Daniel [anonim] i-a raspuns lui Prodan I

    "Cu omul nescolarizat
    Muncesti putin si ai scapat,
    Dar duci o munca colosala,
    Cu Prostul care are scoala!"

    Credinta puternica in propria importanta, sentimente de superioritate in raport cu ceilalti, aparenta atractiva, increzatoare, dornica de admiratie, este apanajul celor care se considera cei mai frumosi, cei mai destepti si cei mai capabili, desconsiderandu-i pe ceilalti.

    Mai multe detalii in link-ul urmator...

    http://revistaplafar.ro/mens-sana/1014/complexul-de-superioritate.html

    As dori un raspuns la urmatoarea intrebare: cu ce a gresit sau te-a jignit Nelutzu prin faptul ca si-a prezentat punctul de vedere asa cum a putut si el?

    Respecta ca sa fii respectat!
    • -1 (5 voturi)    
     exemple (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:56)

     ana [anonim] i-a raspuns lui Daniel

     "baba", "psihopati", "sociopati", "alcolici"
     e suficient? daca te-ar califica cineva asa, te-ai considera apreciat??

     by the way, bravo ca mai faci si lectura paralela cu programa scolara, dar... se pare ca ai nevoie de mai mult ca sa poti identifica in text cuvinte si expresii jignitoare.

     qed
     • 0 (2 voturi)    
      muheres (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:25)

      david beckham [anonim] i-a raspuns lui ana

      asta e replica unei femei atata a putut si ea.nu a intrebat-o nimeni nimik dar asta nu a impiedicat-o sa se bage in seama si mai presus de atat nu a zis nimik concret decat a jignit
     • +2 (4 voturi)    
      Ana, gramatica si Nelutzu (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:06)

      Kolos [anonim] i-a raspuns lui ana

      Ana, macar Nelutzu a scris bine - "alcoolici". Tu nu ai reusit nici macar sa transcrii corect termenul, asa ca ...
      Stim foarte bine cine sunt acesti "neprihaniti pensionari", care si-au aparat tara cu pretul burtii lor. Niste neispraviti plini de sadism (ti-as dori Ana sa ai parte de tratamentul de care acesti actuali pensionari il aplicau tinerilor recruti pentru "a face barbati din ei"). Barbati nu au fost niciodata nesimtitii de azi care cer pensii grase. Cum sa nu ma infurii cand ei spun ca au mai ramas doar cu17-20 de milioane pe luna (dupa o viata de huzur ;i dupa ce mananca pensia de la 40 de ani), cand eu sunt convins ca nici nu o sa mai prind pensia (si nu stiu cum naiba o sa rezist in serviciu pina la 65 de ani) si am acum un salariu mai mic de 14 milioane (si nu sunt nici gunoier, nici femeie de servici - ca as avea probabil un salariu mai mare). Si am si eu copii si rate si probleme. Si sa le plang de mila neispravitilor de militari? Cat o sa ne mai manance banii degeaba?
      • +1 (1 vot)    
       saracii (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:53)

       gurasparta [anonim] i-a raspuns lui Kolos

       pai doar toata viata au tras sa isi duca la gura. Se prezentaul la munca la 8, beau pana la masa si apoi pana la 4 se ascundeau care pe unde. Intre timp mai umileau cu sadism niste bieti militari in termen- bine ca l-am chemat pe tata si la batut pe un locotenent in parcarea unitatii de la facut sange, si ma lasat in pace, pt ca eu bucurestean fiind ii deranjam aerul de la Constanta . A vrut el sa ma trimita pa Poarta Alba, da i-am spus ca candva tot o sa ies si nu o sa fie loc pe planeta asta de amandoi. Asa ca in afara de faptul ca isi bateau joc de amarati nu au facut nimic toata viata. au zacut, mancat baut ieftine, au mers in concedii ieftin, si-au plasat copii si rudele in alte posturi calde, ca deh, munceste prostii si pentru ei, ca iei e dastepti, nu ca noi, pleava. Apropos, sunt absolvent de ASE, economist si castig 600 euro/luna, pe care ii muncesc de imi cade camasa dupa mine si imi tin nevasta acasa miloaga sa imi spele izmenele .
  • -1 (3 voturi)    
   -- (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:45)

   -- [anonim] i-a raspuns lui Nelutu

   Bucuria prostului, sa moara si capra vecinului
  • 0 (0 voturi)    
   @rusine (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 12:31)

   John [anonim] i-a raspuns lui Nelutu

   Tu stii macar gradele din armata ? ce e asa nemaipomenti ca a ajuns sergent. Si cum adica nesimtit de general, pai daca era nesimtit o facea colonel cel putin pe nevasta-sa. Te-ai gandit ca poate in armata a cunoscut-o si n-a adus-o el neaparat ? Nesimtit sunt aia care ajung colonei din tablagii iesiti la pensie fiindca au sprijin politic pentru merite militare (au luptat in rezerva ?)
   • 0 (0 voturi)    
    baba cu table (Joi, 20 ianuarie 2011, 11:10)

    Nelutu [anonim] i-a raspuns lui John

    Da, John, chiar stiu gradele in armata - tatal si fratele meu au cateva zeci de ani bune in armata asa ca stiu gradele si cand vine vorba de stele si cand vine vorba de trese. Problema mea era nu ca a ajuns baba sergent - nu retin exact ce grad a spus ca are - oricum era o baba cu table pe umeri ;-)
    Problema mea era ca cum de a ajuns o baba tablagista, pensionata de armata sa lucreze in SPP??? Eu aveam de SPP o parere mai buna, nu ca angajeaza babe de 60 de ani sa apere demnitarii. Ea nu mai era buna in armata (fiind deja pensionara), dar acum avea deja cativa ani de SPP. Oare nu a luat baba postul unui tanar mai potrivit acestui job? Este corect ca o baba pensionata de stat sa se angajeze tot la stat pe un post mult mai potrivit unui tanar mai pregatit. Dar sunt sigur ca sunt eu paranoic si nu a avut angajarea ei la SPP nimic de a face cu faptul ca sotul ei era general (si el facut la apelul de seara). Si apropos - eu nu am spus ca sotul ei a adus-o in armata - eram mirat doar cum de a ajuns ea din pensionara de armata direct tanara luptatoare in SPP.
 • +10 (14 voturi)    
  Articol mastodont. Felicitari. (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:25)

  ion [anonim]

  Felicitari jurnalistilor care au lucrat la material. Era ideal ca acest articol sa apara acum 1 saptamana cand au inceput masinile de propaganda.
 • +17 (19 voturi)    
  Subofiter (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:39)

  pprog [anonim]

  Imi amintesc ca am facut armata la Sacalaz langa Timisoara. Era un borat de de subofiter pe care il chema Bosancu. M-a pus sa ii aduca un miel de paste ca sa ma lase acasa. Dupa ce i-am adus si m-am dus sa-i cer haine de oras m-a luat in suturi. Daca l-as vedea l-as scuipa intre ochi. Mai toti erau asa. Si acum eu sa stau sa le platesc pensiile....
  Toata ziua jucau table si jecmaneau bietii soldati.
 • -2 (10 voturi)    
  Sa credem in functionarii statului??? (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:39)

  Viorel deciu [anonim]

  Citez: "•Acest domn colonel, de la 4300 de lei, primise 1500 de lei. Pentru om a fost un adevarat soc. Am cerut sa se recalculeze, am constatat ca pensia pe care trebuia s-o primeasca era de 3900 de lei. Pierdea vreo 400 de lei pentru ca a iesit inaintea varstei de pensionare". Respectivul Traian Basescu (sau altcineva responsabil) a cerut cumva o sanctiune, mustrare, demisie... functionarului care a produs eroarea de mai sus??? Ce incredere sa am eu care nu activez in armata (ci la privat) ca drepturile mele de pensie (cand o sa fie cazul) va fi calculata corect??? E o loterie cumva???
  • +2 (2 voturi)    
   ha-ha (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:13)

   ha-ha [anonim] i-a raspuns lui Viorel deciu

   Doar idiotii pot crede ca peste 15-20 de ani mai este notiunea de pensie
  • +6 (8 voturi)    
   constatare.... (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:40)

   ilien [utilizator] i-a raspuns lui Viorel deciu

   N-ai priceput nimic din articol, amice. Nu-i mai plange de mila ca o sa-si primeasca oricum banii (dupa parerea mea , prea multi, pentru munca depusa).
   Gandestete mai bine (dupa cum spunea cineva mai sus) ca un doctor care salveaza sute de vieti intr-o cariera , nu va avea nici jumatate din pensia acestui general. Nu neg ca vor fi si printre militari oameni merituosi dar din experienta mea mai mult de jumatate nu-si justifica pensiile astea.
   • +1 (1 vot)    
    Mai citeste o data (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 20:49)

    Viorel Deciu [anonim] i-a raspuns lui ilien

    Scuza-ma, insa cred ca tu nu ai priceput. Romaneste spus, mi se rupe de pensia militarului, ca e mica ca e mare. Am vrut sa evidentiez faptul ca toti vom incapea la pensionare pe mana unui functionar precum cel citat. Si apropo, si eu consider ca 4300 lei pentru o pensie de colonel este disproportionat fata de salariul mediu actual si fata e pensia medie.... Salutari...
    • 0 (0 voturi)    
     doar o intrebare (Duminică, 23 ianuarie 2011, 0:07)

     Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Viorel Deciu

     cam cat crezi ca este pensia unui director?
     Parca imi aduc aminte ca era si un nenea director de banca falimentata care avea 200 milioane pensie.
     Sincer sa fiu, munca pe care o face un colonel este echivalenta cu cea a unui director.
     Cine are pensia disproportionata atunci? Colonelul sau directorul de banca falimentata?
     Fortata comparatia, nu-i asa?
  • +6 (8 voturi)    
   numai cine nu munceste (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:01)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Viorel deciu

   nu greseste
  • +2 (2 voturi)    
   n-ai citit bine (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:34)

   danbenq [utilizator] i-a raspuns lui Viorel deciu

   el a primit 1500 pt. ca n-au apucat sa-i recalculeze pensia, dar in lunile viitoare isi va primi inapoi diferenta pana la 3900 ...
 • +2 (6 voturi)    
  incompetenta (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:02)

  andrei [anonim]

  mari sau mici, pensiile respective trebuie calculate asa cum s-a angajat statul sa le plateasca. daca nu mai are bani sa le sustina, atunci sa impoziteze suplimentar toate pensiile. deocamdata, cu aceasta recalculare din care, daca ar fi sa dam crezare guvernantilor, nimeni nu pierde, statul nu castiga niciun ban, ba pierde. atunci cui a folosit recalcularea? cine plateste despagubirile pe care, foarte probabil, unii le vor obtine in instanta? banuiesc ca tot noi. singurul lucru obtinut de guvernanti este cearta dintre diverse categorii, asa ca, pe viitor, le va fi mult mai usor sa scada pensiile veterinarilor (un exemplu total aiurea) sau sa puna impozite de 80% pe salariile celor ce lucreaza in banci (tot un exemplu la intamplare) pentru ca restul lumii o sa tipe de bucurie: bine le face, ca si ei s-au bucurat cand mi-a scazut mie pensia/salariul.
 • -1 (5 voturi)    
  Capra si tigaia (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:13)

  Briza [anonim]

  Domnilor despre ce vorbim, vad ca multa lume are ceva cu capra lui mos Teaca rosiorul.
  Deci mos Teaca rosiorul plange ca statul hot i-a luat capra, si pentru ca se plange si noi sarim pe el ca asa este la moda, taci sa moara capra ta.... ca eu nu am asa capra....
  Intreb dece nu avem cu totii capre ca si mos Teaca rosiorul? este el cumva de vina?
  sau dece nu suntem lasati sa crestem capre? cine o fi de vina? tot mos Teaca rosiorul?
  In fine... nu cred ca mos Teaca rosiorul este dusmanul nostru ci tot statul hot. Maine va fura de la noi si ne vom plange, ma intreb mos Teaca rosiorul ce va zice,?
  Aici am ajuns...ne uram intre noi si cu totii suntem in aceiasi tigaie.. ne inghiontim intre noi si nu vedem cine tine tigaie pe foc.......
 • +1 (7 voturi)    
  militarie (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:23)

  pm [anonim]

  imi este sila! (Marţi, 18 ianuarie 2011, 20:08)
  bic [anonim]
  Tatal meu este colonel in rezerva ,a avut o pensie bruta de 2620 ron,dupa recalculare are 1720 brut.De la 17 ani a fost in armata,in toti cei 32 de ani peterecuti pana la pensionare a respectat rigoarea si regulamentele militare si a participat cu responsabililitatlie de rigoare la inundatii,la cutremure,la culesul "recoltei " de toamna si foarte multe alte activitati pe care le faceau "extra" militarii de cariera indiferent de grad,beneficiile aduse tarii fiind mult mai mari decat pensia pe care o primeste,Ce face asa zisa opozitie?Ce face d-l Presedinte?Mint pentru ca nu le pasa!Va multumim!

  17+32 = 49
  adica aproape varsta mea care ar trebui sa mai lucrez inca 16 sau 18 ani dupa asta ca sa mai apuc ceva
  plus ca din "anii de armata" - sunt socotiti si armata dinainte de scoala militara, si scoala militara - noi ceilaltii am facut pur si simplu armata si facultate, si ne-am facut ca adunam porumb in "practica de productie" si un an ca militar

  greseala cred ca e pur si simplu a politicienilor care au promis din cine stie ce considerente ceva ce societatea pur si simplu nu poate sa sustina
  Nu stiu ce au avut in minte cand au scos mizeriile alea cu "legi speciale", de a ajuns bugetul catorva ministere sa fie grevat doar de "drepturi in plata"

  Oricum - nu prea mai e de stat in tara asta - nu se mai poate repara ceea ce e deja stricat
  • 0 (6 voturi)    
   Te rog sa nu mai manipulezi! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:10)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui pm

   Si tatal meu a fost colonel, a lucrat peste 40 de ani in armata, de la 19 ani pana la 63 de ani. In 2007 cand a murit primea 2 pensii militare totalizand peste 45 de milioane.

   Asa ca te rog sa mai corectezi acele cifre si sa nu mai pozezi in victima, ca eu unul nu te cred.

   Iar asa cum toti angajatii din sectorul public accepta reducerea cu 25% a salariului, de ce sa fie si armata si politia mai cu mot, si ei sa nu accepte. Sau ei apartin de "rasa ariana", sunt mai presus de tot si de toate?

   Hmm, ceea ce se intampla acuma se apropie de subminarea statului roman. Este manipulare subtila prin presa aservita iReala cu unic scop slabirea increderii cetateanului in stat si daramarea lui. Miza: puterea indiferent de consecintele pe termen lung. Mai bine darama din temelii statul roman, decat sa le fie lovite interesele financiare de gasca.

   Sincer sa fiu, eu mi-as dori inca vreo 20 de Basescu, cate unul la fiecare minister, pentru urmatorii 10 ani....
   • -2 (4 voturi)    
    ii poti avea pe toti... (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:59)

    daniela [anonim] i-a raspuns lui Daniel

    promitem sa ii ai tu pe toti, nu-ti face griji !

    pana una alta, de ce nu te lupti tu pt drepturile tale si sa-i mai lasi si pe altii sa traiasca??
    • +5 (5 voturi)    
     Daniela (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 1:51)

     Daniel [anonim] i-a raspuns lui daniela

     Daniela draga,

     Prima parte am inteles-o, ok, ii pastrez eu pe toti basestii... desi tot nu inteleg de ce balacareala primeaza intotdeuana fata de lupta de idei...

     Dar a doua parte pe bune daca am inteles-o... cum adica sa ma lupt pentru drepturile mele?

     Nu sunt functionar public, nu lucrez la armata, nici in alte structuri militarizate sau guvernamentale... daca la asta te refereai...

     Daca nu te refereai la acest lucru, te rog ajuta-ma sa inteleg...
   • -5 (7 voturi)    
    caz concret. (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:12)

    george [anonim] i-a raspuns lui Daniel

    general 40 de ani de munca contributie:
    pensie inainte 3500 ron
    pensia dupa legea Basescu 1200 ron
    la mai mare asa zic si eu Basescu sa mai stea inca 50 de ani poate ne invatam minte sa nu mai aducem toti populistii incompetenti la putere.
    • +1 (1 vot)    
     dar, (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:45)

     mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui george

     de inflatia de generali ce spui?
  • +1 (1 vot)    
   A fost colonel de la 17 ani?! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:39)

   robin hood [anonim] i-a raspuns lui pm

   Tatal tau a fost colonel pe durata tuturor celor 32 de ani "PETRECUTI" (ai ales foarte bine cuvantul!) in armata?! Cunosti cuvantul "incredibil"? Eu am fost inginer (civil) si am LUCRAT 43 ani (din care 35 ca inginer) si am o pensie de 1500 lei/luna. Am iesit la pensie la 62 ani nu la 49 ca tatal tau. Si "cutremurul" sau Inundatiile" termenelor de predare erau (aproape) lunare. Nu doar cateva ca in biografia militara a tatalui tau. Daca tăceai, filozof rămâneai!
   P.S. Postarea ta nu susține deloc folosirea cuvântului "facultate" in legatură cu tine...
   • 0 (0 voturi)    
    ??? (Duminică, 23 ianuarie 2011, 0:10)

    Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui robin hood

    cati oameni aveai in subordine si trebuia sau nu sa te ocupi si de logistica oamenilor din subordine?
 • +10 (12 voturi)    
  Lăcomie! Ştiţi care e pensia medie în România (Marţi, 18 ianuarie 2011, 21:55)

  dan [anonim]

  Să te plângi că ai pensie de 15-20-30 de milioane de lei, unii militari chiar 70 de milioane, într-o ţară în care pensia MEDIE e de 674 de lei pe lună mi se pare cam prea mult.

  Uitaţi-vă la ce pensii au alte categorii în ţara asta, foşti cercetători, ingineri, medici, profesori docenţi, sportivi, etc.şi după aia mai vedem.
  • -6 (8 voturi)    
   stii la cate dreptrui cetatenesti renunta militari (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:16)

   george [anonim] i-a raspuns lui dan

   stii ca sunt 24/24 360/360 zile la dispozitia statului ca se pun in pericol pe ei si familiile lor ca au access la informatii secrete ca sunt cei de la care asteptam sa ne apere ? virtual economic sau fizic ? stii ca in general oamenii astia se imbolnavesc mult mai repede si mai usor datorita meseriei lor?
   stii ca statul asta i-a fortat pe multi dintre ei sa iasa la pensie pentru beneficiul statului ?

   stii ca in tot UE si in toata lumea incepand de la romani incoace militarii au peste tot statut special ?
   asa e nu ai de unde tu esti doar un amarat de postac PDL-ist . Dar stai linistit ca sunteti din ce in ce mai putini!
   • +7 (7 voturi)    
    specialilor (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:34)

    dan [anonim] i-a raspuns lui george

    Speciali sau nu in tarile civilizate nu ia un fost locotenent o pensie dubla fata de cea a unui medic.
    Exista o ierarhie in societate, da? Dar lasa ma ca noi traim in tara in care un sofer de RATB are salariu de 20 de milioane iar un medic rezident 7 milioane. Unde e dreptatea?
    Militarii lui Ceausescu si Iliescu au fost si sunt niste privilegiati.
 • +10 (12 voturi)    
  ce lipsa de decenta (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:35)

  un roman... [anonim]

  Ma incearca un gust amar. Nu cred ca manifestarile de strada si de pe la posturile TV au legatura cu spiritul si simbolurile armatei. Cei care n-au avut demnitate in activitate, nu au nici la pensie. Toti latraii de pe sticla si guralivii din strada sunt, in proportie covarsitoare, niste ......gasiti voi termenii. Un militar demn isi sustinea cauza in mod decent, nu ca minerii. S-au repezit la TV sa planga precum cocotele. Aceia lar fi trebuit sa ia arma si sa plece la razboi? Nu cred. Sa le fie rusine celor care sustin manifestari de acest gen. Dovedesc, fara tagada, ca sunt o rusine pentru sistemul militar. Cat au stat in functii de comanda, majoritatea galagiosilor de azi, framantau smeriti bastile in fata sefilor, fie ei militari sau CIVILI, de teama ca le taie prima de comanda sau ii schimba din functie, acceptand orice faradelege. Au descoperit demnitatea? Care demnitate? N-au avut-o niciodata pentru ca nu o au nici acum, altfel se purtau cu totul altfel! Va urez pensie usoara, calculata sau recalculata...Norocul institutiei militare este ca nu va mai permite sa ramaneti in functie si dupa pensie, sau chiar dupa moarte, altfel transformati majoritatea functiilor mari in functii post-mortem.
  Bravo armata romana!!! Ce a fost ordonanta? O nada pentru popotari si sambriasi, o excludere, contra unor compensatii financiare, a majoritatii celor care nu aveau nimic in comun cu demnitatea militara, cu dragostea de Romania si cu spiritul de sacrificiu!
  • +4 (6 voturi)    
   caciuli de astrahan (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:41)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui un roman...

   -simbol de colonel plin- abunda la protestele de strada. Daca vezi vreun subofiter sau ofiter (sub lt.col) pe sticla, abia acela e credibil. Pana si "urlatoarea" de iRTV, era subofiter SPP si zbiera pt. pensia sotului general la Canal.
 • +12 (12 voturi)    
  contabila - "generala" de brigada (Marţi, 18 ianuarie 2011, 22:41)

  gradu [utilizator]

  Am ramas cu gura cascata! S-o-nchid repede, sa nu intre musca... Deci, o sefa peste departamentul contabilitate a ajuns general de brigada! Adica o contabila, doar pentru ca e sefa, a devenit general de brigada! Nu pot sa cred! Stie mai multa contabilitate decat un director obisnuit al unei Directii financiar-contabile dintr-o institutie/firma obisnuita/civila? De fapt, ce naiba tre' sa faci ca sa ajungi "generala" de brigada dintr-o simpla contabila? Adica, ea e o contabila, "mai speciala"?... Foarte tare!
 • -5 (5 voturi)    
  capra si tigaia (Marţi, 18 ianuarie 2011, 23:04)

  briza [anonim]

  s-a sters prima postare?...........
  Domnilor despre ce vorbim, vad ca multa lume are ceva cu capra lui mos Teaca rosiorul.
  Deci mos Teaca rosiorul plange ca statul hot i-a luat capra, si pentru ca se plange, noi sarim pe el ca asa este la moda, taci sa moara capra ta.... ca eu nu am asa capra....
  Intreb dece nu avem cu totii capre ca si mos Teaca rosiorul? este el cumva de vina?
  sau dece nu suntem lasati sa crestem capre? cine o fi de vina? tot mos Teaca rosiorul?
  In fine... nu cred ca mos Teaca rosiorul este dusmanul nostru ci tot statul hot. Maine va fura de la noi si ne vom plange, ma intreb mos Teaca rosiorul ce va zice,?
  Aici am ajuns...ne uram intre noi si cu totii suntem in aceiasi tigaie.. ne inghiontim intre noi si nu vedem cine tine tigaia pe foc.......
  • 0 (2 voturi)    
   Ghici ghicitoarea mea... (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:20)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui briza

   Intrebare:

   Ce alege Mos Teaca rosiorul
   1) nu da 25% din lapte la stat si in 1 an ii moare capra si pe urma el de foame;
   2) Da 25% la stat si are nutretul minim necesar sa manance capra si sa poata sa bea si el niste laptic si sa faca branza pe care sa o vanda in piata?

   Tare greu este cu tigaile astea :)
   • -1 (3 voturi)    
    capra lui si ciuda noastra (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 1:12)

    briza [anonim] i-a raspuns lui Daniel

    Daniel
    Ideea era ca, daca am avea toti capre ca mos Teaca rosiorul nu am vorbi acuma despre asa ceva . Asa ca acum, da mos Teaca rosiorul 25% din lapte caprei sale la statul hot dar laptele nu ajunge decat pentru portocalii, si atunci te intrebi de ce naibi nu avem toti capra ca mos Teaca rosiorul? ca raspuns posibil ori am stat si stam cu mana intinsa la statul hot si ce ne da aia este , ori nu suntem in stare sa crestem capre la batranete, pe varii motive ori
    baselu a avut dreptate cu ce produce scoala romaneasca, din cate am citit pe aici se pare ca are intradevar dreptate.
    Asta este,, cat priveste tigaia,... rabdare... pe margini nu ajuns inca focul dar fi sigur ca se va incalzii,
    Om trai si om vedea....
 • +5 (7 voturi)    
  Totul numai pentru ei... (Marţi, 18 ianuarie 2011, 23:08)

  Nefavorizat [anonim]

  Toata viata au avut numai avantaje: locuinte gratuite, tot felul de sporuri, mancare la popota, frecat duda, viata tihnita, betii nesfarsite, pensionari la tinerete....
  Prea multe privilegii nemeritate.
  Cat sa plateasca copii nostrii pentru pretentiile lor nejustificate? Rusine...
  • 0 (4 voturi)    
   tu de ce nu te-ai angajat acolo? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:25)

   intrebare [anonim] i-a raspuns lui Nefavorizat

   .
   • +1 (1 vot)    
    Raspuns (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:53)

    Nefavorizat [anonim] i-a raspuns lui intrebare

    Pentru ca acolo se angajau lenesii, cei care nu aveau nicio pasiune, nu puteau sustine examene la facultati si asteptau ca statul socialist sa le dea de toate.
    Mie nu mi-a placut sa stau cu mana intinsa niciodata! Si nu mi-a placut nici bautura...
 • +2 (6 voturi)    
  Imaginea Romaniei in 10 ani? (Marţi, 18 ianuarie 2011, 23:58)

  out of the box [anonim]

  1. Tineri de 17-25 de ani, fara carte, injurand la tot pasul si scuipand pe strada in timp ce arata degetul la fiecare trecator - De ce? Profesorii sunt prost platiti si vor pleca cat vor vedea cu ochii

  2. Bande de huligani pradand cu usurinta orice le prefera inima, violand tot ce le sta in cale - De ce? Pai daca politistii primesc alune azi...

  3. Narcomani chinezi, pakistanezi, .. veniti de la capatul pamantului, intrati in tara fara probleme. De ce? Pai cine vreti voi sa mai pazeasca granitele?

  4. Morti la toti pasul, bolnavi tarandu-si bolile pe trotoarele patriei - pai ce doctor sa se mai uite la ei ?

  5. Campurile nelucrate, muzeul industriei inaltat cu mandrie, zero produse autohtone. De ce? Pai cine se pricepea la treaba a plecat de mult...

  6. Castile albastre se pregatesc sa intre in Romania sa mentina securitatea tarii. Pe la spate incepe vanzarea de arme si incet, incet, incepe razboiul intern (gen Africa). De ce? Pai pensionarii militari au murit de inima tot luptand pentru drepturile lor, iar cei activi au plecat in privat caci se castiga mai bine si nici nu te umileau la pensie ;-) Diplomatia romaneasca a intrat in istorie si de atunci nici ca a mai iesit la lumina. Romania a ramas fara prieteni, fara aliante, prada statelor colonialiste, o piata numai buna pentru desfacerea de arme.

  7. Romanii veseli de altadata au devenit niste oameni rasfirati, dezbinati, inraiti, invrajbiti si parca si pielea li s-a mai inchis la culoare...

  8. Armate private ii pazesc pe imbogatitii din ultimii 10 ani (indiferent de partid !!) care au taiat banii si i-au bagat practic in buzunare.

  Va place sa traiti intr-o asemenea lume? Prin reactia sa, fiecare roman din tara sau din afara ei participa la viitorul tarii in care s-a nascut !!

  In timp ce Gigi si Vasile se cearta pe acest forum pentru pensionarul Ion care ia cu 10 lei mai mai mult ca el, Deputatul Alfonzo baga in buzunar 1000 milioane de Euro.
  Iar tu Gigi si tu Vasile vei fi sclavul lui Alfonzo ...
 • -1 (5 voturi)    
  I-au rezolvat si pe astia! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:29)

  ce mai conteaza [anonim]

  Gata i-au rezolvat si pe astia.
  Profesorii sunt trantori, ca si functionarii publici de altfel, medicii si asistentele se tin de spaga asa ca pot sa plece din tara, militarii stau cu burta in sus si huzuresc si mananca banii tarii degeaba.
  La acestia se adauga acum si toti cei care erau iesiti la pensie, au iesit sau au trebuit sa iasa fortat la pensie, in cei peste 20 de ani de asa zisa restructurare continua. Nu uitati ca tot ce inseamna pensie peste 740 scade cu 5,5%.
  Dar asta nu a fost de ajuns. Pentru a conduce eficient trebuiau dezbinati si cum noi romanii intotdeauna ne uitam la "capra vecinului" nu a fost greu deloc de atins si acest obiectiv (comentariile spun totul).
  Problema nu e cine a muncit cel mai cel (nici la lauda de sine nu ne intrece probabil nimeni), nu cuantumul pensiilor, ci faptul ca se RECALCULEAZA RETROACTIV, faptul ca PENSIONARII MILITARI devin ASISTATI SOCIAL.
  Voi cei care va plangeti ca ii platiti pe pensionari ce ati spune daca, dupa iesirea voastra la pensie, guvernului ii trece asa prin cap ca e cazul sa va retraga banii de la fondurile de pensii private (pe care de altfel ii depuneti ptr sine, nu pentru pensionarii care au platit pentru bunicii vostri) si sa deveniti asistati social, sau sa recalculeze pensiile, dupa cine stie ce alte principii, pentru a carpi bugetul, pentru ca pana acum nici o guvernare nu s-a aratat capabila sa reformeze controlat ceva in Romania.
  Oricum atunci va fi prea tarziu PENTRU CA ACUM SE CREEAZA PRECEDENTUL.
  • -1 (5 voturi)    
   Bravo! Excelent comentariu (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 1:07)

   carbut [anonim] i-a raspuns lui ce mai conteaza

   Asistam la un program structurat de dezbinare si decimare a populatiei tarii.

   E incredibil cum s-au invrajbit catagoriile sociale intre ele, cum se cearta pt 2-3 alune...fara sa vada la 3 metrii mai departe..
  • 0 (2 voturi)    
   -- (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:58)

   -- [anonim] i-a raspuns lui ce mai conteaza

   Bravo ! Excelent!
  • +1 (1 vot)    
   VOI PE CINE VETI REZOLVA (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:23)

   eu [anonim] i-a raspuns lui ce mai conteaza

   Sa inteleg, ca atunci cand veti ajunge la putere, o sa apelati la acelasi procedee pentru ca acum s-a creat un precedent? In concluzie nu veti schimba nimic in viitor, doar ca acum promiteti VORBE MINCINOASE.
   Cat priveste pensiile private comenteaza, daca poti, ce-au facut ungurii acum, nu mai tarziu?
  • +1 (1 vot)    
   CUM VETI REZOLVA VOI (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:23)

   eu [anonim] i-a raspuns lui ce mai conteaza

   Sa inteleg, ca atunci cand veti ajunge la putere, o sa apelati la acelasi procedee pentru ca acum s-a creat un precedent? In concluzie nu veti schimba nimic in viitor, doar ca acum promiteti VORBE MINCINOASE.
   Cat priveste pensiile private comenteaza, daca poti, ce-au facut ungurii acum, nu mai tarziu?
 • +3 (3 voturi)    
  privilegiatii (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 0:31)

  danarad [anonim]

  veteranii de razboi ,fosti prizonieri,citi or m-ai trai saracii,oare ce pensie au ?
 • +4 (6 voturi)    
  pensie (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 1:46)

  mihai [anonim]

  nu le este rusine?toti am facut armata si stim ce faceau domni ofiteri, spaga pentru permisii, apartamente gratis, popota, femei etc.... ce mai vor? o pensie in romania este in medie in jur de 600 ron , cei din agricultura au in jur de 100 roni. ce au facut pentru statul roman? au minkat si baut acum vor pensie de 3 4 miii?
  la munkaaaaaaaaaaaa domnilor ofiteri okay?
  • -1 (3 voturi)    
   mai usurel ca nu sunt doar ai de-i vedeai in armat (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:19)

   george [anonim] i-a raspuns lui mihai

   MAI,MAPN,SRI,STS
   deci lasa frustrarile personale ca muti dintre astia de strigi tu la munca au contribuit la siguranta ta si ai familiei tale.
   • +2 (4 voturi)    
    usurel tu (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:29)

    dan [anonim] i-a raspuns lui george

    La siguranta familiei au participat si medicii care te/au ingrijit si profesorii care ti-au dat o educatie, biologii care au grija sa mananci alimente neinfestate, inginerii care ti-au proiectat casa, au proiectat podurile si tunelele si tot asa. Daca facem o comparatie intre pensia unui ofiter SPP si un medic chirurg care crezi ca iese mai mare? Sau intre un locotenent si o educatoare?
    Dar deh,militarii se cred mai cu motz decat toti.
 • 0 (2 voturi)    
  greu (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 2:20)

  Lucianmotzul [anonim]

  de pus lucrurile la punct cind 18 ani sau incurcat toate lucrurile si totul este anapoda .E greu de adus tara pe fagas normal cind cu rea credinta sau pensionat in nesimtire oameni la 45 de ani in armata ,in puterea virstei dupa ce au stat cite 25 de ani in concediu pe bani multi,voi a-ti lucRAT ?AU LUCRAT SOLDATI PINA NU AU MAI PUTUT.
  • 0 (2 voturi)    
   urmeaza Codul Muncii! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:21)

   george [anonim] i-a raspuns lui Lucianmotzul

   incet incet o sa o luam toti in bot... stai sa vezi cum vei fi dat afara daca zici ceva la munca ...sau nu vrei sa lucrezi 15 ore pe zi cu 8 platite ... stai asa ...
  • 0 (2 voturi)    
   Nu exista ! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:57)

   Stef [anonim] i-a raspuns lui Lucianmotzul

   Nu exista motiv ca armata sa fie privilegiata! Se arde mult gaz degeaba!
 • +3 (5 voturi)    
  felicitari (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 3:11)

  marian [anonim]

  Felicitari, foarte competent si la obiect articolul, fara istericalele din restul presei romanesti.

  Nota 10
 • +2 (2 voturi)    
  pensie de urmas veteran de razboi (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 4:25)

  alexandra [anonim]

  Soacra mea are 93 de ani. In ianuarie a primit pensia de urmas diminuata cu peste 30%. Ca nora am preluat sarcina de a umbla pe la comisariate pentru recalcularea pensiei de urmas. Rezultatul : In arhive nu se gasesc date pentru perioada 1935-1945,adica aproape tota perioada militara a socrului meu, pentru ca in 1948 comunistii l-au dat afara din armata.
  Ce-i de facut? Spuneti-mi voi!
  Fac comparatie de comportament al statului fata de militari:
  Regele Carol i-a dat gratuit mamei socrului meu, vaduva de razboi , o casa; comunistii l-au recunoscut pe socrul meu ca veteran de razboi si i-au platit drepturile, atitea cite erau.
  Democratia de dupa 89 , i-a dat cu o mina si a luat inapoi cit cuprinde .
  Care e statistic, speranta de viata in Romania?
  De ce nu s-a gindit nimeni sa nu se mai recalculeze pensia militara dupa o anumita virsta ,sa-i lase cei citva ani pe care ii mai au de trait in pace! Cine sa umble pentru ei sa le caute drepturile ? Multi sint singuri, imobilizati de batranete!
  • +1 (3 voturi)    
   consideri normal (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 12:18)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui alexandra

   ca soacra dumitale sa traiasca din banii nostrii? ce a facut la viata ei?? ce e aia pensie de urmas????
 • +1 (3 voturi)    
  Eu nu am nimic de impartit cu nimeni, dar . . . (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:04)

  Gheorghe [anonim]

  . . . . mare parte din adeverintele de venit nu au fost depuse pentru ca nu au fost solicitate. Niste smecheri din cadrul celor ib rezerva au infiintat asa numitele sindicate (sic) care pur si simplu au dus o politica furioasa impotriva legii 119 si au sfatuit pe membrii lor sa nu depuna aceste cereri pentru ca nu le vor fi recalcu;ate pensiile din oficiu , Am colegi si cunoscuti creduli care au ascultat pana la smerenie cantecele de sirena ale acestor falsi aparatori de drepturi ale rezervistilor. Cunosc caz in care nici astazi omil nu a depus cerere desi pentru el e evident ca a fost pacalit. O alta cauza in care unii constata lipsuri ca si cel de mai sus care spune ca ii lipsesc 17 ani este faptul ca nici macar nu au citit bine lista si nu au vazut ca la sfarsit se specifica ca acolo unde salariile sunt egale in mai multe luni se scriu toate pe un singur rand. Au venit la mine oameni foarte indignati unii chiar colonei, ca le lipsesc ani si cand le-am aratat eroarea in care se afla au ramas foarte mirati. Nu contest ca sunt si lipsuri din partea celor de l aDirectia Pensii. Una din aceste fiind faptul ca nu au evitat aceasta situatie in care multi oameni s-au trezit cu pensii drastic diminuate. Puteau foarte bine in lipsa Legii 164 abrogate sa ceara o Ordonanta de urgenta de la guvern care sa le permita ca pana la recalculare sa se plateasca pensiile avute la 31 dec 2010 si apoi sa se faca regularizarea fie prin plata fie prin retinere. Au ales calea cea mai usoara pentru ei si cea mai proasta pentru societate care iata astazi este iarasi bulversata de situatii conflictuale gratuite. Deasemenea cei care au facut legea au prevazut un timp prea scurt pentru aceasta operatiune dar daca stau si ma ganmdesc bine si daca ar fi avut doi ani la dispozitie cred ca tot pe ultima suta de matri ar fi lasat-o. Ca asa e la romani! Au la dispozitie trei luni pentru a-si plati taxele si se inghesuie toti in ultima zi si injura guvernul ca nu a organizat ca lumea colectarea.
 • +3 (5 voturi)    
  citesc si eu (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:09)

  sache [anonim]

  un domn colonel avea 43 mil pensie. oare ce-o fi facut colonelul ala de avea atita pensie? o fi luptat in afganistan? sau culegea struguri pe vremea lui ceausescu? a ramas cu 39 mil. probabil 90% din salariatii din romania nu au un astfel de salariu. inca o data: oare ce-a facut colonelul ala? si cine plateste pentru el?
 • -1 (3 voturi)    
  o ideie pentru redactori (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:12)

  ploiesteanu [anonim]

  De ce nu-l aduceti pe Traian Basescu sa raspunda intrebarilor, c-a mai fost pe-aici. Tot spune dansul ca e lipsa de comunicare. Sau credeti ca s-ar bloca serverul ?
 • -1 (3 voturi)    
  Ce ... (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:33)

  nety [anonim]

  ... rezulta din toate comentariile astea? Ca Basescu a reusit: I-A FACUT PE ROMANI SA SE URASCA UNII PE ALTII! URA, INVIDIE, DEZBINARE! El insusi nu e in stare de altceva decat de ura, rautate, invidie!
  • -1 (1 vot)    
   Ei bine uite ce rezulta (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:33)

   eu [anonim] i-a raspuns lui nety

   Daca tu crezi ca parerile pro si contra genereaza ceea ce ai descris, TE INSELI. Ce doreai de fapt? Toata lumea sa emane aceleasi idei ca si tine, nu? Erai fericita si multumita? Ei bine acum poti afla, ca alti au alte argumente si pot emite alte concluzii, diferite decat ale tale sau cele manipulatoare.
 • 0 (2 voturi)    
  pensii si militarie (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 8:42)

  fabian [anonim]

  Domnul colonel o fi fost pe front? Inainte de '89, pe cand imi faceam stagiul militar, un maistru militar (subofiter) clasa I, care fusese facut la apelul bocancilor si promovat rapid din motive de dosar, avea un salar de 5500 lei, iar un profesor gradul I ajungea la 3500 de lei. Normal ca si pensia cu care au iesit fiecare era diferita. Dar era ea oare justificata in cazul maistrului militar? Am vazut ce s-a intamplat la revolutie. Doamne fereste de vremuri de restriste... Saracii veteranii de razboi, care numai ei stiu prin ce au trecut, ce pensii au? Stie domnul colonel in cauza ca sunt angajati cu studii superioare si vechime care iau 700 de lei salar lunar, din care trebuie sa-si intretina si familia? Cu 1500 de lei multi ar vrea sa iasa la pensie! Pentru cei care au luptat pe front, in Irak sau Afganistan, toata stima, isi merita pensia - daca mai ajung la pensie ...
  • +1 (1 vot)    
   sa mori tu? (Duminică, 23 ianuarie 2011, 0:20)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui fabian

   Un subofiter gen plutonier adjutant nu trecea de 3200 de lei.
   Hai plimba-ti fierea si veninul la alta adapatoare.
   Mai dar ce bine stia lumea salariile de acum 22 de ani!
 • 0 (2 voturi)    
  Economii la buget?? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:02)

  Dana [anonim]

  Merita nu merita pensii mai mari decat restul? Nici nu vreau sa raspund la intrebarea asta, caci m-am saturat de bugetarii care se cred mai grozavi decat restul lumii.

  Dar eu, modest economist, nu inteleg o treaba. Toata lumea, de la presedinte la contabile generali de brigada se jura cu mana pe fundita ca nu scad asa de rau si dau exemple ca unele chiar cresc. Si chiar asa este si se va vedea si cand vor fi publicate pe site. Intrebarea mea este: cum facem atunci economii la buget in aceste vremuri de criza in care nu sunt bani pentru plata pensiilor si ne tot imprumutam la FMI?
 • +2 (6 voturi)    
  S-a facut dreptate. (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 9:57)

  hotnewsfil [utilizator]

  Sunt bucuros ca, dupa recalcularea corecta, pensia domnului colonel a fost redusa cu numai 400 lei, ajungand la 3800 lei. M-am temut ca ar fi putut ajunge sub 2000 lei, adica la nivelul pensiilor unor 'neica-nimeni' - medici si profesori.
 • +1 (3 voturi)    
  Patrioti ce sunt ar trebui sa doneze (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:07)

  Soldat [anonim]

  Eu cred ca si pensiile astea recalculate sunt prea mari pentru cat au muncit (calitate+timp)
  Ca mari patrioti ce sunt ar trebui sa doneze tot ce primesc peste salarul mediu fondului de solidaritate!
 • +1 (3 voturi)    
  ma mir (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:07)

  daniel [anonim]

  ca nu a zis ca nu s-au taiat pensiile si ca totul e un trucaj ordinar
 • 0 (0 voturi)    
  Pensii politruci (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:26)

  titi [anonim]

  Domnilor sau tovarasilor guvernanti. Dar de ce nu taiati voi drastic din pensiile politrucilor. Cativa din actualii pensionari militari nu sunt chiar militari de cariera, ci sunt functionari ai PCR angajati in armata. Si astia se stiu, pe cartile lor de munca scrie clar, Biroul de Partid, sau Profesor de Socialism Stiintific la Academia Militara etc etc. Stiu si eu unul. Astia nu ar trebui sa primeasca pensie deloc. Ia sa vedeti ce economie s-ar face la buget...
 • 0 (2 voturi)    
  Saracii de ei (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:29)

  Ion [anonim]

  Cum sa traiasca cu 4000 de lei (40 de milioane pensie) pe luna, pa ce ei sunt niste coate goale care au trudit 40 de ani pe ogoarele patriei ca sa primeasca 3 milioane pensie, ei sunt colonei, au stat la birou, au avut responsabilitate, cel putin 15.000 pensie, sa munceasca prostii sa-i intretina.
  • +2 (2 voturi)    
   Coada vacii (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:52)

   titi [anonim] i-a raspuns lui Ion

   Ioane de la coada vacii, coloneii aia si generalii intradevar au stat la birou, dar au coodonat sute si mii de oameni, de angajati ai Apararii, cu tot cu tampitii de soldati (ca tine) veniti la poarta unitatii cu sapa pe umar sa-si faca stagiul militar. Coloneii si generalii astia au avut in grija echipamente militare, arme si armament pentru care raspundeau cu propriul lor cap. Intr-un cuvant au avut responsabilitate mai multa decat toata familia ta la un loc ori 10 la puterea a cinshpea!
 • 0 (2 voturi)    
  Eo mare greseala... (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:29)

  Liliana [anonim]

  E o mare greseala sa dea pensii mari la acesti imbuibati, care mancau la popota carnea si oasele ramaneau pentru soldati. Ce merite deosebite au fata de ceilalti pensionari ?.. Armata in timp de pace cum a fost la ei a parazitat. Eo mare nedreptate fata de toti pensionarii, civili !...
 • +1 (3 voturi)    
  Represiune (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:30)

  Caschete si uniforme [anonim]

  Caschete si uniformele au fost perecepute, dealungul timpurilor, ca fiind purtate de cohortele de represiune.
  Caschete si uniforme venite cu rusii cu tancurile...
  Caschete si uniforme in spatele celor trimisi la canal, Jilava, Aiud, Sighet...
  Caschete si uniforme la colectivizarea fortata...
  Caschete si uniforme ca represalii la rascoalele din satele dintre Cermei - Salonta...
  Caschete si uniforme in '89 si dupa...
  Mai adaugati pe cei care se dau mari revolutionari...
  Mai adaugati pe toti trantorii din guverne, ministere, agentii, parlamentari, casa regala, birocrati...
  Si-au impartit tara in '44 si-au reimpartit-o in '89...
  Tot caschete si uniforme poarta si cei metamorfozati in firme de paza...
  Ce razboaie si lupte au dus, in afara represaliilor impotriva romanilor, toti cei care au purtat si poarta caschete si uniforme?
  Unde au fost caschetele si uniformele, cand Romania a fost ocupata, dupa '89, de venetici din toate zarile?
  Ce cauta caschetele si uniformele romanesti in Afganistan, Iraq si Kososvo, cand conducatorii Romaniei sunt de alte nationalitati?
  S-au intrebat, vreodata, caschetele si uniformele, ce au produs, cat au produs si cat s-a cheltuit cu ei dealungul vremurilor?
  La ce se pricep, inafara de represiune?
  Ce origine aveti, voi, cei cu caschete si uniforme? Ca ROMANI nu sunteti! In nici un caz.
  • +1 (1 vot)    
   Aha (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:59)

   Adrian7 [utilizator] i-a raspuns lui Caschete si uniforme

   "caschetele si uniformele" iti apara tie fundu cand vin celelalte "caschete si uniforme"...
 • 0 (0 voturi)    
  hoti (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:39)

  eustake [anonim]

  au scazut pensiile militarilor si au crescut salariile celor aflati in cadrul armatei.. buna miscare. oricum ei nu mai aveau nevoie de pensionari, nu?
 • -1 (1 vot)    
  Este recalcularea pensiilor speciale morala?! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:53)

  Luci [anonim]

  Am urmarit emisiunea de la TVR1, avandu-l ca invitat pe Calin Popescu Tariceanu, fost prim-ministru. El spunea un lucru de bun simt si destul de echilibrat: "militarii au fost MOMITI de stat cu pensii speciale si alte avantaje, pentru a iesi la pensie anticipat. Scopul era aderarea la NATO si integrarea european a Romaniei. Este IMORAL acum sa vina tot statul si sa-si ia promisiunea inapoi, reducandu-le militarilor pensiile la nivelul celorlalti pensionari." Cu atat mai IMORAL este ca presedintele si seful Guvernului sa numeasca pensiile speciale ca fiind "nesimtite", de vreme ce statul a profitat, cu nesimtirea caracteristica, de iesirile la pensie anticipate ale militarilor!
  • 0 (2 voturi)    
   ??? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:09)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui Luci

   De unde ai scos-o cu NATO???Nato avea doar interesul ca cei indoctrinat de comunisti asa cum au fost o mare parte din militarii activi sa nu mai aiba acces la sistemul militar.Restul sunt gulgute...putin ii interesa pe cei din Alianta de pensiile fostilor comunisti (militari sau militieni) Pensiile lor sunt intradevar nesimtite in comparatie cu cei care au depus o munca utila acestei tari.Din pacate acuma e cam tarziu sa se aduca situatia la firesc.Greseala e a fostilor guvernanti,mai ales a lui Tariceanu.
  • +1 (1 vot)    
   Momeala (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:16)

   Momeala [anonim] i-a raspuns lui Luci

   Numai ca nu a spus, probabil, ce momeli s-au dat:
   - militienilor = 480 milioane;
   - armata = 240 milioane; plus indexari, plus...
   - minerilor de la Motru = 120 milioane;
   - minerilor din Valea Jiului = 60 milioane.
   "Curata" discriminare.
   A inceput pe vremea lui Ciorbea, cand s-au dat la fondul de pensii, asta inainte de a fi papat (fondul de pensii) de bancile Columna si Bancorex.
   A avut (si inca are) si Tariceanu partea lui de momeala (momeli), ca in 4 ani de primministru i-a crescut averea de 50 de ori.
 • +1 (1 vot)    
  Pensiile m,.. (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 10:54)

  geo [anonim]

  La TV un cadru militar era tare suparat ca i sa micsorat cu 600 lei din total Ce sa-r face daca ar avea ca noi chiar numai 600 lei .cu copii si noi tineri in crestere pt care corpul cere mai multa hrana Si nu era slabut deloc,..Pensia nu ar trebui mai mare de 3*790=,..si nici mai mica de1*790 cat sustin specialistii in nutritie pt salariatii civili In alte tari se da atat cat sa duca o viata decenta[hrana,sanatate bai treatament ,balnear ,turism,cultura,..plata chiriei si intretinere,,etc]pt ca acele institutii sa poata circula masa monetara si sa se creeze si locuri de munca,..
 • +2 (2 voturi)    
  Vor dar nu se mai poate (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:16)

  CIAO [anonim]

  ROMANII doresc pensii nesimtite, vacanta 12 saptamani/an, salarii de 3'000 Euro/luna, benzina sa ieftineasca la 0,45/l, servicii de sanatate ca la Viena, sa se faca ca muncesc 35 ore/saptamana, 20 zile sarbatori legale, sa nu plateasca impozite si sindicatele sa le plateasca concediile medicale.

  Mai vor vile, sa nu plateasca impozite, si daca se poate iesi la pensie la 40 ani.

  Vor sa le vina elvetienii sa munceasca pentru ei si sa fie serviti si rugati sa mearga la un serviciu
 • +2 (2 voturi)    
  INCOMPETENTA CRASA (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:38)

  Cepaliga [anonim]

  notificare publica catre mapn

  nu credeam sa ajung sa vad ca in armata exista atata dezordine creata in mod aberant de un management incompetent dezvoltat la multiple nivele.
  odata ce am iesit la pensie s-au facut toate calculele legale necesare in vederea emiterii deciziei de pensionare, nu?
  personal de la 13 ani si jumatate sunt in armata si am iesit la pensie dupa 30 de ani cu vechine integrala. nu am dat atunci statul in judecata (1995) pentru modul de calcul fiindca deja eram sufocat de incompetentele ce se manifestau si de alcoolul ce duhnea la respectivii interlecutori.
  eram interesat sa-mi termin a treia facultate pentru a ma adapta vietii civile si pentru care statul era obligat sa ma recalifice si nu a facut-o ci, m-a obligat sa renunt la studii manifestand si alte abuzuri, fapt pentru care am declarat greva foamei, avand gradul de lt.colonel.
  toate actele mele sunt la mapn si era norma sa primesc intai o noua decizie privind pensia pe care sa o verific si sa o contest in caz de nemultumire. ori de la 2006 lei eu primesc 735 lei fara nici o justificare sau un act atasat banii intrand doar in contul personal fara nici o motivatie vizavi de diminuare.
  vreau sa dau in judecata inclusiv cu plangere penala dar dovada nemultumirii nu poate fi probata decat cu aceste stiri si vorbe si iar vorbe atasate extrasului meu de cont.
  nu inteleg dece eu trebuie sa alerg dupa actele ce sunt doar in arhivele armatei. normal eu ar trebui doar sa verific modul de calcul ce nu l-am primit si sa contest un act, o decizie nu niste vorbe. voi da in judecata pentru aceasta intarziere si neconformitate in aplicarea tehnica a legii si sa plateasca cei vinovati inclusiv penal pentru abuz in serviciu.
  poate doar asa sa invete ce inseamna responsabilitatea unei prestatii si detinerea unei functii administrative.
  personal nu ma deplasez sa fac jocul incompetentelor. astept solutionarea si fac plangere penala.
  categoric si vehement imi exprim nemultumirea si aceasta decizie
  • -1 (1 vot)    
   Continutul legii pensiilor (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:16)

   un amarat de nemilitar [anonim] i-a raspuns lui Cepaliga

   Stimate domn,

   Ati citit Legea pensiilor? Nu zic ca e buna, dar e in vigoare. Va sfatuiesc sa o cititi, caci poate va raspundeti putin la intrebari si neintelegeri. Daca vreti sa aveti o atitudine riguroasa si profesionista de militar.
   Sa traiti!
   • 0 (2 voturi)    
    AI LIPSA DE CUNOSTINTE JURIDICE (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 15:54)

    Cepaliga [anonim] i-a raspuns lui un amarat de nemilitar

    @un amarat de militar
    Fi sigur ca ce nu am inteles eu au inteles ce de la FIDAS si avocatii grupului consultat. Printre altele am avut si calitatea de ASESOR daca iti spune ceva asta dar cu siguranta NU.
    Instanta va decide cine are dreptate, nu?
    • -1 (1 vot)    
     Va inselati ! (Joi, 20 ianuarie 2011, 9:54)

     un amarat de nemilitar [anonim] i-a raspuns lui Cepaliga

     Stimate domn,

     sunt doctor in stiinte juridice si sunt un bun si recunoscut profesionist in domeniu. Asa incat va inselati in afirmatiile dvs. si in plus aveti o atitudine jignitoare si un limbaj nepotrivit. Nu cred ca eu v-am tratat cu lipsa de respect cu care mi-ati vorbit dvs.
     Dupa cum am spus nu consider ca legea este perfecta si sunt sigur ca se pot gasi portite in instanta. Dar este pacat daca vreti sa faceti cinste profesiei dvs. sa va aruncati in critici si invective la adresa legii, guvernarii sau pur si simplu la adresa mea, fara sa aveti o fundamentare profesionista.
     Ma bucur ca ati apelat la ajutor specializat si va iert pentru modul cum v-ati adresat.
     Cu stima!
     • +1 (1 vot)    
      MULTUMESC (Joi, 20 ianuarie 2011, 13:02)

      Cepaliga [anonim] i-a raspuns lui un amarat de nemilitar

      @ un amarat de nemilitar
      Multumesc de iertaciune fiindca eu stiu sa fiu si respectuos. In fapt insa Dumnezeu ma va judeca si nicidecum un doctor fie el si in stiite juridice reale sau inventate.
      Te lansezi stimate domn in comentarii care te descalifica fiindca NU AI CE CAUTA AICI PE FORUM daca vrei sa fi DOCTOR si nu postac pdl.
      Eu am fost obligat sa ma apar NOTIFICAND PUBLIC nemultumirea mea si nu ti-as dori sa fii in situatia unui ofiter UCIS PRIN ABUZ IN SERVICIU CONTRA DAUNELOR PERSOANELOR fapt penal pentru care nu ar trebui sa existe NICIO IERTARE, nici de la Dumnezeu.
      Nu mi-ai raspuns la intrebare daca tot te lauzi ca esti doctor, ai auzit de calitatea de asesor? Doar asa intreb si eu sa ma convingi ca esti doctor sau trebuie sa cauti in dictionar si de aceea nu ai raspuns?
      Dupa aprecierea ca am folosit cuvinte jignitoare nu se vede calitatea invocata? Mai bine, ca doctor, ai vedea cum mi-a fost prin abuz administrativ furata calitatea de ofiter fie ea asa amarata de ofiter in retragere asta daca nu ai primit titlul de doctor la apelul de seara fiindca un DOCTOR nu se lauda ca si postac cu calitatea lui calitate in mod cinstit greu de atins.
      Mai ai multe de invatat nenica pentru a dovedi calitatea ta (ireala) de doctor cu care te lauzi daca semnezi in anonimat, probabil ca-ti este rusine de numele tau si calitatea ta de doctor ajuns sa se laude pe forumul postacilor.
      Cat despre viata militara pe care vrei sa o evaluezi NECALIFICAT ai fost cel putin cinstit spunand "un amarat de nemilitar".
      Mai bine tacea-i si postac filozof ramanea-i.
      • -1 (3 voturi)    
       EXAMENUL DE DOCTORAT (Joi, 20 ianuarie 2011, 13:33)

       Ioan Cepaliga [utilizator] i-a raspuns lui Cepaliga

       Dmnule Cepaliga, eu cred ca a luat doctoratul publicand pe forum si comentand ca un veritabil ageamiu pdl fiindca e vizibil ca se da mare doar in anonimat. In anonimat merita sa fie si injurat cu prisosinta si naduf ca e anonim, nu?
     • 0 (2 voturi)    
      CUM E DOMNULE "DOCTOR" (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:23)

      Cepaliga [anonim] i-a raspuns lui un amarat de nemilitar

      Cum e domnule DOCTOR in stiinte juridice tip pdl si nu JURIDICE?
      Astazi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Instanţa Supremă in stat, a RESPINS recursul făcut de GUVERN împotriva unei hotărârii a Curţii de Apel Cluj, prin care s-a dispus suspendarea executării H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat.
      Cum ramane cu apelul de seara???
      Eu am apucat sa fac CONTESTATIE si ma bucur ca am facut-o pentru a vedea ca nu suntem toti sub papucul ideologiei juridice de doi lei a pdl
 • -1 (3 voturi)    
  divide et impera! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:45)

  gabriela [anonim]

  Mai, oameni buni, opriti-va din jigniri si din improscat cu noroi!Nu mai faceti jocul guvernantilor nostri al carui unic domeniu de profesionalism este manipularea! S-a ajuns la situatia in care, iata, ne-am omori unii pe altii pentru o piine. Da! traim intr-o jungla! Asta a ajuns tara asta. In acest sens s-au priceput alesii nostri ( sau- de fapt - doar ai unora) sa o dezvolte! in loc sa ne stringem cu totii in jurul celor defavorizati (pentru ca la toti ne vine rindul, iata!), noi incepem sa ii scuipam pe ceilalti care sunt mai putin defavorizati decit noi. Ar trebui cu totii sa aspiram sa traim mai bine, nu sa cerem sa traim toti foarte prost !Pai cine stie mai bine decit cei de la conducerea tarii ca romanul e preocupat de capra vecinului? Asa ca, in disperarea lor dupa bani si dupa putere, nu fac decit sa alimenteze aceasta "virtute" !
  Divide et impera! Si ei vor fi siguri in continuare ca poporul asta nu va avea puterea sa-i dea jos!
  • -1 (3 voturi)    
   pana una-alta (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 14:09)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui gabriela

   vad ca tu faci jocul unora care urla toata ziua ca vor sa-l schimbe pe Base.De fapt nu se impaca nici acum cu gandul ca au pierdut alegerile.
  • -1 (1 vot)    
   Unde-i adevarul? (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 14:19)

   eu [anonim] i-a raspuns lui gabriela

   Nu stiu de ce astazi lucreaza doar femeile(lili, nety, gabriela)? Tu analizezi ce scrii? Vorbesti de manipulare si dezbinare facuta de altii, cand tu insasi produci aceste manifestari.
   "Divide et impera! Si ei vor fi siguri in continuare ca poporul asta nu va avea puterea sa-i dea jos!"
   Comentariile sunt de prisos si te asigur ca nu va asculta nimeni un provocator.
 • +1 (3 voturi)    
  da (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 11:47)

  mihnea [anonim]

  Salariul mediu brut in Romania este de 1600 lei deci undeva la 1200 lei in mana.Daca un om munceste pe banii astia cum naiba exista in Romanika pensii de 5000 sau 10000 lei?Tariceanu,Nastase si Iliescu le-a facut asa pensii nesimtite pt a-i recompensa pt revolutie si altele.Profesori,medici si muncitori au pensii sub 1500 lei iar 80% din pensionarii romani au pensii sub 1000 lei.
 • +1 (3 voturi)    
  Solidaritatea mediocrității (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 12:15)

  robin hood [anonim]

  Ascultati-o pe Maria Lupu si minunati-va cum o fi ajuns general de brigada cu numai max. 5 clase de scoala elementara?! Si ce PENSIE are sau va avea!!! Va dati seama care este media IQ si corectitudinea acordarii salariilor in armata română daca ies in față cu asemenea reprezentant?! Nu greselile (bazate pe lipsa adeverintelor de venituri), care pot fi corectate intr-un timp rezonabil sunt cauza protestelor pensionarilor militari. Nemultumirea acestora este provocata de noua lege a pensiilor care le desfiinteaza privilegiile neconstitutionale. Boc, Basescu si Oprea trebuie sa le spuna fără menajamente adevarul in față. Altfel nu se vor linisti niciodata! Mediocrii (ca si interlopii) si leneșii sunt mult mai solidari decat oamenii cinstiti, decat intelectualii, decat cei harnici.
 • -1 (3 voturi)    
  Orice padure are uscaturi (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 12:22)

  Antonescu [anonim]

  Domnilor si doamnelor care postati la comanda si care cunoasteti tangential viata militara, parerea dumneavoastra este absolut subiectiva. Desigur orice padure are uscaturile ei, in toate categoriile sociale exista profitori si jigodii. Am fost ofiter al armatei si de tanar locotenent m-am intalnit cu unele situatii pe care le descrieti, oameni fara valoare care au fost incetul cu incetul eliminati de sistem. La momentul actual armata este mult schimbata in bine fata de situatiile pe care le descrieti din experientele dumneavoastra de militari in termen. Am doua misiuni in Iraq cu Detasamentul Special (informatii militare), 16 ani lucrati ca ofiter tehnician in Aviatia Militara, unde desi trebuia sa asigur impreuna cu un numar dat de subordonati mentenanta si exploatarea unui numar de 16 avioane, aveam in realitate 45 din care pentru zbor pregatite in permanenta cateva. Programul meu era infernal , incluzand uneori sambete, duminici si mai ales sarbatori legale. Cu ce drept ma etichetati dumneavoastra pe mine?
  • 0 (2 voturi)    
   eu, (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:40)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui Antonescu

   nu te etichetez,doar te intreb-cat ai dat spaga ca sa te trimita in Irak? Din ceea ce consideri dumneata a fi infernal inseamna ca noi,oamenii obisnuiti o tinem tot intr-un infern.
   • -1 (1 vot)    
    As fi dat spaga sa nu ma duc (Joi, 20 ianuarie 2011, 1:06)

    Antonescu [anonim] i-a raspuns lui mos ion roata

    Am auzit si de situatii in care s-a dat spaga, nu in Detasamentul Special, v-am spus ca orice padure are uscaturi, in ceea ce ma priveste nu as fi plecat dar nu am cum sa-ti explic, pentru ca la felul in care gandesti nu ai intelege...
 • -1 (5 voturi)    
  Un presedinte ZOB! (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 13:24)

  Hook [anonim]

  Ehei Basescule, unde te-or fi gasit...., ce-ai ajuns si ce-ai facut din tara asta! Totul e ZOB! Ai ajuns ca un spectru, care bantui cu fantomele tale neidestulate viata fiecaruia! Dar se va sfarsi si visul asta urat...!
 • 0 (2 voturi)    
  Un alt fel de parere! Argumentata. (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 14:32)

  robin hood [anonim]

  Si Basescu si Boc si Oprea si Maria Lupu (cum o fi ajuns general de brigada numai 5 clase de scoala elementara?! Si ce PENSIE va avea!!!) se tem sa spuna adevarul! Nu greselile (bazate pe lipsa adeverintelor de venituri), care pot fi corectate intr-un timp rezonabil sunt cauza protestelor pensionarilor militari. Nemultumirea acestora este provocata de noua lege a pensiilor care le desfiinteaza privilegiile neconstitutionale. Daca nu se spune adevarul cu argumente (marimea salariilor si sporurilor primite de militari in activitate, marimea pensiilor acestora până la noua lege, prevederile legale si comparatii pe baze statistice) militarii vor face zgomot si vor prezenta dorintele egoiste ca drepturi câștigate.
  De aceea expun aici un alt fel de parere despre pensiile militare (si, in general, "speciale"). Argumentata.
  De ce ar trebui să se acorde privilegii (neconstituționale!) unor oameni care nu mai lucreaza pentru societate?! In fața “tortului” fondului național de pensii toti suntem “pensionari”. Acasă și în societate putem fi în continuare “dom’ doctor”, “dom’ profesor”, “dom’ inginer”, “dom’ colonel” etc. Salarii bune, sporuri numeroase si substanțiale înlesniri sociale diverse (corespunzatoare importanței acordate muncii lor in perioada prestarii acesteia) au fost acordate militarilor pe durata activitatii lor în armată (poliție, servicii secrete etc.). La disponibilizari de asemenea au primit compensații extrem de generoase. Militarii au acceptat toate acestea, le-au considerat convenabile si s-au bucurat de ele. Sumele care reflecta toate acestea (salarii, sporuri, compensatii) asigura militarilor o baza de calcul a pensiei (mai ridicata decat baza de calcul a pensiei multor altor categorii de salariati bugetari), corespunzatoare aprecierii care a fost data muncii lor in timpul cand aceasta activitate a fost prestata. In cadrul legii generale a pensiilor aceasta baza de calcul ridicata asigura militarilor pensii mai bune, în medie, decât pensiile civililor
 • 0 (2 voturi)    
  TB si pensiile militare (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 15:11)

  livia duma [anonim]

  ce responsabili...e clar ca vorbim de iresponsabili...atat la MApN cat si la MAI,SRI etc...sa trimiti caine surd la vanatoare sa isi caute la arhive..de parca vechile pensii erau date ca si gradele dlui Oprea!..si sa declari senin ca nu le gasesti ani si ani din catriera unor oameni care nu aveau cum sa aiba altfel gradele respective...ba chiar unor veterani si eroi de razboi!..o rusine! ba chiar sa dai vina pe ei ca nu au depus adeverintele..pe care nu le-au primit..si sa le recalculezi pe baza salariului mediu pe economie..de parca fusesera civili in armata! si asta o fac militari activi, copii de militari..o aproba si o scuza..ca TB! bravos natiune..halal! dar tot invatam ceva..cine vrea sa traiasca iar bine...sa injure Presedintele..ca asa e recalculat iar cu adaos!
 • 0 (2 voturi)    
  Fara frica (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 15:25)

  nita [anonim]

  Ofiterii din armata si politie ,fura din fondul de pensii.Ei nu au cotizat ca toti pensionarii si nici nu respcta formala generala de calcul.La majoritate perioada de contributie este de 30 ani la armata de 20 ani ,frumos ,nu ?Trebuie sa multumim parlamentarilor hoti care au votat legi strambe ce favorizeaza infractorul.
 • +2 (2 voturi)    
  Paraziti (Miercuri, 19 ianuarie 2011, 17:00)

  Vasile [anonim]

  Fostii militari din armata comunista azi pensionari au fost niste paraziti si niste calai. Toata armata mea de 1 an si 6 luni facuta intre oct. 1980 si aprilie 1982 am muncit ca un sclav in agricultura pe 60 de lei comunisti pe luna. Iar ofiterii si tablagii romani isi bateau pur si simplu joc de noi soldatii. Asa ziceau; Munceste soldatue tu-ti biserca ma-ti ca batalionu disciplinar te maninca. In timp ce noi munceam la cules de porumb, morcovi,etc.etc. ei stateau cu tuica- nas si jucau table. Si acuma vor pensii mari? Nu merita nimic pentru ca nu au facut nimic in viata lor de asa zis militari profesionisti.
 • +2 (2 voturi)    
  dreptate (Joi, 20 ianuarie 2011, 15:36)

  mare [anonim]

  Pensiile nesimtite sunt bani furati din buget.Nu trebuiesc exceptii de la regula de baza a sistemului de pensii,principiul contributivitatii.Parlamentul este de vina ca a aprobat asa ceva. Sa plateasca ei,cei care au aprobat aceste privilegii.
 • -1 (1 vot)    
  DEMISIA NU MAI SUPORTAM (Joi, 20 ianuarie 2011, 18:48)

  PANI HACITIN [anonim]

  Basescu invrajbeste categorii sociale. Ne asmute unii impotriva altora. Basescu incalca legea.
  Divide et Impera – dezbina si stapaneste, acesta pare drumul sau. Dar spre ce?
  Toti pasii duc spre o dictatura. O sa urmeze legi care limiteaza sau interzic drepturi cetatenesti.
  Ce e de facut?
 • -1 (1 vot)    
  Eroare (Luni, 24 ianuarie 2011, 20:48)

  mistydo [utilizator]

  Sefa DFC s-a referit la cate dosare s-au procesat pana la 31 decembrie , dar a uitat sa spuna ca pentru obtinerea fondurilor s-au luat in calcul dosarele ale caror adeverinte s-au depus pana la finele lunii noiembrie, pentru ca la data de 15 decembrie trebuia sa se comunice necesarul de fonduri bugetare ce urmau sa se asigere de catre M. Finantelor in ianuarie.
  Oare de ce a uitat sa spuna asta? Din punct de vedere financiar a fost o "gura de aer" , urmand ca de acum in colo sumele sa creasca vertiginos ... Oare se stie unde se va ajunge?
 • 0 (0 voturi)    
  nu va este rusine? (Joi, 24 martie 2011, 1:15)

  militar prostit [anonim]

  Nu confundati armata din zilele noastre,cu voi care sunteti la pensie,pensie care nu trebuia sa vi-o platim noi,pana nu decontati cele 20 milioane cartuse trase la REVOLUTIE.Nu tot POPORUL stie ca noi nu avem voie sa nu decontam 1{un}tub.Si pe vremea voastra era tot asa,daca nu mai drastica evidenta,voi o stiti mai bine.Cum pretindeti ca a-ti fi aparat Tara 24/24,cu arma in mana,la munci agricole,constructii de drumuri,Casa Poporului,etc,Va comparati cu noi,nu ne faceti de rasul lumii intregi,deoarece toti va stiu activitatea avuta,IN SLUJBA PATRIEI.Nu aveti pic de rusine,pentru voi banul conteaza,dar obrazul si haina noastra dece le patati?Vina este a actualilor GUVERNANTI,ca va admite sa intrati in acelasi REGIM cu noi,cand stiu bine ce activitate si ce avantaje aveati,comparativ cu noi care suntem profesionisti,si cu adevarat stam cu arma pregatita,cu adevarat raspundem de faptele si viata subordonatilor.Nu comparati viata voastra,sub umbrela Pact Varsovia,cu noi,NATO,suntem in lupta.Adevarat ca cei doi URLATORI au fost redactori la gazeta Armatei?daca nu,imi cer scuze,am fost gresit informat,daca da,sa le fie RUSINE,deoarece nici la munci agricole nu au fost,ca ceilalti.Rusine celor care urla in strada,in numele nostru,al ARMATEI ROMANE,NU AU NICI O LEGATURA CU NOI,Stimati ROMANI,pastrati increderea in adevarata ARMATA,si nu va von deceptiona,nu ne asimilati cu ei,care pateaza HAINA MILITARA A lor,nu actuala.Romani sa traiti,ca noi suntem la datorie 24/24.
 • 0 (0 voturi)    
  pensii militare (Vineri, 16 noiembrie 2012, 8:23)

  nelu [anonim]

  Domnilor da de salariile compensatorii luate din caserii, de sute de milioane, la alti chiar de miliarde , de ce nu amintiti nimic?Un inginer sef in santier avea sub ordine 10.000-12000 , oameni , si are pensie de 1700 lei, iar un subofiter avea in sub ordine 30 oameni si are pensie 2200lei , este echitabil?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by