Rezolvarea contestatiilor la Evaluarea Nationala 2012 a dus, in judetul Suceava, la majorarea notelor pentru 108 lucrari la examenul de Limba si literatura romana si pentru 33 de lucrari la examenul de Matematica, transmite Mediafax.

La examenul de Limba si literatura romana de la Evaluarea Nationala au fost depuse 201 contestatii, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Laura Hacman. In urma solutionarii acestora, notele de la 108 teze au fost marite, 90 au ramas nemodificate, iar trei au fost micsorate.

La Matematica au fost depuse 151 de contestatii, iar in urma solutionarii notele de la 33 de teze au fost marite, 112 au ramas nemodificate, iar sase au fost micsorate.

Amintim ca fostul ministru interimar al Educatiei Liviu Marian Pop a anuntat la finalul saptamanii trecute ca modifica baremul la examenul de Limba si literatura romana, astfel incat sa fie punctati cu 6 puncte atat elevii care au ales "subiectiva", cat si cei care au scris "predicativa" ca raspuns la subiectul "Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect: Propozitia subordonata din fraza Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii este: a. atributiva; b. predicativa; c. subiectiva".

Citeste si: