Rezultatele repartizarii computerizate a absolventilor claselor a VIII-a la liceu se vor afisa pe site-ul admitere.edu.ro, anunta Ministerul Educatiei printr-un comunicat de presa. Potrivit calendarului admiterii, repartizarea computerizata va avea loc sambata, pe 14 iulie.

Admiterea in licee 2012Foto: Admitere.edu.ro

Ulterior, listele cu absolventii repartizati si cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal de stat din judete/municipiul Bucuresti vor fi afisate si in unitatile de invatamant gimnazial (termen limita: 15 iulie), respectiv in fiecare unitate de invatamantul liceal (termen limita: 16 iulie).

In perioada 16 - 26 iulie este programata depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

Potrivit metodologiei, inscrierea in clasa a IX-a invatamant preuniversitar de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala obtinuta de absolventii clasei a VIII-a la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Media generala la Evaluarea Nationala este calculata, indiferent daca una sau mai multe din notele obtinute la evaluarea nationala sunt inferioare notei cinci. In mod similar, media de admitere la liceu se calculeaza, indiferent daca media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a este inferioara notei cinci, se arata in metodologie.

Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Inscrierea in clasa a IX-a, la invatamantul de zi, a absolventilor de gimnaziu (cu exceptia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se sustin probe de aptitudini, a celor care solicita inscrierea in invatamantul special si a celor care candideaza pe locurile special pentru romi) se face prin repartizare computerizata, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare finantate de la bugetul de stat.

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii:

a) media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a

b) media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a;

c) nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale;

d) nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale;

e) nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta conform prevederilor Art.10, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

In cazul in care, la o unitate de invatamant, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate mai sus egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.

A doua etapa de admitere la liceu incepe pe 16 iulie si se incheie pe 30 iulie. La a doua etapa a repartizarii computerizate participa candidatii din seria curenta, indiferent de varsta, si cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data de 10 septembrie 2012 inclusiv si care se afla in una din situatiile: au participat si au ramas nerepartizati dupa prima etapa sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapa de admitere.

A treia etapa de admitere se desfasoara in perioada 1 august-10 septembrie.

Nu se va depasi numarul maxim de 30 de elevi la clasa, precizeaza brosura Inspectoratului Scolar general Bucuresti.

Citeste si: