FOTOGALERIE 10 situații recente în care spațiile verzi din București au fost distruse chiar de instituțiile care trebuie să le protejeze

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 3 octombrie 2019, 9:13 Actualitate | Administratie Locala


Spatii verzi betonate
Foto: Hotnews
În București se înregistrează aproape zilnic depășiri pentru poluarea cu praf (PM10 și PM2,5), iar la orele de vârf, pe arterele principale, aerul este aproape imposibil de respirat. Spațiile verzi joacă un rol vital pentru diminuarea prafului și reducerea poluării. Cu toate acestea, în ultimii ani marile parcuri din București și spațiile verzi dintre blocuri au fost distruse sistematic de administrația locală, cea care trebuia să le protejeze. Fie că s-au făcut parcări, parcuri de distracții și agrement sau vegetația a fost defriștă, iar spațiul verde betonat. Sigur, orașul are nevoie și de parcări și de locuri de agrement, însă ele pot fi făcute în alte locuri, nu în parcuri, care au alt scop.

1. Parcarea din Parcul Tineretului

Primăria Sectorului 4 a finalizat în primăvară lucrările la parcarea de 700 locuri din Parcul Tineretului, lângă Palatul Copiilor. Proiectul a stârnit o mulțime de controverse deoarece a fost făcut practic în interiorul Parcul Tineretului, pe un teren dat de Primăria Capitalei pentru a fi amenajat ca parc. Asociația Ecocivica a încercat să oprească proiectul în instanță, însă fără rezultat. Inițial a cerut anularea hotărârii de Consiliu Local prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, dar a peirdut, acum se judecă pentru anularea autorizației de construire și a acordului de mediu. Primarul Daniel Băluță a motivat că în zonă sunt mai multe parcuri, iar locuitorii din zonă doresc parcare. Mai mult, acesta a postat pe Facebook că spațiul verde nu este spațiu verde, ci un "teren plin de gunoaie, un adevărat focar de infecție situat la doi pași de centrul Bucureștiului".

Asta în condițiile în care tot instituția îl lăsase așa după ce l-a primit de la Primăria Capitalei ca să-l amenajeze."În zona Tineretului se află un teren ce are destinație de parc. Terenul situat în str. Secerei nr. 53-57, sector 4, subzona parcuri, face parte din Parcul Tineretului, aflat în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri, Agrement București. Pentru a-i da o utilitate, în anul 2009 s-a încheiat Contractul de asociere nr. 2248/29.04.2009, între Administrația Lacuri, Parcuri, Agrement București, titularul dreptului de administrare asupra terenului, și SC BLEU CIEL SRL cu scopul modernizării și amenajării parcului, având în vedere că în momentul acela terenul se afla în stare de degradare; durata contractului era de 25 de ani. Pe baza acestui contract, prin HCL sector 4 nr. 78/31.08.2009 a fost aprobat PUD-ul pentru această investiție. Urmare acțiunii Asociației SALVAȚI BUCUREȘTIUL, prin sentința definitivă, a fost anulată HCL sector 4 nr. 78/31.08.2013 și Autorizația de Construire nr. 86/08.03.2011 emisă de Primarul sectorului 4 pentru imobilul din str. Secerei nr. 53-57. În momentul de față, starea terenului este într-o stare accentuată de degradare, urmare începerii escavațiilor și a defrișării arborilor, dar neplantat nimic în compensare. Vecin cu acest teren se află 2 parcuri: Parcul Lumea Copiilor și Parcul Orășelul Copiilor (...). Luând exemplul amenajărilor efectuate de Primăria sectorului 4 în cele 2 parcuri și ținând cont de starea terenului vecin celor 2 parcuri, propunem trecerea în administrare către Primăria sectorului 4 și suntem siguri că va fi amenajat și el în concordanță cu cele două", se arată în expunerea de motive a hotărârii de Consiliu General.

În plus, în hotărâre se arată că schimbarea destinației terenului atrage după sine pierderea dreptului de administrare pe care îl are Primăria sector 4.

Râmâne de văzut ce va decide instanța.

2. Parcul de distracții din Parcul Tei

Primăria Sectorului 2 a inaugurat Parcul de distracții din Parcul Tei în iunie 2016. Acesta se intinde pe o suprafata de 7 hectare si are printre atractii o roata mare de 63 metri inaltime, dotata cu 44 de cabine, un roller coster de 15 metri inaltime, casa groazei, un carusel, masinute electrice, zone cu leagane, tobogane si saltele gonflabile. Pentru amenajarea sa s-au tăiat mai mulți arbori, iar parcul, un loc liniștit înainte, a devenit un bâlci. Mai mult, în weekend, fiindcă instituția nu a amenajat o parcare pentru vizitatori, strada doamna Ghica, bulevardul din fața parcului și Șoseaua Petricani sunt pline de mașini parcate neregulamentar.


Interesant este că proiectul a fost făcut cu fonduri europene. Valoarea investiției este de circa 64,5 milioane lei (14 milioane de euro), din care 18 milioane lei finantare nerambursabila, 1,5 milioane lei de la Guvernul Romaniei, iar restul banilor de la Primaria Sector 2.

De ce Primăria Sectorului 2 nu a făcut acest parc pe un teren liber, într-o zonă unde nu ar fi deranjat pe nimeni, rămâne un mister.


3. Aqua parcul din Parcul Pantelimon

Primăria Sectorului 3 construiește în Parcul un aqua parc și un parc de distracții, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 112 milioane lei. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Sector 3 anul trecut.

”Având în vedere necesitatea creșterii atractivităţii Parcului Pantelimon din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti prin crearea de facilități pentru recreere, se propune punerea în valoare a aspectului natural şi al reliefului parcului prin crearea de diverse tipuri de divertisment acvatic care vor cuprinde tobogane de mai multe feluri, lazy river, piscine pentru copii pe diverse categorii de vârstă, şezlonguri, pergole, vestiare, grupuri sanitare, dușuri, coşuri/ platforme de gunoi, sistem de ticketing, împrejmuiri și sisteme, împrejmuiri, sistem de supraveghere și zone pentru expunerea la soare. Pe lângă acestea, se va crea şi un parc tematic care cuprinde lucrări de butaforii, instalație de tiroliană, montagne russe sau spații de joacă”, se arată în Hotărârea Consiliului Local Sector 3 nr. 466/27.09.2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizare/modificare, amenajare peisagistică și construcții provizorii pentru agrement în Parcul Pantelimon”.

Lucrările au avansat în această vară și au culminat cu un imens scandal, după ce Primăria Sectorului 3, prin societatea Algorithm Construcții S3, a cărat zeci de basculante de pâmânt de la parcarea subterană de pe bd. Decebal și le-a depozitat în Parcul Pantelimon, limita dinspre Gara Cățelu, spre revolta cetățenilor din zonă și a activiștilor de mediu. Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că parcul este în proces de reamenajare, iar pâmântul este depozitat pentru amenajarea unui deal pentru derdeluș.
Zeci de arbori au fost tăiați pentru amenajarea aqua-parcului.4. Betonarea spațiilor verzi dintre blocurile din Sectorul 3

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a demarat din 2014 o ampla actiune de "reamenajare" a parcurilor si a spatiilor verzi din sector. Prin "amenajare", Primăria întelege acoperirea cu dale colorate in roz-portocaliu sau cu beton. Mai exact, se iau bucăți din grădinile blocurilor pentru a se amenaja alei, iar pe vechile trotuare se fac locuri de parcare. Un alt exemplu este proiectul de reconfigurare a bulevardelor Camil Ressu, Nicolae Grigorescu si C-tin Brancus unde la fel s-au tăiat fasii din spatiile verzi ale blocurilor pentru a se amenaja alei, iar pe trotuarele ramase piste pentru biciclete. In jurul blocurilor, locurile cu putina iarba sunt betonate si transformate in parcari. Proiectul a stârnit furia unei părți dintre locatari, dar și mulțumirea altora, care acum au unde să-și parcheze mașinile.5. Baza sportivă din Parcul Operei

În această vară, vegetația de pe circa o treime din Parcul Operei, fâșia neamenajată de 1,6 ha dintre Operă și Casa Radio, a fost defrișată.
Spațiul verde a fost concesionat de Guvern, în 2003, pe o perioadă de 49 de ani, Federației Române de Tenis. Recent, Primăria Sectorului 1 a anunțat că a încheiat un protocol FRT, iar baza sportvă va fi făcută din bani publici. Costurile se vor stabili după ce FRT va definitiva proiectul.Potrivit protocolului încheiat pe o perioadă de trei ani, Federația Română de Tenis va elabora proiectul de refacere și modernizare a bazei sportive, iar Primăria Sectorului 1 va asigura finanțarea investiției. După finalizarea lucrărilor, baza sportivă va avea 12-13 terenuri de tenis, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani din școlile și grădinițele de pe raza Sectorului 1, care vor fi aleși în urma selecțiilor efectuate de Federație, vor beneficia de cursuri de inițiere gratuite, sub îndrumarea unui antrenor acreditat de către Federația Română de Tenis.


6. Serele din parcul Drumul Taberei

Primăria Sectorului 6 a demarat în 2012 lucrările de reamenajare a Parcului Drumul Taberei, un proiect uriaș de 17 milioane de euro finanțat în bună parte cu fonduri europene. Proiectul a stârnit furia locuitorilor din zonă deoarece s-au tăiat 160 de copaci, iar pe spațiul verde s-au construit niște sere uriașe. Parcul a fost inaugurat în mai 2015, însă serele nu sunt gata nici până azi. Clădirile au fost închise, însă din cauza soluției de climatizare extrem de scumpe, nu au fost dechise nici până azi. Primăria lucrează și acum la o nouă soluție de climatizare.

Serele din parcul Drumul Taberei/ Imagine din 2017

7. Blocurile de pe spațiile verzi din Floreasca

Începând cu anii 2000, spațiile verzi dintre blocurile din cartierul Floreasca au fost retrocedate, iar pe o parte dintre ele au apărut deja blocuri. dispozițiile de retrocedare au fost date fie de instanță, fie de Primăria Sectorului 2, care a dat și autorizații de construire. În câteva cazuri, vecinii, nemulțumiți că le-a fost distrus spațiul verde, au atacat autorizațiile în instanță și au obținut anularea lor și oprirea lucrărilor.


In perioada 1990 - 2012, in cartierul Floreasca au aparut 30 de constructii noi, reiese din suprapunerea planurilor urbanistice de atunci cu cele de acum. Dintre acestea 26 sunt pe spatiile verzi dintre blocuri la doar cativa metri distanta de blocurile existente

Un astfel de caz este al cetățenilor din strada Ghuiță Pădureanu, care au obținut în instanță anularea autorizației blocului care se ridica pe un spatiu verde dintre blocuri, la numai cativa metri de ferestrele lor.Totuși, în majoritatea cazurilor construcțiile au fost finalizate.

Asaltul asupra spațiilor verzi din cartier continuă. la începutul acestui an Consiliul Local Sector 2 a aprobat construirea unui bloc cu parter și două etaje pe strada Rahmaninov 2E, pe spațiul verde dintre trei blocuri, practic grădina interioară a acestora. Cetățenii din zonă s-au opus proiectului deoarece noua clădire le ia lumina și distruge spațiul verde, dar consilierii PSD-UNPR nu au ținut cont de părerea lor. Oamenii își caută dreptatea în instanță.

Spațiul verde unde ar urma să fie construit blocul; Foto: Valentina Suciu

8. Restaurantele și terasele din Parcul Herăstrău

În 2016, în Parcul Herastrau erau peste 20 de terase și restaurante și 8 chioscuri, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei la vremea respectivă.
O parte dintre acestea sunt facute pe terenuri vandute de Primarie, o alta parte pe terenuri inchiriate de la municipalitate, o alta parte prin privatizare.

De exemplu, in perioada 2004-2012, in baza Legii 550/2002, care a permis primariilor de sector vanzarea spatiilor comerciale din parcuri, Primaria sector 1 a vandut 8.500 mp din Parcul Herastrau. Printre imobilele vandute se numara restaurantul Roua Marinarul, 345 mp vandut pe 20 mai 2005 firmei Complex Herastrau pentru suma de 14.406 lei. Aceleiasi companii i-au fost vandute si patru terenuri de tenis in suprafata de 4.438 mp, pe 22 ianuarie 2004, pentru suma de 220.600 lei.Vedere lac Herastrau


Byblos


Restaurant BontonChioscuri langa parcul de distractii din Parcul Herastrau

Tot atunci au fost vandute si cele cinci WC-uri din Parcul Herastrau, transformate in restaurante de lux. Pe langa spatiile comerciale vandute de Primaria sectorului1, Primaria Capitalei a inchiriat si ea, separat, teren in parc, fie pentru chioscuri, fie pentru terase sau spatii de agrement.

Primarul Gabriela Firea a promis la începutul mandatului că va face un inventar al teraselor și restaurantelor din parc, însă fie nu a fost făcut, fie nu dorește să-l facă public. HotNews.ro a solicitat în mai multe rânduri informații, dar nu am primit niciun răspuns.

Cert este că nu a fost demolată nicio terasă, chiar numărul construcțiilor din parc a crescut.

9. Construcții pe spațiile verzi din Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 a betonat un spațiu verde de pe Șoseaua Olteniței nr. 54, vizavi de Orășelul Copiilor, pentru a construi locuri de parcare.Tot în Sectorul 4, pe Șoseaua Giurgiului 164, circa 1 hectar din spațiile verzi dintre blocuri au fost retrocedate. Pe o parte s-au ridicat deja construcții. Partea bună este că locuitorii din zonă s-au mobilizat și au reuși să anuleze în instanță autorizația de construire, iar un bloc ridicat ilegal a fost demolat.
Este vorba despre un bloc de patru etaje ridicat ilegal pe un spațiu verde de pe Intrarea Giurgiului 23, Sector 5, iar demolarea s-a făcut cheltuiala investitorului care l-a ridicat.
Și pentru restul construcțiilor sunt litigii de rol, iar Primăria Sectorului 4 are în plan să exproprieze spațiile verzi pentru a le reda comunității.

10. Toaletările fără cap

Mii de arbori din București cad în fiecare primăvară și toamnă victime lucrărilor de toaletare care de fapt sunt lucrări de mutilare a acestora. Din coroana copacului mai rămân doar câteva crengi, iar acesta se usucă în următorii ani. Lucrările sunt făcute atât de Primăria Capitalei cât și de Primăriile de Sector.

Cum arăta bulevardul Elisabeta în 2014, înainte de toaletare (sursa- - Google Maps)Cum arată acum


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16081 vizualizari

 • +23 (23 voturi)    
  Daca am fi avut un Avocat al Poporului (Joi, 3 octombrie 2019, 9:41)

  bigbrother [utilizator]

  si nu mumia aia de Ciorbea, poate ca o parte din aceste defrisari ar fi fost oprite in faza initiala.

  In plus, nu sunt trasi la raspundere primarii si consilierii, si aici poate este cea mai mare problema. Legile date in ultimul timp au cautat sa faca si mai greu aceasta tragere la raspundere, pasand vina catre functionarii din primarie.

  Mai mult, deciziile date de instante si timpul pierdut pana la deciziile definitive ne arata o mafie care si-a intins tentaculele peste tot.

  Dar sa nu ne uitam si pe noi, cetatenii acestui oras, suntem partial vinovati de aceasta situatie. Si nu ma refer aici doar la lipsa de prezenta la vot cat si la milionul si ceva de masini din acest oras, la casele construite haotic sau care le lasam sa se prabuseasca, la curatenia si modul cum stim sa pastram acest oras functional. Avem inca multe de invatat, dar cum de placere se pare ca nu se poate, macar de nevoie sa o facem.
  • -2 (16 voturi)    
   Alegeri (Joi, 3 octombrie 2019, 11:11)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   Primarii au fost votați prin vot liber tot de bucureșteni acum de ce se plâng doar au votat persoane cu trecut dubios si din partide de penali, asta a vrut poporul.
  • +7 (7 voturi)    
   . (Joi, 3 octombrie 2019, 12:09)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

   s-a incalcat legislatia flagrant, consecintele ar trebui sa fie juridice. dar intr-adevar, pe termen mediu si lung singura solutie este una electorala.

   acolo unde oamenii s-au mobilizat si au incercat sa-si apere drepturile si justitia nu a functionat este tare nasol. dar noi vom avea astfel de probleme si daca rezolvam problemele justitiei pentru ca in majoritatea cazurilor oamenii nu se mobilizeaza.

   este complicat. dar mi se pare evident deja ca daca lumea nu-si misca posteriorul la alegeri, degeaba ne frapam de lucrurile pe care nu le face vreo institutie sau alta.
   • +1 (1 vot)    
    poate că lumea nu-şi "mişcă posteriorul" (Vineri, 4 octombrie 2019, 9:52)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui g01an

    la alegeri tocmai pt. că trista experienţă a ultimilor 3 decenii le spune că ori votează cu unii, ori cu ăilalţi, nimic spectaculos nu se produce, doar lozincile diferă...
 • +14 (14 voturi)    
  Lucrari facute prost (Joi, 3 octombrie 2019, 10:26)

  cetateanul854 [utilizator]

  As aduaga la punctul 4, betonarea spatiilor verzi din sectorul 3, ca nu doar au distrus spatiile verzi, dar in multe locuri lucrarile sunt facute foarte prost, in bataie joc, mai ales pe strazile secundare.
  De multe ori sunt lasate partial neterminate, iar uneori dupa un an se reamanajeaza zone deja amenajate.
  Multi copaci vechi s-au uscat deja, la fel ca si noii copaci proaspat pusi chiar anul asta.
  Iar unde s-a facut irigatie s-a facut de multe ori prost fara drenaj asa ca si acolo s-au uscat copacii de la prea multa apa, inclusiv in IOR exista cateva zone.
 • +12 (14 voturi)    
  Toti sunt ONLIN (Joi, 3 octombrie 2019, 10:28)

  BogdanAngheluta [utilizator]

  Lumea nu se mai oboseste si nu se mai agita pentru ce este in jur. Toti sunt ONLINE :)) . Au impresia ca daca scriu un comentariu, dau un like asta inseamna ca se implica. Stau toti cu nasu in telefon. Poti sa te ca..i langa ei ca nu baga de seama.
  Cand o sa faca fiecare macar 1 reclamatie / saptamana orasul asta va fi mai civilizat.
 • +3 (7 voturi)    
  masacru arbori (Joi, 3 octombrie 2019, 11:15)

  Toni_Romania [utilizator]

  Ecologistii, acum 2 ani, spuneau ca din 1990 in BUC au fost taiati cam 800.000 arbori, in gen. pt. "dezvoltatorii" privati. Si ne mai luam de Ceasca...
 • +9 (13 voturi)    
  Foarte bine-venit articol! (Joi, 3 octombrie 2019, 11:22)

  Habermas [utilizator]

  Ce sa mai spui in fata cataclismului ...

  In primul rand, este o problema sistemica. Adica sistemul administrativ este viciat, corupt, deturnat din functia de servire a interesului public in functia de unealta de imbogatire personala prin furt din banii publici.

  Romania traieste acum consecintele haosului moral din anii '90. Nu zic asta ca sa pretind ca inainte ar fi fost mai bine (nu nu a fost mai bine), si zic asta pentru ca asta este rana pe catre trebuie pus degetul daca vrem sa incepem sa reconstruim Romania. Adica aici duce hotia si incompetenta. Iar ce vedem in acestv articol nu este evident decat ... 10 fire de nisip. Romania intreaga este in deriva pentru ca statul este in disolutie pentru ca a fost acaparat de hoti si incompetenti. Nicio surpriza aici.
  • +3 (9 voturi)    
   Din ce regiune a țării este Fierea? (Joi, 3 octombrie 2019, 12:23)

   Raoke [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

   De unde-o fi? Că se știe faptul că, dacă vrei să-ți meargă treaba bine, alegi băștinași pe funcții, că ăștia-și iubesc locul natal, nu viniturile.
   • +2 (2 voturi)    
    Bucurestiul era deja un bazar, un non-oras (Joi, 3 octombrie 2019, 19:25)

    Habermas [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

    inainte de Firea. Bucurestiul este un produs istoric, nu produsul unui om.
    • 0 (0 voturi)    
     oprescu nu e bucureştean? (Vineri, 4 octombrie 2019, 9:58)

     let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Habermas

     nu el are pe conştiinţă superbele peluze de gazon din jurul statuilor de la universitate, astăzi betonate sub pretextul realizării unei parcări subterane?
     cam toţi au vrut să câştige simpatia / voturile proprietarilor de auto, oricum mult mai mulţi decât cei conştienţi ecologic...
 • +4 (4 voturi)    
  .. (Joi, 3 octombrie 2019, 13:38)

  albastru de Romania [utilizator]

  ati uitat terasele de pe malul dambovitei, de la pta unirii, unde s-a betonat spatiul verde de langa rau, pt constructia a 6 terase
 • +4 (4 voturi)    
  sute de situatii (Joi, 3 octombrie 2019, 14:21)

  Levellers [utilizator]

  ”recente” ar putea fi dezvaluite. Bucurestiul este agresat la maximum, in primul rand de propria administratie si-n al doilea rand de o numeroasa populatie complet lipsita de educatie si elementar bun simt.
 • +4 (4 voturi)    
  Zone întregi de mici case vechi (Joi, 3 octombrie 2019, 17:08)

  nick24 [utilizator]

  cu grădină, cu verdeață, cu copaci, au fost demolate casă cu casă și în locul lor s-a construit câte o vilă cu 4 etaje, exact pe perimetrul curții si până la trotuarul străzii. Cartiere de zone verzi, unde copacii îsi uneau coroanele deasupra strâzii au devenit deșert de betoane și asfalt.
  • +1 (1 vot)    
   Buna dimineata! (Luni, 7 octombrie 2019, 9:31)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui nick24

   Asta se cheama "gentrification", pe romaneste PEDESERIZARE.
   Am mai multe exemple la mine pe strada Abrud, in loc de casa maxim P+1 ce avea curte cu pomi, apare un microbloc cu 3-4 etaje, ce umple aproape complet suprafat curtii. Balcoanele sunt desupra trotuarului, iar masinile aprcate blocheza complet trotuarul.
 • +4 (4 voturi)    
  I-aș obliga (Joi, 3 octombrie 2019, 17:23)

  nick24 [utilizator]

  ca pe toate marile parcări, inclusiv de supermarketuri să fie câte un arbore la 3 locuri de parcare, face și umbră la masini și nu mai e acea suprafață mare de asfalt care se încinge la 50 de grade vara.
 • +3 (3 voturi)    
  există o mentalitate găunoasă, greşită, dar (Vineri, 4 octombrie 2019, 10:02)

  let_s_twist_again [utilizator]

  larg răspândită potrivit căreia acoperirea spaţiilor naturale cu beton / asfalt ar însemna "progres"...
  e f. dificil să lupţi împotriva unei majorităti needucate...
 • +2 (2 voturi)    
  FOTOGALERIE 10 situații recente ............ (Vineri, 4 octombrie 2019, 12:08)

  Bancheru [utilizator]

  Exista in Bucuresti o serie de institutii ale statului care nu-si fac treaba potrivit sarcinilor si responsabilitatilor in domeniul constructiilor si a mediului inconjurator si anume:
  Inspectoratul de Stat in Constructii, Politia Locala a
  Municipiului Bucuresti (Directia Generala de Politie Locala si Control - Serviciul Control Disciplina in Constructii), Institutia Prefectului municipiului Bucuresti si chiar Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (in sectorul 4 NU EXISTA
  SANEPID).
  Aceste institutii nu sunt verificate, controlate si sanctionate (mergandu-se chiar pana la desfiintarea lor) DE NIMENI si atunci cum sa ne mai miram de incalcarea flagranta a legislatiei.
  Am un caz concret de incalcare a legii in domeniul constructiilor (construirea fara Autorizatie de construire a unui imobil lipit de calcanul casei noastre si care ne-a provocat deteriorarea peretelor despartitor prin infiltrarea apei) si desi am sesizat de nenumarate ori organele mentionate mai sus, problema NU S-A REZOLVAT si nu a urmarit nici-una dintre ele rezolvarea ei ( adica aducerea in starea initiala a constructiei cum a hotarat Directia de profil din cadrul Primariei Municipiuui Bucuresti).
  In ceea ce priveste toaletarea arborilor am mai sesizat acest aspect. In sectorul 4, pe B-dul D. Cantemir si pe str. 11 Iunie au fost distrusi zeci de arbori (s-au uscat dupa ciuntirea lor). Apoi s-au plantat altii (artari, tei si culmea, chiar o salcie) din care insa unii au fost inecati cu apa din prea multa udare cu furtunul de la o cisterna cu apa.
  Eu cred ca a toaleta un pom nu inseamna a-l ciunti, a-i taia tot coronamentul pentru ca sigur se va usca.
  As dori sa mai mentionez ca in zonele rezidentiale ar trebui sa dispara toate sursele de zgomot (mici unitati de service, alarme in permanenta in special Politia si Salvarea, romi care cauta fier vechi etc.), iar primariile sa asigure maturatul zilnic al trotuarelor.
  Poate ca la cele de mai sus, vor fi adaugate si alte aspecte.
 • +1 (1 vot)    
  parcul Titan si parcul Ctin Brancusi (Luni, 7 octombrie 2019, 9:44)

  prio [utilizator]

  Ati uitat 2 din cele mai controversayte retrocedari ilegale din cartierul Titan.
  Cele doua parcuri sunt demult ochite de Primaria Sect 3 pentru a fi valorificate in scop personal sau de partid.
  Dl primar in campania electorala de acum 8 ani a instalat 2 mari panouri publicitare pe care scria ca partea parcului titan dinre Bdul Nicolae Grigorescu si lacul titan a fost retrocedata Dlui Adrian Videanu.
  In ce scop nu stiu.
  Aceasta portiune de parc a stat neingrijita in tot acest timp in scopul transformarii lui intr-o groapa de gunoi
  Acestan tehnica a stat la baza crearii motivului principal al instrainarii terenurilor in sect3 ,adica imposibilitatea primariei de a intretine aceste terenuri.
  Aceasi soarta a avut-o si Parcul Ctin Brancusi unde este deja dezafectat tot mobilierul parcului in vederea inceperii lucrarilor de contructie a proiectelor noului proprietar.
  Numai campania electorala ii mai tine pe loc.
  Nu au curajul sa atace acum pt ca lumea nu o sa ii mai voteze.
  Tare as vrea sa ii vad pe acesti rechini care nu au nici un fel de scrupule acolo unde le este locul si sa le arunc chiftele cu prastia.
  Dar imi fac iluzi , toti politicienii sunt la fel nu le pasa de cei care i-au votat ,nu lucreaza pentru cresterea calitatii vietii cetatenilor mai degraba penru injosirea lor.
  In concluzie fac apel la oamenii din sect 3 sa voteze cu mare atentie la alegerile locale.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by