Primarul Clotilde Armand spune că în Sectorul 1 este plin de gunoi „lăsat ostentativ” pe străzi și trotuare de firma de salubrizare, căreia îi transmite că „nu va plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit”. „Nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale Primăriei (...) Voi depune la Parchet o nouă plângere”, afirmă Clotilde Armand într-o postare pe Facebook. Ea anunță că a strâns, miercuri după-amiază, împreună cu mai mulți voluntari, inclusiv actori - printre care îl menționează pe Marius Manole -, gunoiul din piața Amzei.

Gunoi strans de voluntari in Sectorul 1Foto: Facebook - Clotilde Armand

Amimtim că străzile din Sectorul 1 sunt, de câteva zile, pline de gunoi. Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare, a anunțat că nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri, adică tot ce aruncă oamenii pe stradă, la întâmplare, de la mobilă, cutii, electrocasnice sau gunoi menajer (deși o zi pe săptămână se ridică gratuit), deoarece Primăria Sectorului 1 nu a mai plătit de 4 luni facturile.

Oliver Păiuși, consilier USR Sector 1, a declarat pentru HotNews.ro că Primăria Sectorului 1 are datorii de circa 80 milioane lei către Romprest, lăsate de vechea administrație, iar acestea nu pot fi plătite fiindcă nu sunt bani, dar și din cauza unor nereguli. Mai exact, tariful a fost majorat anul trecut, dar banii nu au fost prevăzuți în buget, astfel că nu s-au putut face plăți din aprilie. Mai mult, Oliver Păiuși acuză că facturile Romprest ar putea fi umflate și s-ar fi facturat mai mult decât s-a făcut.

Citește și:

Postarea de miercuri seara a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand:

„Am strâns astăzi împreună cu actorii, voluntarii și cetățenii revoltați de situația pe pe care o vedem și o trăim gunoiul din piața Amzei. În Sectorul 1 este plin de gunoi lăsat ostentativ pe străzi și trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru că acesta are impresia că noi vom ceda și vom plăti niște facturi emise nelegal.

O spun foarte ferm: nu vom ceda în fața nimănui. Pe mine nu mă interesează cum au procedat înainte această companie cu foștii edili, pe mine mă interesează să își respecte contractul și legea. Din informațiile mele s-au trimis facturi către primărie la suprapreț. Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual. Este o sumă fantastică pe care comunitatea o plătește să fie curat în sector. Și vedeți cât de curat este... Am ajuns să le facem noi treaba astăzi în piața Amzei. Pe banii noștri.

Eu nu voi plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit, eu nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale Primăriei. Este inadmisibil să trateze cu atâta tupeu comunitatea locală. Repet: nu vom face nici un pas în spate în lupta noastră cu cei care încearcă să fenteze legea. Iar pentru asta voi depune la Parchet o nouă plângere.

Mulțumesc Marius Manole pentru civismul tău, mulțumesc locuitorilor care au fost astăzi prezenți lângă noi.

PS: În imagini este doar o mică parte din ce am strâns.”