Aproximativ 2.000 de militarii rezervisti si in retragere protesteaza in parcul de la Razoare, scandand "Basescu - spanzurat", "Arde sobolanul" si "Iesi afara, javra ordinara". Protestatarii, care au dat foc la doua pancarte cu Traian Basescu si la o sapca de marinar, au cerut suspendarea presedintelui.

prostestul militarilor disponibilizatiFoto: Hotnews

UPDATE In jurul orei 14,00, sindicalistii au inceput sa se indrepte spre autocarele cu care au venit la miting, astfel incat protestul s-a incheiat cu aproape o jumatate de ora mai devreme decat fusese programat initial.

Protestul a inceput la ora 11.00, asa cum era programat, prin depunerea a doua coroane de flori: una in memoria militarilor cazuti la datorie si una pentru Guvernul Boc si Traian Basescu, pe care scria "Fara regrete".

De la tribuna, mai multi reprezentanti ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD) au cerut desfiintarea Guvernului si a Curtii Constitutionale si demiterea ministrului Apararii, Gabriel Oprea.

Manifestantii au rostit juramantul special de credinta al cadrelor militare disponibilizate si un poet militar a recitat o poezie dedicata lui Gabriel Oprea si lui Emil Boc, din care va prezentam cateva versuri, in care premierul se adreseaza ministrului Apararii:

  • "De unde vii tu, Gabita?
  • Pai tocmai de la Seful
  • Cum e el?
  • Asa cum il stii, e crita"

Participantii au cerut suspendarea presedintelui iar fiecarui membru de sindicat i s-a cerut sa stranga in perioada urmatoare 50 de semnaturi pentru a declansa procedura de suspendare.

Protestatarii au afisat cateva zeci de pancarte, majoritatea cu mesaje impotriva presedintelui. Pe una dintre ele erau desenati Basescu, Udrea, Blaga si Videanu, cu mesajul "Sa furam bine".

Doua delegatii s-au deplasat la Palatul Cotroceni si la Curtea Constitutionala, unde au depus un document in 14 puncte intitulat "Solutiile SCMD pentru revenire la statul de drept, la democratia constitutionala in Romania".

Manifestantii scandeaza "La Cotroceni, La Cotroceni", unde este programat un alt protest, in zona Statuii Leu, organizat de reprezentanti ai revolutionarilor.

Liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), Mircea Dogaru, declarase duminica, pentru HotNews, ca s-au luat toate masurile pentru a evita repetarea unor incidente de genul celor petrecute la mitingul politistilor, respingand inclusiv "orice rugaminti de participare, inclusiv din partea revolutionarilor", care si-au exprimat intentia de a protesta alaturi de ei.​

"Am luat toate masurile sa nu se intample (astfel de incidente - n.r.). Am luat legatura cu revolutionarii" care vor protesta intr-un loc apropiat la Palatul Cotroceni. "Sa nu vina. Sau daca vin, noi oricum suntem la distanta si la momentul respectiv oricum vom trimite doar cinci oameni sa depuna coroanele, insotiti de jandarmi", a spus Mircea Dogaru.