Aproximativ 500 de pensionari militari protesteaza, marti, in Piata Victoriei, nemultumiti ca masurile luate de guvernanti i-au transformat in "asistati social". Mitingul din Piata Victoriei este organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate si Consiliul National al Societatii Civile. Oamenii striga "Jos Basescu" si spun ca ii asteapta la protest pe toti cei nemultumiti de masurile luate de guvernanti in cazul bugetarilor, a pensionarilor, revolutionarilor, elevilor, studentilor si persoanelor cu dizabilitati, potrivit Mediafax. Protestatarilor din Piata Victoriei li s-a alaturat, la pranz, si premierul desemnat Victor Ponta.

Circulatia rutiera este restrictionata pana la ora 14:30, pe Bulevardul Aviatorilor, intre Piata Charles de Gaulle si Piata Victoriei, numai pe sensul de deplasare spre Piata Victoriei, pe bretelele din centrul Pietei Victoriei ce fac legatura intre Bulevardul Iancu de Hunedoara, strada Paris si Bulevardul Ion Mihalache. Pana la ridicarea restrictiilor, soferii pot circula pe rutele ocolitoare Calea Dorobantilor - Piata Charles de Gaulle - Bulevardul C. Prezan - Piata Arcul de Triumf - Bulevardul Maresal Averescu -Bulevardul Ion Mihalache - Piata Victoriei si Piata Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle - Piata Dorobantilor - Calea Dorobantilor - Soseaua Stefan cel Mare.

Protestatarii spun ca guvernantii le-au luat oamnilor statutului si i-au transformat in asistati social. Acestia sunt nemultumiti si de schimbarile din sistemul de sanatate, din invatamant, din domeniul legislatiei muncii si legislatiei pensiilor.

Presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, a anuntat ca vor fi trimise punctele de vedere ale Programului "Platformei Civice" atat la Guvern, cat si la Presedintie, Parlament si TVR.

Actiunea de protest este autorizata pana la ora 14:00, iar pana in prezent s-a desfasurat fara incidente.

Jandarmeria Capitalei asigura masurile de ordine in zona de desfasurare a protestului, dar si pe traseele care dus spre Piata Victoriei.