​Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis miercuri că firma de salubrizare Romprest mai are câteva zile să-şi onoreze obligaţiile contractuale faţă de locuitori, în caz contrar autoritatea locală va rezilia contractul.

Clotilde ArmandFoto: Facebook - Clotilde Armand

Într-un mesaj postat pe Facebook, edilul face referire la o înregistrare audio difuzată de postul România TV cu o discuție între Clotilde Armand și funcționari din primărie pe tema gunoiului stradal din Sectorul 1 și contractul cu Romprest.

„Se dă următorul titlu la televiziunea unui fugar notoriu: "Înregistrare BOMBĂ cu Clotilde Armand în problema gunoiului AUDIO!". Apoi, acest titlu se rostogolește pe la toate redacțiile sponsorizate ani la rând de către primăriile pesediste și Mafia gunoaielor cu bani publici. Și ce să vezi? Din această înregistrare se aude cum eu declar ceva șocant: compania de salubrizare din sectorul 1 nu-și onorează serviciile. Și asta spune și Curtea de Conturi. Acum, dacă tot am ajuns la acest capitol prin care unii au impresia că intimidările și hărțuirea sunt o soluție aș vrea să anunț aici compania de salubrizare că mai are termen câteva zile să-și onoreze obligațiile contractuale față de locuitorii acestui sector și să se alăture celorlalte echipe care strâng gunoiul din Sectorul 1. În caz contrar vom rezilia contractul. Fără alte comentarii”, a scris Clotilde Armand.

Clotilde Armand a cerut joia trecută Romprest refacturarea serviciilor prestate de companie în ultima perioadă. Clotilde Armand arată că solicitarea vine ca urmare a neregulilor constatate de Poliția Locală Sector 1.

„Având în vedere neregulile consemnate în nota de raport, edilul Clotilde Armand a solicitat prestatorului de salubritate să verifice în mod riguros serviciile facturate pornind de la constatările Poliției Locale, să storneze factura nr. 5-0002854/16.11.2020 și să refactureze sumele în concordanță cu serviciile prestate”, susține Primăria Sectorului 1.

În opinia edilului, cetățenii nu merită să fie „victimele” unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare „care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește” și autoritatea locală.

„Cetățenii își doresc curățenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunității locale, nu pot plăti niște servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situație, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a declarat Armand.

Poliția Locală Sector 1 a început recent o amplă acțiune de identificare a deșeurilor depozitate ilegal și de informare a cetățenilor și agenților economici care își desfășoară activitatea în Sectorul 1 pentru a le reaminti obligațiile legale.

Depozitarea pe domeniul public (zona intersecțiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi etc) a sacilor cu deșeuri în vederea colectării de către operatorul de salubrizare se sancționează contravențional cu amendă între 2.000 și 5.000 lei, iar depozitarea de orice fel pe terenuri virane, proprietate publică sau privată, constituie contravenție și se sancționează contravențional cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.

Reamintim că, de la finalul lunii noiembrie, firma Romprest nu mai ridică depozitele necontrolate de deșeuri din Sectorul 1, din cauză că Primăria are facturi neplătite de 94 milioane lei. Clotilde Armand spune că facturile ar fi umflate și din această cauză nu le plătește. În plus, Primăria Sectorului 1 nu are banii necesari să le plătească, potrivit sursei citate, deoarece vechea administrație a lăsat în buget o gaură de 800 milioane lei.

Citește și: