Ministerul Educatiei a publicat baremul de corectare de la examenul de Matematica. Aceasta a fost ultima proba pe care au sustinut-o absolventii claselor a VIII-a in cadrul Evaluarii Nationale 2012. Potrivit baremului publicat pe edu.ro, fiecare dintre cele trei subiecte mari a fost notat cu 30 de puncte, la Subiectul I se puncteaza doar rezultatul si nu se acorda punctaje intermediare. La Subiectele al II-lea si al III-lea, baremul precizeaza ca "pentru orice solutie corecta, chiar daca este diferita de cea din barem, se acorda punctajul corespunzator".

Baremul la examenul de MatematicaFoto: Ministerul Educatiei

Tot la ultimele doua subiecte baremul prevede ca "nu se acorda fractiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvari partiale, in limitele punctajului indicat in barem". Se acorda 10 puncte din oficiu.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, le-a transmis in urma cu o zi parintilor urmatorul mesaj, in cadrul unei conferinte de presa: "toti elevii de clasa a VIII-a vor fi repartizati in licee, mai ales ca din datele preliminare deja 20% dintre acestia nu s-au prezentat la Evaluarea Nationala.Noi avem prevazute locuri pentru 200.000 de elevi in clasa a IX-a, in aceste conditii cred ca e inutil un stres suplimentar pentru unii dintre acestia".

Descarca si SUBIECTELE de la examenul de Matematica

Citeste si: