La Universitate au protestat marti in jur de 500 de persoane, cei mai multi protestatari fiind reprezentanti ai galeriilor de fotbal. Celor prezenti in Piata li s-au alaturat si un grup de persoane care a participat la mitingul cadrelor militare in rezerva din Piata Victoriei. Jandarmii au primit garoafe de la protestatari, s-au scandat lozinci si s-a facut o adevarata coregrafie din pancarte. Protestul s-a incheiat in apropiere de miezul noptii fara a se inregistra incidente deosebite.

Jandarmii, fata in fata cu suporteriiFoto: Hotnews

Ora 23.00 protestul s-a incheiat fara incidente

Ora 22.10: In Piata Universitatii se afla aproximativ 50 de persoane. La nivel national, manifestatiile publice s-au incheiat, potrivit Jandarmeriei romane.

Ora 21.45 Numarul protestatarilor este in scadere, in Piata mai fiind aproximativ 100 de persoane. Cativa tineri au ridicat pancarte pe care scria "Vantu=FNI" si "Vantu, hotul, wanted"

Ora 21:20 Jandarmeria Romana informeaza ca in Piata Universitatii se afla aproximativ 300 de persoane. La nivel national, la manifestatiile publice participa aproximativ 600 de persoane. In jurul orei 20:00, in Piata Universitatii se aflau aproximativ 500 de persoane, potrivit Jandarmeriei.

Ora 21.17: Un grup de circa 7 tineri a oferit flori jandarmilor la scurt timp dupa ce fanii echipelor de fotbal au plecat. Unii jandarmi au acceptat florile, altii nu le-au luat. O parte din cei care au luat florile le-au dat mai departe doamnelor. "A fost un gest cald si a fost un gest care noua ni s-a parut absolut normal, avand in vedere ca jandarmii sunt, cumva, partea adversa. Am vrut sa ii facem sa inteleaga ca noi protestam pentru democratie", a declarat una dintre protestatarele care au oferit flori jandarmilor.

Ora 21.02: Suporterii si-au anuntat plecarea, au salutat si se indreapta spre metrou.

Ora 20.38: Protestele sint pasnice in Piata Universitatii. Suporterii striga "Avem gabori civili printre noi", "PDL si USL, aceeasi mizerie", "Nu sintem platiti", si protesteaza impotriva legii care inaspreste pedepsele pentru acte de huliganism pe stadioane

Ora 18:50: La protestul din Piata Universitatii a venit si Florin Cazacu, primarul social-democrat al municipiului Brad, insotit de un grup de 20 de persoane. Cazacu a declarat pentru HotNews.ro ca a venit la protest nu pentru ca este membru al unui partid, ci pentru ca cetatenii din localitatea sa sunt nemultumiti deoarece guvernul Boc imparte fondurile guvernamentale discretionar si in functie de culoarea politica a primarilor. Primarul municipiului Brad a adus cu el trei pancarte cu portretul lui Avram Iancu.

Citeste si: Primar in greva foamei si mii de locuitori in frig in orasul cu cea mai scumpa caldura din tara. Caz de persecutie politica sau proasta administrare?

Ora 18:25: Reprezentantii galeriilor de fotbal au declarat pentru HotNews.ro ca astazi au fost contactati de Jandarmerie. "Pentru prima data de cand au inceput aceste proteste si de cand venim aici, ne-au contactat cei de la Jandarmerie inainte de inceperea protestului. Am convenit cu ei asupra modului in care se va desfasura protestul. Dumnealor ne-au rugat sa le spunem unde vom fi pozitionati, sa le spunem cam cate persoane vor participa si de asemenea ne-au rugat sa le indicam daca observam persoane recalcitrante. Noi, la randul nostru, i-am rugat de asemenea sa ne indice cand observa instigatori sau persoane mai violente si sa discute cu noi prima data, sa incercam noi sa ii scoatem pe cei care ar dori sa produca violente si nu sa intervina ei direct" - a declarat pentru HotNews.ro Andrei Florin, membru al Asociatiei Suporterilor Romani.

Ora 18:15: Jandarmeria Romana informeaza ca in Piata Universitatii se afla aproximativ 300 de persoane. La nivel national, la manifestatiile publice participa aproximativ 3.000 de persoane, sustine Jandarmeria.

Imagine din Piata Universitatii

Imagine din Piata Universitatii

Foto: Hotnews

Ora 18:10: Numarul persoanelor care protesteaza in Piata Universitatii este in crestere, deoarece vin tot mai multi reprezentanti ai galeriile de fotbal, transmite reporterul HotNews.ro.

Ora 18:00: La Universitate au aparut si membrii galeriilor de fotbal. Pana in prezent sunt in jur de 30 de persoane care au adus cu ele bannere pe care scrie "Fara violenta" si "Represiunea naste violenta". Membrii galeriilor de fotbal se afla sub balconul de la Universitate, locul unde protestat si zilele trecute.

Ora 17:58:Jandarmeria Romana: Aproximativ 200 de persoane protesteaza in Piata Universitatii, 1.500 la nivel national.

Ora 17:30: Jandarmii sunt pozitionati la gurile de metrou si din cand in cand perchezitioneaza tineri care intra atat in fata la Teatrul National, cat si la fantani.

Ora 17:15 Jandarmii au luat bannerul unui grup de tineri, transmite reporterul HotNews.ro. Pe banner scria: "Sclavii unui chior lovesc in popor".

Ora 17:00: La Universitate protesteaza in jur de 200 de persoane si au inceput sa apara si cadrele militare in rezerva care au protestat la TVR. Acestia vin in grupuri mici catre Piata Universitatii.

Ora 15:51: Mircea Dogaru, liderul Sindicatului cadrelor militare in rezerva, a anuntat ca mitingul oficial s-a incheiat, iar rugamintile protestatarilor catre conducerea TVR "au fost ascultate". El le-a cerut membrilor de sindicat care mai doresc sa participe la alte proteste in Bucuresti sa faca acest lucru fara a folosi insemnele sindicatului.

Ora 15:44: Doar 30-40 de persoane se mai afla la poarta TVR.

Ora 15:38: Participantii la miting au adus o pancarta numita "panoul cu basisti", pe care apar fotografiile unor oameni din media: "Chirieac 50% basist mascat, Dragotescu 50% basista mascata".

Ora 15:31: Un numar din ce in ce mai mare de manifestanti pleaca din zona.

Ora 15:28: Numar mare de protestatari si pe Dorobanti. Circulatia este inchisa pe Dorobanti, inspre Bulevardul Stefan cel Mare.

Ora 15:21: Jandarmeria Capitalei a anuntat, la ora 15:00, ca aproximativ 3.000 de persoane au participat in total la manifestarile de marti din Bucuresti. Reporterul HotNews.ro estimeaza ca in acest moment in zona televiziunii publice mai sunt in jur de 700 de manifestanti.

Ora 15:17: O parte dintre manifestanti au inceput sa paraseasca intrarea TVR din strada Emil Pangratti si se indreapta spre autocarele parcate pe Bulevardul Aviatorilor. Altii spun ca vor pleca pe cont propriu spre Piata Universitatii.

Ora 15:14: La una dintre portile televiziunii publice s-a iscat un clinci intre cadrele militare disponibilizate si revolutionari. Pensionari militari le-au cerut revolutionarilor sa se departeze de intrarea TVR si sa nu le confiste protestul.

Ora 15:10: Manifestantii striga "Culcer, afara!" si "Nu ne luati banii si tineti cu dusmanii!".

Ora 15:03: O delegatie formata din cativa lideri de sindicat a intrat in sediul TVR, pentru a discuta cu conducerea televiziunii publice.

Ora 14:55: Unii protestatari le-au cerut liderilor sa forteze gardurile pentru a intra in TVR, insa acestia au refuzat.

Ora 14:46: Manifestantii striga "Cu televizorul ati mintit poporul" la portile TVR.

Ora 14:41: Protestatarii au ajuns in fata sediului televiziunii publice.

Ora 14:33: Manifestantii au ajuns in Piata Charles de Gaulle. Circulatia pe Bulevardul Aviatorilor, pe sensul de mers spre Piata Victoriei, a fost redeschisa.

Ora 14:28: Protestatarii se afla la circa 5 minute distanta de Piata Charles de Gaulle.

Ora 14:24: Manifestantii au ajuns in fata sediului UNPR sector 1, unde huiduie.

Ora 14:21: Manifestantii striga: "Sa recucerim televiziunea! Jos Culcer, jos Pora, jos Patapievici!".

Ora 14:06: Manifestantii au trecut prin fata casei lui Gigi Becali, unde au scandat "Nea Gigi, hai cu poporul!".

Imagini LIVE VIDEO:

Ora 13:58: Manifestantii incep sa plece in mars spre sediul TVR. Circulatia pe Bulevardul Aviatorilor este blocata pe ambele sensuri.

Ora 13:29: Manifestantii incep sa se organizeze pentru a pleca in mars spre TVR. Plecarea e programata in jurul orei 14:00. De la tribuna s-a anuntat "Atentie, sunt provocatori printre noi. Daca ii depistam, ii dam pe mana Jandarmeriei".

Ora 13:24: In Piata Victoriei a mai venit un grup de aproximativ 100 de protestatari. Unii dintre ei spun ca sunt simpli pensionari din Bucuresti, altii sunt membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, cu insemnele filialei Campulung.

Ora 12:54: De la tribuna se striga "Cinste pentru Alexandru Gheorghe" (ofiterul Armatei Romane care a venit luni seara, in uniforma, la protestul din Piata Universitatii): "Din punct de vedere moral, el este ministrul Apararii Nationale".

Ora 12:50: Circulatia este inchisa la aceasta ora in zona Pietei Victoriei doar pe soseaua care leaga zona Titulescu de Stefan cel Mare, pana in dreptul Muzeului Antipa.

Ora 12:42: Intre 2.000 si 3.000 de oameni se afla la aceasta ora in Piata Victoriei, potrivit estimarilor reporterului HotNews.ro.

Ora 12:30: Jandarmeria nu a dat publicitatii o estimare a numarului de protestatari, organizatorii sustin, de la tribuna, ca in Piata Victoriei s-ar afla intre 8 si 10 mii de oameni.

Ora 12:27: Se scandeaza impotriva Curtii Constitutionale si a presedintelui CCR, Augustin Zegrean.

Ora 12:19: Protestatarii au scandat impotriva alegerilor comasate, a votului electronic si prin posta: "Vrem libertate!".

Ora 12:05: La tribuna vorbeste presedintele Sanitas, care cere demisia Guvernului.

Ora 11:34: Circa 100 de reprezentanti ai Sanitas au venit in piata si scandeaza "Demisia" si "jos Basescu".

Ora 11:28: In piata sunt si reprezentanti ai Federatiei sindicale din invatamant Spiru Haret Bucuresti.

Ora 11:25: De la tribuna se pun cantece patriotice, in timp ce in piata continua sa vina manifestanti.

Ora 11:24: In piata se afla si reprezentanti ai Blocului national al revolutionarilor din 1989.

Ora 11:21: In jur de 3.000 de oameni se afla acum in Piata Victoriei, potrivit estimarilor reporterului HotNews.ro.

Ora 11:00: Manifestantii scandeaza impotriva presedintelui si a Guvernului, iar de la tribuna se aude melodia lui Victor Socaciu, "Mama lor".

Ora 10:54: Manifestantii discuta despre militarul iesit aseara la protestul din Piata Universitatii, iar parerile sunt impartite: "Tot respectul pentru ce a facut. Asa ar trebui sa faca toti tinerii". Altcineva spune insa ca "Nu trebuia sa iasa, nu cu uniforma cel putin. Armata inca reprezinta ceva. A gresit." "Ba nu a gresit. Cu ce a gresit? Legea spune ca nu ai voie la mitinguri organizate politic. La universitate e miting spontan".

Ora 10:48: In jur de 550 de protestatari se afla la aceasta ora in Piata Victoriei, iar numarul lor continua sa creasca.

Ora 10:20: In jur de 150 de protestatari se afla in Piata Victoriei. Ei canta hora unirii si au bannere pe care scrie "Ardeal ia-ti acasa rat(h)atul", "Basescu e golan, manca-l-ar viermii lui Urban". Protestatarii adunati in Piata Victoriei reprezinta filialele din Piatra Neamt, Caracal, Bacau si Fagaras.

10.13: La aceasta ora, circulatia se desfasoara normal in Piata Victoriei, fiind inchisa doar pe tronsonul din fata Guvernului si pe sensul dinspre Piata Aviatorilor si Piata Victoriei

Prtogramul mitingului si Restrictii de circulatie

Mitingul este organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, care a anuntat intr-un comunicat de presa ca asteapta aproximativ 10.000 de participanti.

Mitingul va avea loc in Piata Victoriei, intre orele 11.30-14.30, iar intre orele 14.30 - 15.30 se va pleca in mars pe traseul Piata Victoriei - Bd. Aviatorilor, pana la Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobanti, iar apoi pana la sediul TVR. Aici manifestantii se vor grupa pe str. Emil Pangratti si pe trotuarul din fata TVR, unde vor continua protestul pana la 16.30.

Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, in intervalul orar 10,00-14,30 se va restrictiona circulatia rutiera pe artera de legatura intre str. Paris si sos. Kiseleff, pe artera de legatura dinspre bd. Lascar Catargiu spre bd. Ion Mihalache si artera de intoarcere dinspre bd. Lascar Catargiu spre Calea Victoriei.

In acelasi interval orar se va restrictiona circulatia rutiera pe trei benzi de circulatie pe bd. Aviatorilor, intre Piata Charles de Gaulle si Piata Victoriei, numai pe sensul de deplasare spre Piata Victoriei, cu asigurarea traversarii str. Arh. Ion Mincu.

De la ora 14,30 pana la ora 15,30 va avea loc un mars pe traseul: Piata Victoriei - bd. Aviatorilor (pe cele trei benzi de circulatie inchise in timpul mitingului) - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobantilor (banda I de circulatie) - sediul Televiziunii Romane. In acelasi interval orar va fi restrictionat traficul rutier si pe str. Emil Pangratti.

Rutele ocolitoare indicate sunt: Piata Charles de Gaulle - bd. C. Prezan - Piata Arcul de Triumf - sos. Kiseleff - Piata Victoriei; Piata Charles de Gaulle - bd. C. Prezan - Piata Arcul de Triumf - bd. Averescu - bd. Ion Mihalache - Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle - bd. Aviatorilor - bd. Mircea Eliade - str. Radu Beller - Piata Dorobantilor - Calea Dorobantilor.

  • Urmareste LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor