​FOTO-VIDEO Zeci de basculante de pâmânt de la parcarea subterană de pe bd. Decebal au fost depozitate de Primăria Sectorului 3 în Parcul Pantelimon. Robert Negoiță: Facem un deal pentru derdeluș

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 22 august 2019, 13:20 Actualitate | Administratie Locala


Depozit pamant Parcul Pantelimon
Foto: Facebook
În ultimele zile, Primăria Sectorului 3, prin societatea Algorithm Construcții S3, a cărat zeci de basculante de pâmânt de la parcarea subterană de pe bd. Decebal și le-a depozitat în Parcul Pantelimon, limita dinspre Gara Cățelu, spre revolta cetățenilor din zonă și a activiștilor de mediu. Mormanul de pâmânt are o înățime de 7 metri și a fost pus peste copaci, iar Octavian Berceanu, consilier general USR și activist de mediu, spune că depozitarea pământului acolo este ilegală și a sesizat Garda de Mediu, Poliția, Parchetul. Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că parcul este în proces de reamenajare, iar pâmântul este depozitat pentru amenajarea unui deal pentru derdeluș, iar lucrarea are autorizațiile necesare.

”E incredibil ce se întâmplă în Parcul Pantelimon, Sectorul 3! Împreună cu Ana Iulia Galbenu, consilier local S3, USR încercăm să oprim lucrările ilegale. Parcul e îngropat la fiecare minut, cu tot cu arbori, bănci, alei, instalații electrice, sub un taluz de 7 metri de deșeuri și pământ. În fiecare minut un camion descarcă în parc. Au rămas doar vârfurile copacilor. Autoritățile refuză să intervină. Am sesizat Poliția Română, Garda Națională de Mediu, Parchetul și DIICOT-ul”, a postat consilierul general Octavian Berceanu pe pagina de Facebook, miercuri.


Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că reamenajează parcul, iar pâmântul depozitat este pentru amenajarea unui deal pentru derdeluș.

”Dacă cineva este curios să vadă ce facem acolo, să intre pe site-ul Primăriei să vadă. Că noi comunicăm de foarte multă vreme ce facem acolo. S-au găsit niște oameni de rea credință să interpreteze și să facă scandal. Acolo facem un deal, cu derdeluș. Reorganizăm tot parcul. Ca săamenajăm un deal, trebuie să punem pământ, este pământ de la parcarea de pe Decebal, dar este pâmânt curat, pâmânt din oraș. Vin să spună că punem moloz și gunoi. Nu are nicio legătură. Este pâmânt curat. Atât cât de curat era pe Decebal. Dar dacă era bun pe Decebal, eu zic că este bun și în Parcul Pantelimon. Dealul va fi împădurit pe 3 laturi, iar pe o latură poiană și derdeluș. Noi ne-am dat autorizație, avem tot ce trebuie, au venit cei de la Mediu, au verificat, totul este în regulă”, a declarat Robert Negoiță pentru HotNews.ro.

Primăria Sectorului 3 construiește în Parcul un aqua parc și un parc de distracții, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 112 milioane lei. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Sector 3 anul trecut. ”Având în vedere necesitatea creșterii atractivităţii Parcului Pantelimon din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti prin crearea de facilități pentru recreere, se propune punerea în valoare a aspectului natural şi al reliefului parcului prin crearea de diverse tipuri de divertisment acvatic care vor cuprinde tobogane de mai multe feluri, lazy river, piscine pentru copii pe diverse categorii de vârstă, şezlonguri, pergole, vestiare, grupuri sanitare, dușuri, coşuri/ platforme de gunoi, sistem de ticketing, împrejmuiri și sisteme, împrejmuiri, sistem de supraveghere și zone pentru expunerea la soare. Pe lângă acestea, se va crea şi un parc tematic care cuprinde lucrări de butaforii, instalație de tiroliană, montagne russe sau spații de joacă”, se arată în Hotărârea Consiliului Local Sector 3 nr. 466/27.09.2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizare/modificare, amenajare peisagistică și construcții provizorii pentru agrement în Parcul Pantelimon”.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14163 vizualizari

 • +11 (15 voturi)    
  Ca fapt divers (Joi, 22 august 2019, 13:30)

  t4v1 [utilizator]

  Copenhaga foloseste pamantul scos de la noile linii de metrou ca sa-si extinda teritoriul cu cateva insule artificiale.
  • 0 (2 voturi)    
   nu-i da idei (Joi, 22 august 2019, 18:39)

   nea_caisa [utilizator] i-a raspuns lui t4v1

   poate face niste insule pe dambovita
 • -5 (17 voturi)    
  nu stiu ce se intampla acum (Joi, 22 august 2019, 13:32)

  lambda [utilizator]

  Am locuit acum 15 ani in zona. Parcul Pantelimon era o gluma: foarte putin amenajat, multe zone in paragina etc. Nu stiu ce fac acum, dar reamenajarea era necesara. Daca il aranjeaza ca pe Parcul Moghioros, sigur, nu sunt de acord. Dar prea repede parca sar toti popandaii, ca se distruge jungla, asa cum se dezvolta ea nestingherita in Parcul Pantelimon pe vremuri
  • +10 (10 voturi)    
   Parcul Pantelimon până-n 2018 era amenajat (Joi, 22 august 2019, 16:27)

   Kap [utilizator] i-a raspuns lui lambda

   Din câte știu parcul Pantelimon a fost refăcut pe vremea lui Liviu Negoiță. Și până anul trecut arăta foarte bine, era singura oază de liniște din sector (IOR-ul e aglomerat mai mereu), cu alei foarte bune și locuri de joacă destule.
   Dar evident, un potlogar ca Robert Negoiță nu putea lăsa lucrurile așa, nu putea să construiască Aqua Draci decât distrugând zone însemnate din parc.
 • +12 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 august 2019, 13:36)

  [anonim]

  • +5 (7 voturi)    
   haha (Joi, 22 august 2019, 15:29)

   garmin [utilizator] i-a raspuns lui

   și pentru pământul pe care-l scot ca să sape groapa să sape altă groapă și tot așa.
  • +4 (4 voturi)    
   Hahaha (Joi, 22 august 2019, 18:25)

   CipCC [utilizator] i-a raspuns lui

   :)))))))
   Eu zic ca mai bine il aruncau in spatiu
   • +3 (3 voturi)    
    Acum mi-am dat seama si ciu i-am raspuns (Joi, 22 august 2019, 21:05)

    CipCC [utilizator] i-a raspuns lui CipCC

    Acum mi-am dat seama si cui i-am raspuns :))))))))
    Ivana Fukalot :))
    • +1 (1 vot)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 august 2019, 16:49)

     [anonim] i-a raspuns lui CipCC

 • +18 (18 voturi)    
  Niște potlogari conduc orașul (Joi, 22 august 2019, 13:40)

  Kap [utilizator]

  Nesimțire crasă la Negoiță, nu am găsit pe site-ul primăriei nimic referitor la ce face pe banii noștri nici pe bd. Decebal nici în parcul Pantelimon. Abia la căutare după numele hotărârii de consiliu apare o anexă parcă înjghebată de formă. Nu dezbatere publică, nu informare. Năravuri exact ca la matracuca generală.
  Da-i merităm, că inteligenții care n-au fost la vot în 2016 erau ocupați.
 • -6 (28 voturi)    
  Nu-i o idee chiar rea. (Joi, 22 august 2019, 13:46)

  asavreau [utilizator]

  Un deal pentru derdeluș.Negoiță nu știu ce caută pe la PSD,dar nu pare plămădit din prostie.Și parcarea subterană este o idee bună,ca să nu ocupi din spațiile verzi.Sper să aibă acces facil și preț rezonabil.
  • +11 (11 voturi)    
   Zăpadă , când "bagă" zăpadă ? (Joi, 22 august 2019, 13:58)

   Bintea Haiducul [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Răspuns:
   Derdeluș cu zăpadă sintetică.
   Amenajare după licitația corespunzătoare.
  • +8 (18 voturi)    
   Ce spui domnule ?! (Joi, 22 august 2019, 14:00)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Adica distruge un parc cu un munte de pamant, iar dumneata il lauzi ?
  • -1 (9 voturi)    
   asa vreau (Joi, 22 august 2019, 14:16)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Asa vreau spun doar prostii cand n-au argumente... Capisci?
   • +4 (4 voturi)    
    Dacă ai înțeles poate știi. (Joi, 22 august 2019, 20:48)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

    Unde este prevăzut să fie transportat pământul de la parcare.posibil să fie o escrocherie cu transportul în parc,mai aproape și să se încaseze transportul la 50 km.Porcăria cu pământul pus pe mijlocul străzii prin Pantelimon,Maior Coravu,Mihai Bravu,mi se pare mai urâtă decât derdelușul din parc.Ce au făcut pe străzile respective va face ca mulți ani de acum încolo să fie bălți noroioase când plouă și mult praf când va fi vreme bună.Asta cu mulți bani cheltuiți drept modernizare și înfrumusețare.Bucureștenii au votat niște dobitoci drept primari de sector și primar general.
  • +4 (14 voturi)    
   Poate nu toata lumea stie bancul (Joi, 22 august 2019, 14:54)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   Cu canalul din Oltenia:

   Bine, bine, se vorbira ei, sapam un canal, da ce facem cu pamantul? Pai sapam o groapa mare si-l ingropam.

   Oriunde ai sapa o groapa, rezulta o cantitate de pamant cam cat groapa.
   Neavand iesire la mare Bucurestiul trebuie sa foloseasca pamantul escavat ... cumva!
   Raspunsul lui Negoita putea sa fie si la misto, dar in autorizatia de construire a parcarii subterane si in proiectul acesteia, este cu siguranta prevazut ce se face cu pamantul.

   Morala: Nu sariti de c..r in sus absolut la orice face un pesedist, ca nu-i totdeauna gresit si nu-i musai din capul lui!
   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 august 2019, 16:51)

    [anonim] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

    • 0 (0 voturi)    
     La asta se refera "cam cat groapa" (Duminică, 25 august 2019, 11:18)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui

     Nu am urmarit sa fac o demonstratie farmaecutica.
     Tasarea se face fortat dar rezulatul 1-1 se poate atinge dupa ... ani.
 • -7 (17 voturi)    
  hei (Joi, 22 august 2019, 13:47)

  john70 [utilizator]

  "Activistii de mediu" sunt la fel de idioti ca activistii comunisti.
 • +1 (17 voturi)    
  nu locuiesc in sect 3 (Joi, 22 august 2019, 13:50)

  ion_de_la_tara [utilizator]

  dar cand am drum prin el, pot spune ca se schimba in bine de la an la an. mi-ar placea sa fie asa tot bucurestiul... dar nu e. restul orasului e in degradare, ce sa mia vorbesc de investitii noi? spre A1, primaria s6 se chinuie sa plateze gazon de 2 luni (!?) daca dureaza o vara sa plantezi un amarat de gazon, cat dureaza sa faci un pod, sau un drum, sau un parc?
  ps. nu-mi place
  • +9 (11 voturi)    
   Nu chiar (Joi, 22 august 2019, 15:53)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui ion_de_la_tara

   Schimbarea in bine a fost facuta de precedentul Negoita, in locul caruia partidul hotilor l-a trimis pe actualul Negoita, deoarece aveau nume identice si trebuiau sa castige, deh. Actualul Negoita a a mai pus un etaj la borduri.
  • -1 (9 voturi)    
   Confirm. (Joi, 22 august 2019, 16:48)

   Alexa.99. [utilizator] i-a raspuns lui ion_de_la_tara

   Stau in S3 de cativa ani si cand mai merg in alte sectoare si vad in ce hal sunt, ma intristez.
   N-o fi totul perfect, dar macar se face cate ceva. Blocurile se reabiliteaza, pe strada vezi dimineata masini care matura si stropesc, IOR e un parc intretinut foarte bine. Dar la jignit si la carcotit se pricepe multa lume.
   • +3 (5 voturi)    
    borduri pe 3 randuri si zidit de copaci (Joi, 22 august 2019, 19:57)

    Just2019 [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

    "Macar se face cate ceva", asta este mentalitate comunista, cetatean al sectorului 3! Deci, sa-i lasam sa fure pana nu mai pot duce, ca mai fac ici 3 borduri suprapuse, colo, un lighean de mii de euro cu un copacel de 1000 de euro bucata. Ati vazut cate spatii verzi a defrisat primarul dvs, ati vazut cate mii de copaci a pus la pamant, ati vazut copacii ziditi imprejuri, condamnati la moarte sigura? A betonificat spatiile verzi si a taiat copaci masivi, din parcuri si de pe strazi, pentru alei de 20 m latime, si plantat din loc in loc a unor ligheane chinezaresti cu copacei cu 3 ramurele, de zeci de mii de euro, din banii contribuabililor,a dat tunuri imobiliare masive, pentru care are datorii la ANAF, de milioane de euro. Este paradoxal, cum anumiti bucuresteni, sunt recunoscatori ca, sunt furati, ca se atenteaza la sanatatea lor, prin poluare, datorita defrisarilor si betonificaarilor, ca li se degradeaza nivelul de trai si puterea de cumparare, pe zi ce trece!
 • +14 (18 voturi)    
  Bucuresti (Joi, 22 august 2019, 14:25)

  florinos [utilizator]

  Cum sa nu iubești Bucureștiul și bucureștenii cu primari ca Negoiță, Firea și Băluță ? Au știut bucureștenii de ce i-au votat.
 • +13 (13 voturi)    
  " Telecabina " o pune Pandelica (Joi, 22 august 2019, 14:43)

  Plagarus [utilizator]

  " Schioarele " vor fi cazate gratis la RIN GRAND HOTEL.?!
 • +13 (13 voturi)    
  derdelus sau nu (Joi, 22 august 2019, 14:46)

  DoarEUEUEU [utilizator]

  De obicei cand construiesti ceva esti obligat de lege sa pui inscriptie cu datele lucararii/autorizatii, sa imprejmuiesti, etc.Copacii aceea puteau fi relocati nu distrusi direct prin acoperire cu pamant.
  • +3 (3 voturi)    
   de lege, nu ... de obicei (Joi, 22 august 2019, 15:11)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui DoarEUEUEU

   -
 • +12 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 22 august 2019, 14:50)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  Bucurestiul un santier (Joi, 22 august 2019, 15:16)

  Westbam [utilizator]

  Nu va mai mirati atat, de cand toate sectoarele sunt conduse de psd, tot Bucurestiul este un santier mare si haotic. Mergeti in sectorul 2, pe bulevarde, mai ales pe stradute si o sa va convingeti. Santiere, santierute, gropi, trotuare sapate, utilaje parcate aiurea, praf, mizerie... Niciun picior de muncitor, asa stau gropile de luni de zile, un adevarat dezastru pentru sanatatea noastra. Nu credeam ca se poate ajunge asa rau...
  • +4 (4 voturi)    
   Haos (Joi, 22 august 2019, 20:07)

   Just2019 [utilizator] i-a raspuns lui Westbam

   Si acolo, in sect 2, a defrisat tot, a scos copaci falnici, a scos borduri trainice, carosabil bun, pentru a face loc betonificarii si bordurilor statificate, copaceilor de zeci de mii de euro si dalelor chinezaresti. Atata vreme, cat cetatenii, nu au spirit civic, si nu vor lua atitudine, pentru a trai sanatos, intr-un oras nepoluat si civilizat, alesii PSD-ALDE vor sifona banii contribuabililor, pentru interese proprii. Cred ca bucurestenii, nu-si dau seama cat de important e aerul curat pentru sanatatea lor, a copiilor si nepotilor lor si cat de important e petru acest lucru, fiecare copac matur taiat si fiecare metru de spatiu verde distrus!
 • +3 (5 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 22 august 2019, 15:45)

  Elfu [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
   Derdelusul sa-l faca abrupt (Joi, 22 august 2019, 17:12)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Elfu

   Dupa care NeaGuitza sa fie rostogolit pe el la vale.
 • +1 (1 vot)    
  EA (Joi, 22 august 2019, 17:09)

  xenomorph [utilizator]

  It's not dirt, it's a surprise sleighroad!
 • -1 (11 voturi)    
  Lăsând la o parte lupta politică (Joi, 22 august 2019, 17:47)

  berryandrei [utilizator]

  Consider că este o idee bună, să reutilizezi pământul scos pentru un derdeluș. 2 lucruri bune: parcare subterană și derdeluș in parc. Eu personal, consider că nu trebuie blamat. Face ceva bun și cetățeanul tot cârcotaș este.
  • 0 (2 voturi)    
   Hai ca esti de la PSD ! (Joi, 22 august 2019, 21:56)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui berryandrei

   Nu face decat lucruri de fatada, care sa-i multumeasca pe tampiti ! A cheltuit multi bani pe tampenii: borduri, betoane. Un smecher PSD-ist !
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 23 august 2019, 12:43)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by