Romprest anunţă că va colecta gunoiul de pe domeniul public din Sectorul 1 / Clotilde Armand: Înseamnă că au ales să respecte obligațiile contractuale

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 17 decembrie 2020, 23:26 Actualitate | Administratie Locala


Gunoi Sectorul 1
Foto: Hotnews
Compania Romprest anunţă că, începând de joi seara, organizează o acţiune de colectare a depozitelor de deşeuri necontrolate de pe domeniul public în Sectorul 1 al Capitalei.

„Notificăm Autoritatea contractantă că, în baza Contractului de delegare a serviciului public de salubritate în raza administrativ teritorială a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, aflat în vigoare, Compania Romprest Service SA organizează o acţiune de colectare a tuturor depozitelor necontrolate existente în acest moment pe domeniul public, începând cu data de astăzi (...) Facem astfel, încă o dată, dovada bunei-credinţe şi a faptului că suntem dedicaţi principiilor şi nu lăsăm ca interese partinice, care în acest moment au fost interpuse derulării instituţionale a contractului, să prevaleze interesului public”, prevede notificarea Romprest către autoritatea locală, Primăria şi Prefectura Municipiului Bucureşti, pe care compania a postat-o joi pe site-ul său, scrie Agerpres.

Conform documentului citat, joi s-a efectuat o plată parţială a facturilor restante.

„Având în vedere că la data de 17.12.2020 a fost înregistrată o plată parţială pentru facturile restante depăşite de scadenţă, reprezentând doar 7% din totalul debitului restant depăşit de scadenţă pe care autoritatea îl înregistrează faţă de operatorul delegat, având în vedere degradarea accentuată a stării de curăţenie în Sectorul 1, cauzată de acumularea de depozite de deşeuri necontrolate, depuse abuziv pe domeniul public, în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă Romprest înţelege să pună sănătatea publică şi interesul legitim al cetăţenilor deasupra acestui conflict în care am fost implicaţi fără culpă şi împotriva voinţei noastre”, se mai arată în notificare.

Romprest solicită Poliţiei Locale Sector 1 ca în exercitarea obligaţiilor contractuale care îi revin să monitorizeze şi să sancţioneze corespunzător toate acţiunile prin care se încalcă regimul deşeurilor, pentru a evita „repetarea unui astfel de situaţii”.

Clotilde Armand: Înseamnă că au ales să respecte obligațiile contractuale

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat la anunțul Romprest într-o postare pe Facebook, joi seară.

„Am înţeles că firma de salubrizare care ne-a lăsat gunoiul neridicat pe străzile din Sectorul 1 a comunicat că se apucă să strângă gunoaiele din această noapte. Foarte bine. Asta înseamnă că au ales să respecte obligaţiile contractuale faţă de cetăţeni”, a scris Clotilde Armand.


**********

Reamintim că, de la finalul lunii noiembrie, firma Romprest nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri din Sectorul 1, din cauză că Primăria are facturi neplătite de 94 milioane lei. Clotilde Armand spune că facturile ar fi umflate și din această cauză nu le plătește.

Pe 27 noiembrie, Romprest anunţa că din iulie asigură „exclusiv din surse proprii sau atrase, cu angajarea de cheltuieli suplimentare”, serviciul de salubrizare în folosul cetăţenilor din Sectorul 1, iar conducerea companiei a decis să limiteze temporar şi gradual activităţile. Romprest sublinia că acea limitare temporară de activitate nu va afecta colectarea deşeurilor menajere de la populaţie şi de la agenţii economici.

Clotilde Armand a cerut joia trecută Romprest refacturarea serviciilor prestate de companie în ultima perioadă. Clotilde Armand arată că solicitarea vine ca urmare a neregulilor constatate de Poliția Locală Sector 1.

„Având în vedere neregulile consemnate în nota de raport, edilul Clotilde Armand a solicitat prestatorului de salubritate să verifice în mod riguros serviciile facturate pornind de la constatările Poliției Locale, să storneze factura nr. 5-0002854/16.11.2020 și să refactureze sumele în concordanță cu serviciile prestate”, susține Primăria Sectorului 1.

În opinia edilului, cetățenii nu merită să fie „victimele” unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare „care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește” și autoritatea locală.

„Cetățenii își doresc curățenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunității locale, nu pot plăti niște servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situație, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a declarat Armand.

Poliția Locală Sector 1 a început recent o amplă acțiune de identificare a deșeurilor depozitate ilegal și de informare a cetățenilor și agenților economici care își desfășoară activitatea în Sectorul 1 pentru a le reaminti obligațiile legale.

Depozitarea pe domeniul public (zona intersecțiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi etc) a sacilor cu deșeuri în vederea colectării de către operatorul de salubrizare se sancționează contravențional cu amendă între 2.000 și 5.000 lei, iar depozitarea de orice fel pe terenuri virane, proprietate publică sau privată, constituie contravenție și se sancționează contravențional cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.


Citește pe acest subiect:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

38239 vizualizari

 • -22 (32 voturi)    
  Normal (Joi, 17 decembrie 2020, 23:53)

  independentu [utilizator]

  Chlotilde a platit si Romprest isi face treaba.
  Nu era niciun motiv pentru care primaria sa nu plateasca NIMIC.
  • +7 (9 voturi)    
   De ce nu a plătit Tudorache? (Vineri, 18 decembrie 2020, 6:45)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui independentu

   Dacă sunt datorii restante,din timpul mandatului lui Tudorache,de ce Romprest nu a protestat atunci,neridicând gunoiul?
   • +5 (9 voturi)    
    A fost o manevra de intimidare tintita catre (Vineri, 18 decembrie 2020, 9:35)

    alibaba_zeul_meu [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Clotilde. Manevra PSD.
 • -27 (39 voturi)    
  Clatita asta nu intelege ce e cu ea pe-acolo (Vineri, 18 decembrie 2020, 0:02)

  salvatore [utilizator]

  Clocotita nu a inteles nimic din ce spune Romprest in comunicatul ala. :) „... Facem astfel, încă o dată, dovada bunei-credinţe şi a faptului că suntem dedicaţi principiilor şi nu lăsăm ca interese partinice, care în acest moment au fost interpuse derulării instituţionale a contractului, să prevaleze interesului public”,
  • +27 (39 voturi)    
   Clocotita... (Vineri, 18 decembrie 2020, 0:13)

   FCX [utilizator] i-a raspuns lui salvatore

   e mult mai desteapta decat tine care ai pus botul la un mesaj clasic si sforaitor. Da daaaaaa Romprest, "dedicati principiilor, sanatatii publice, interesului legitim al cetateanului", bla bla bla bla. :)))))) Normal ca prestatorul de servicii a umflat preturile si le-a modificat asa cum era specific erei Tudorache (ala cu argintaria) si acum o da un pic cotita. Povesti invechite.
 • +26 (34 voturi)    
  Normal (Vineri, 18 decembrie 2020, 0:52)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Au zis ca decat sa piarda cotnractul si sa ramana cu nimic, mai bine fac si isi iau macar ceva bani. La un joc de "Chicken", ROMPREST a clipit.

  Bravo Clotilde !!

  Se pare ca nu poti juca altfel cu astia. S-au invatat sa ia contracte la supra-pret si sa nu faca nimic. O sa fie greu traiul cu USR acum pentru firmele abonate la stat.
 • -5 (13 voturi)    
  Lasa ca vedeti voi (Vineri, 18 decembrie 2020, 7:19)

  kthor7 [utilizator]

  O sa vedeti cum aduce usr-ul firmulitele de casa. Ale lor ca de facto asta e scopul unor lucruri. Inscrieti-va in usr si vedeti ce e acolo. Ca e plina presa de cum se zboara oamenii daca vor sa deschida gura impotriva gastilor de pe acolo in special Barna. Ce fraieri sunteti. De 30 de ani. Ia sa vedeti dupa 4 ani cum apare usereul, cu unul altul fugariti de DNA si parchete
  • +4 (4 voturi)    
   Poate... (Vineri, 18 decembrie 2020, 11:37)

   fdaniel [utilizator] i-a raspuns lui kthor7

   Poate aveți dreptate ... POATE !

   Până una-alta ce știm SIGUR este hoția de până acum și e păcat că încercați să o scuzați/camuflați cu viziuni despre un posibil viitor.

   Nu cred că sunteți un simplu locuitor al S1 care nu va avea decât de câștigat din reducerea prețului romprest.
 • +9 (13 voturi)    
  Felicitari Clotilde (Vineri, 18 decembrie 2020, 8:12)

  fdaniel [utilizator]

  Așa trebuie procedat cu derbedeii.
 • -2 (6 voturi)    
  contract gunoi (Vineri, 18 decembrie 2020, 10:08)

  atc [utilizator]

  "Conform documentului citat, joi s-a efectuat o plată parţială a facturilor restante".
  Pai,daca imi amintesc bine, inca de la inceputul acestui circ declansat de primaritzatza S1, unii care am mai citit contracte, taman asta spuneam: daca apreciezi ca au fost umflate facturile, faci plati partiale si apoi incerci rezolvarea, ajungand, daca e cazul pana in instanta. De ce a trebuit sa treaca o luna pana s-a dumirit si "aleasa"?
  • +3 (7 voturi)    
   sefulet (Vineri, 18 decembrie 2020, 11:15)

   1anonim [utilizator] i-a raspuns lui atc

   Mai citeste odata. Aleasa a vazut factura umflata si a cerut recalculare. A trecut o luna si firma nici acum nu a recalculat-o..
   • +2 (6 voturi)    
    gunoi (Vineri, 18 decembrie 2020, 11:31)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

    ....iar ea A PLATIT PARTIAL,dupa o luna, asa cum era normal. Ce nu intelegi? A cere recalcularea ca asa a vazut "aleasa", NU te exonereaza de plata facturilor, eventual partiala. Iar daca se va ajunge in instanta, aceasta va hotara. In nici un caz nu noi pe HN.
 • +3 (5 voturi)    
  Iar incepe poluarea cu mega-masinile Romprest (Vineri, 18 decembrie 2020, 10:31)

  D-or [utilizator]

  Zilele astea s-a constatat, prin lipsa, cit de mult polueaza de fapt masinile-monstru care taie, sfarima, preseaza.
  • 0 (2 voturi)    
   gunoaie (Vineri, 18 decembrie 2020, 11:37)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Si mie mi se pare c-a fost mult mai bine fara ele. Probabil ca ne propui un sistem de ascundere a gunoiului sub pres, ca nu polueaza. Iar unde nu e posibil, cu manutzele-aste doua sa-l strangem, iar cu piciorusele-astea doua sa-l ducem, in coloana organizata, la Glina.
   • +1 (3 voturi)    
    Colectare, ok. Prelucrare in oras, nu. (Vineri, 18 decembrie 2020, 12:37)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui atc

    In alte sectoare am vazut ca deseurile de hirtie se incarca in remorci care au o bica (un brat mobil). Asa, da! Remorca se acopera cu o prelata si este descarcata la un punct de prelucrare in afara Bucurestiului.

    In Sectorul 1, deseurile de hirtie/sticla sunt incarcate in masini-uzina care o toaca si o preseaza pe loc, in stare uscata.

    Rezulta o poluare masiva cu gaze de esapament de la motoare, vibratii care darima casele vechi, zgomot continuu si, cel mai grav, pulberi de celuloza sau praf de sticla arsa.

    Prin oras sunt pitite si tot felul de utilaje de presare/ lichefiere a plasticului care degaja formaldehide si dioxine.

    Niciun guvern responsabil nu ar permite asa ceva in orase.
    • 0 (0 voturi)    
     gunoaie (Vineri, 18 decembrie 2020, 17:27)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     1. Sigur te referi la sistemul de colectare a desurilor din S1? Eu locuiesc in el si colectarea se face astfel:
     - noi colectam in doua pubele ,separat:
     - fractie umeda (gunoi menajer)
     - reciclabile (hartie, plastic, metal).
     - ambele se ridica in aceeasi zi (o data/saptamana), cu aceeasi masina tip-container, cu doua compartimente separate. Singura actiune mecanica in masina este aceea de impingere a gunoiului proaspat spre partea din fata, pentru a transporta cat mai putin aer. Sigur ca masinile acestea polueaza suplimentar, mergand cu viteza mica si stationand des. Totusi, fata de cele 2,8 milioane masini ( sigur, nu toate in mers) zilnic in Bucuresti, chiar o fi relevanta poluarea de la ele?
     2. In situatia reala de mai sus, cum vezi posibila actiunea pe care o descrii: tocare metal, plastic, hartie,la gramada, presare pe loc a granulelor rezultate, cu efectele nocive descrise? Realizezi ce mecanisme i-ar trebui unei masini? Iar cand masinile ajung la capat, ce se intampla cu presupusele granule amestecate (metal, plastic, hartie) si presate?
     3.Cred ca scenariul tau, asa cum il descrii, tine de o apocalipsa S.F.
     4. "Niciun guvern responsabil nu ar permite asa ceva in orase". Pai tocmai ce avem un "guvern responsabil" care sigur NU va permite asa ceva. Numai sa nu patim ca acum cu primaritzatza S1 care ne-a pricopsit - cu "responsabilitate" maxima - cu maldarele de gunoaie.
     • 0 (0 voturi)    
      Sunt masini separate pt hirtie, sticla (Luni, 21 decembrie 2020, 16:50)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui atc

      Eu am hoteluri si restaurante in vecinatate cu containere mari dedicate pe tip de reciclabil. Am o astfel de platforma chiar in dreptul geamurilor mele. Stiu exact ce si cum fac si cit de mult polueaza.
      • 0 (0 voturi)    
       gunoaie (Luni, 21 decembrie 2020, 19:42)

       atc [utilizator] i-a raspuns lui D-or

       Vorbim de situatii complet diferite si plictisim cetatenii.
 • +4 (4 voturi)    
  important (Vineri, 18 decembrie 2020, 11:52)

  costelo999 [utilizator]

  este ca se stringe gunoiul, cit o sa coste tot circul asta se va vedea la sfarsit, cine si cit o sa plateasca...
 • 0 (2 voturi)    
  Bravo Doamna Clotilde (Vineri, 18 decembrie 2020, 16:02)

  Gargara3 [utilizator]

  Tote firmele cu lipici la banii publici incaseaza sume colosale fara sa-si faca treaba pentru ca asa au fost invatati de pesedeii iubitori de spaga. Acum daca s-a schimbat calimera si primarul nu numai ca nu mai ia, dar stie sa sa citeasca o situatie de plata Romprest isi umfla muschii ca apoi sa o lase moale ca sa nu piarda contractul.Bravo Clotilde fa curatenie in mafiile astea care capuseaza banul public.
 • +1 (3 voturi)    
  Romanii deconteaza si inca vor mai deconta... (Vineri, 18 decembrie 2020, 16:06)

  Olyx [utilizator]

  aberatiile legislative ale clicii Iordache & comp. Atunci, infractorilor li s-a transmis un mesaj clar : FURATI CAT SI CE PUTETI, NU SE VA ATINGE NIMENI DE VOI ! AM PUS DNA CU BOTUL PE LABE, AVEM MAJORITATE IN PARLAMENT, "CONTOLAM" CURTEA DE CONTURI, FACEM CE VREM NOI ! Si au facut...Dovada toate nemerniciile care ies la iveala si vor mai iesi. Si, cu toate aste, partidul lui Iordache a luat 30 % din voturi acum, recent !!!...Cine ar putea sa ne mai inteleaga ??!...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by