În ultimele zile, Primăria Sectorului 3, prin societatea Algorithm Construcții S3, a cărat zeci de basculante de pâmânt de la parcarea subterană de pe bd. Decebal și le-a depozitat în Parcul Pantelimon, limita dinspre Gara Cățelu, spre revolta cetățenilor din zonă și a activiștilor de mediu. Mormanul de pâmânt are o înățime de 7 metri și a fost pus peste copaci, iar Octavian Berceanu, consilier general USR și activist de mediu, spune că depozitarea pământului acolo este ilegală și a sesizat Garda de Mediu, Poliția, Parchetul. Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că parcul este în proces de reamenajare, iar pâmântul este depozitat pentru amenajarea unui deal pentru derdeluș, iar lucrarea are autorizațiile necesare.

HotNews.roFoto: Hotnews

”E incredibil ce se întâmplă în Parcul Pantelimon, Sectorul 3! Împreună cu Ana Iulia Galbenu, consilier local S3, USR încercăm să oprim lucrările ilegale. Parcul e îngropat la fiecare minut, cu tot cu arbori, bănci, alei, instalații electrice, sub un taluz de 7 metri de deșeuri și pământ. În fiecare minut un camion descarcă în parc. Au rămas doar vârfurile copacilor. Autoritățile refuză să intervină. Am sesizat Poliția Română, Garda Națională de Mediu, Parchetul și DIICOT-ul”, a postat consilierul general Octavian Berceanu pe pagina de Facebook, miercuri.

Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că reamenajează parcul, iar pâmântul depozitat este pentru amenajarea unui deal pentru derdeluș.

”Dacă cineva este curios să vadă ce facem acolo, să intre pe site-ul Primăriei să vadă. Că noi comunicăm de foarte multă vreme ce facem acolo. S-au găsit niște oameni de rea credință să interpreteze și să facă scandal. Acolo facem un deal, cu derdeluș. Reorganizăm tot parcul. Ca săamenajăm un deal, trebuie să punem pământ, este pământ de la parcarea de pe Decebal, dar este pâmânt curat, pâmânt din oraș. Vin să spună că punem moloz și gunoi. Nu are nicio legătură. Este pâmânt curat. Atât cât de curat era pe Decebal. Dar dacă era bun pe Decebal, eu zic că este bun și în Parcul Pantelimon. Dealul va fi împădurit pe 3 laturi, iar pe o latură poiană și derdeluș. Noi ne-am dat autorizație, avem tot ce trebuie, au venit cei de la Mediu, au verificat, totul este în regulă”, a declarat Robert Negoiță pentru HotNews.ro.

Primăria Sectorului 3 construiește în Parcul un aqua parc și un parc de distracții, valoarea lucrărilor fiind estimată la circa 112 milioane lei. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Sector 3 anul trecut. ”Având în vedere necesitatea creșterii atractivităţii Parcului Pantelimon din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti prin crearea de facilități pentru recreere, se propune punerea în valoare a aspectului natural şi al reliefului parcului prin crearea de diverse tipuri de divertisment acvatic care vor cuprinde tobogane de mai multe feluri, lazy river, piscine pentru copii pe diverse categorii de vârstă, şezlonguri, pergole, vestiare, grupuri sanitare, dușuri, coşuri/ platforme de gunoi, sistem de ticketing, împrejmuiri și sisteme, împrejmuiri, sistem de supraveghere și zone pentru expunerea la soare. Pe lângă acestea, se va crea şi un parc tematic care cuprinde lucrări de butaforii, instalație de tiroliană, montagne russe sau spații de joacă”, se arată în Hotărârea Consiliului Local Sector 3 nr. 466/27.09.2018 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Modernizare/modificare, amenajare peisagistică și construcții provizorii pentru agrement în Parcul Pantelimon”.