Baza sportivă din Parcul Operei va fi făcută pe cheltuiala Primăriei Sectorului 1 pentru Federația Română de Tenis

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 1 august 2019, 20:01 Actualitate | Administratie Locala


Ion Țiriac
Foto: Primaria sector 1
Baza sportivă din Parcul Operei va fi făcută pe cheltuiala Primăriei Sectorului 1 pentru Federația Română de Tenis, potrivit unui protocol semnat joi între cele două părți. Costurile se vor stabili după ce FRT va definitiva proiectul. Reamintim că zilele trecute vegetația de pe circa o treime din parc a fost defrișată, ceea ce a stârnit nemulțumirea mai multor cetățeni.

Potrivit protocolului încheiat pe o perioadă de trei ani, Federația Română de Tenis va elabora proiectul de refacere și modernizare a bazei sportive, iar Primăria Sectorului 1 va asigura finanțarea investiției. După finalizarea lucrărilor, baza sportivă va avea 12-13 terenuri de tenis, iar copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 8 ani din școlile și grădinițele de pe raza Sectorului 1, care vor fi aleși în urma selecțiilor efectuate de Federație, vor beneficia de cursuri de inițiere gratuite, sub îndrumarea unui antrenor acreditat de către Federația Română de Tenis.

”Așa cum am promis la începutul mandatului, sportul are întotdeauna ușa deschisă la Primăria Sectorului 1. Am convingerea că, după finalizarea lucrărilor de reamenajare, această bază sportivă va fi locul ideal de practicare a tenisului pentru iubitorii sportului alb din Capitală și, de ce nu, de formare a viitorilor campioni”, a declarat Dan Tudorache, Primarul Sectorului 1.

”Vă mulțumesc, în numele copiilor care vor folosi acest centru, pentru deschiderea și implicarea dumneavoastră. Sper ca acest proiect să fie un exemplu și pentru alții și să continuăm reamenajarea sau amenajarea altor centre importante din țară, deoarece tenisul românesc are o istorie în spate pe care trebuie să o respectăm”, a afirmat Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, în cadrul conferinței de presă organizate la sediul Primăriei Sectorului 1 cu ocazia semnării protocolului de colaborare.

Vegetația de pe circa o treime din Parcul Operei, fâșia neamenajată de 1,6 ha dintre Operă și Casa Radio, a fost defrișată în ultimele săptămâni. Este vorba despre arbori și arbuști cu trunchiul de până la 7 cm, potrivit lucrărilor avizate de municipalitate. Spațiul verde a fost concesionat de Guvern, în 2003, pe o perioadă de 49 de ani, Federației Române de Tenis. În 2018, Primăria Capitalei a autorizat acolo construirea unei baze sportive. Proiectul este din 2009 și a stârnit numeroase controverse deoarece inițial se dorea și construirea unui hotel cu 3 etaje pe spațiul verde.

”Primăria Capitalei a emis pentru terenul din str. Știrbei Vodă nr.133, sector 1, la solicitarea Federației Române de Tenis în calitate de administrator legal al terenului în data de 08.07.2019, un aviz privind igienizarea ( diferit de avizul de defrișare). Lucrările de igienizare avizate constau în eliminarea vegetației răsărite spontan cu diametre 3-6 cm, întrucât la verificarea efectuată pe teren s-a constatat faptul că vegetația spontană existentă era dezvoltată excesiv, iar pe teren erau prezente deșeuri de natură menajeră, vegetală, plastic, etc., deșeuri care constituiau un focar de infecție în zonă. Menționăm că în baza avizului nr. 6582/ 08.07.2019 emis de Direcția de Mediu, nu se pot executa lucrări de toaletare/ defrișare arbori cu diametrul trunchiurilor mai mare de 7 cm”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, săptămâna trecută.

Terenul se află în intravilanul Municipiului București, în proprietatea publică a Statului Român și în administrarea Agenției Naționale pentru Sport, dat în folosință gratuită pe o perioadă de 49 de ani Federației Române de Tenis, conform HGR nr. 1392/27.11.2003, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că în loc au autorizat construirea unei baze sportive și că este vorba despre continuarea lucrărilor începute în baza unei autorizații mai vechi, însă la fața locului nu este nicio lucrare.

”Cu privire la autorizarea de construcții, precizăm că pe acest teren a fost autorizată realizarea de construcții încă din perioada 2013-2015 (AC nr. 214/1114834/22.04.2013, respectiv AC nr. 419/1342525/19.08.2015, pentru reamenajarea bazei sportive ”Tenis Club” București). Astfel, AC nr. 676/1687546 din 28.12.2018, a fost emisa pentru finalizarea lucrărilor de construcții în baza autorizațiilor de construire inițiale, beneficiar fiind Federația Română de Tenis, în condiţiile respectării prevederilor RLU – PUG aprobat cu H.C.G.M.B. nr. 269/2000, şi prelungit prin H.C.G.M.B. nr. 241/2011 a legislaţiei în vigoare, precum şi a tuturor avizelor şi acordurilor solicitate prin certificatele de urbanism aferente”, se arată în răspunsul transmis de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.

Reprezentanții Federației au declarat în repetate rânduri că acolo nu este parc și se reface clubul de tenis construit pe locația respectivă la mijlocul anilor 1920, fiind donat de către fraţii englezi Doherty, cunoscuţi în lumea tenisului.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5193 vizualizari

 • +11 (15 voturi)    
  aiurea! (Joi, 1 august 2019, 20:18)

  Dedalus [utilizator]

  Cine crede o asemenea prostie ca se doreste amenajarea unui teren de tenis in centrul Bucurestiului!?

  Sunt tare curios sa stiu cum s-a ajuns la acea concesiune.
  • -15 (17 voturi)    
   de 15 ani (Joi, 1 august 2019, 20:31)

   ananstef [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   scrie clar, este de 15 ani dat spre folosinta catre FRTenis. se vor amenaja terenuri de tenis pe care le va gestiona federatia, e foarte bine. ai vreo ciuda? dar ca sunt terenuri de tenis pe Kiseleff (adica si mai central) stiai? ce parere ai? este important de aflat.
   • +10 (10 voturi)    
    ai vreun interes personal cu terenul ala? (Joi, 1 august 2019, 21:14)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui ananstef

    Am intrebat altceva, cu totul altceva.

    Care este baza legala a concesiunii?

    Ce acte au fost depuse?

    Tu de ce te revolti? Ai vreun interes acolo? Ai vreo ciuda ca te intreb?

    Nu tine, omule! Ce e de necrezut de necrezut ramane. Nu se lupta nimeni sa faca terenuri de tenis in centrul Bucurestiului.
    • -11 (11 voturi)    
     ceva pozitiv (Joi, 1 august 2019, 23:43)

     ananstef [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

     fii pe pace, o sa fie o baza frumoasa si la anul pe vremea asta o sa joc tenis partener acolo.
     bataia de joc e Casa Radio. terenurile de sport sunt binevenite
   • +5 (5 voturi)    
    pasol na turbinca! (Joi, 1 august 2019, 21:15)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui ananstef

    Sau fabrica de troli are o promotie noua?
 • +9 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 1 august 2019, 20:18)

  [anonim]

 • +19 (21 voturi)    
  Insistent milogul. (Joi, 1 august 2019, 20:30)

  marinesku [utilizator]

  Nu a reusit la arenele BNR. Milogul si-a facut pana la urma baza pe banii altora. Sunt curios daca face si un hotel micut, pentru "sportivi".
  • +11 (11 voturi)    
   Bine l-ați descris. (Joi, 1 august 2019, 21:34)

   Raoke [utilizator] i-a raspuns lui marinesku

   Scârbavnică lighioană.
   • +4 (6 voturi)    
    sugativa buget (Vineri, 2 august 2019, 11:29)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Raoke

    In "pat" cu toata lumea politica, incepand cu fsn
  • 0 (0 voturi)    
   Baza Progresul trebuie sa fie a FRT (Vineri, 2 august 2019, 22:22)

   Puiu Peka [anonim] i-a raspuns lui marinesku

   Progresul este pentru profesionisti si turnee...
 • +16 (18 voturi)    
  Ce prostie! (Joi, 1 august 2019, 21:48)

  of of [utilizator]

  Acolo e un spațiu verde, să tai spațiul verde în centrul orașului ca să faci terenuri de tenis, asta da ticăloșie!
  Asta + Cișmigiu + tăierea fondurilor de la Radet... face prăpăd Firea până în iunie, știe că nu mai prinde un mandat.
  • 0 (0 voturi)    
   Spatiu cu zgura rosie parasit de ani multi (Vineri, 2 august 2019, 22:25)

   Puiu Peka [anonim] i-a raspuns lui of of

   Teren de tenis parasit...Se mai vede zgura...
 • +10 (10 voturi)    
  De trei ani (Vineri, 2 august 2019, 9:23)

  BibiAfricanul [utilizator]

  sectorul 1 este o paragina. Nu s-a facut absolut nimic, in niciun domeniu. Merg pe starzile din zona Floreasca si Kiselef, ce mai "bengoasa" parte a Bucurestiului si arata ca dupa razboi. In schimb, sectorul 1 este fruntas la donatii catre catedrala "neamului" si facut investitii pentru altii (vezi pe "marele" investitor Tiriac - un shmenar care da cu o mana si ia cu trei).
  Parerea mea.
 • +12 (12 voturi)    
  Ticalosi si prosti (Vineri, 2 august 2019, 9:40)

  Cetateanu [utilizator]

  Unu pe aici (bou si arogant) zicea ca deabea asteapta sa joace tenis acolo. Sa aiba parte. Ce misto sa faci sport printre tevile de esapament a zeci de mii de masini!!
  Pe de alta parte , curtea de conturi nu controleaza cum cheltuie banii pS1? Pai mai idiotilor bagi bani publici intr-o entitate ONG. Inteleg daca facea terenurile si le inchiria. Asa? Sa traiasca pomanagiu sef miliardar, cum vrea el sa faca bine la popor.
  • 0 (0 voturi)    
   Partidul stat. (Duminică, 4 august 2019, 12:50)

   Just2019 [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

   Cum sa controleze Curtea de Conturi, cum se sifoneaza banii contribuabililor din sector1, cand aceasta este subordonatata Partidului Stat, iar primarul sector 1, Tudorache si primaria sunt ale PSD-ului? Asa zisul primar, nu a facut nimic bun pentru sector 1. Intr-un Bucurersti, din ce in ce mai vaduvit de spatii verzi si de copaci, de infrastructura deficitara, primarul nu are alte preocupari decat de a distruge spatii verzi, de a taia copaci, pentru afacerile imobiliare ale clientelei politice, care in sector 1 e cea mai numeroasa. Este de-a rasu-plansu', cum se sifoneaza banii cetatenilor, fara ca acestia sa beneficieze in vreun fel de pe urma lor.
 • +8 (8 voturi)    
  Nu suntem de acord cu aceasta marsavie (Vineri, 2 august 2019, 11:31)

  wrumflo [utilizator]

  Vis-a-vis e groapa de gunoi de ani de zile, nu se putea face pe un teren gol, unde sunt balarii, distrugem un parc. Buna treaba, dupa Padurea Baneasa, urmeaza Parcul Operei, mare investitor domnul Tiriac, ii plac spatiile verzi.
 • +7 (7 voturi)    
  Sacalul... (Vineri, 2 august 2019, 12:01)

  Costello [utilizator]

  ... nu se satura niciodata. A obtinut si aceasta buna halca din Bucuresti!
  • 0 (0 voturi)    
   Fara PSD (Duminică, 4 august 2019, 13:08)

   Just2019 [utilizator] i-a raspuns lui Costello

   Fara concursul primarului PSD-ist, nu ar putea obtine nimic. Va dati seama, ca aici este vorba de avantaje materiale reciproce. Se umplu si buzunarul primarului si buzunarul afaceristului.
 • +5 (5 voturi)    
  m-am linistit (Vineri, 2 august 2019, 12:25)

  sachei [utilizator]

  credeam ca tiriac cheltuieste ceva din buzunarul lui. daca baga primaria bani, m-am linistit
 • +1 (1 vot)    
  Om de afaceri? (Vineri, 2 august 2019, 20:50)

  yol [utilizator]

  Om de .acat mai bine
 • +1 (1 vot)    
  Flausatul (Vineri, 2 august 2019, 20:56)

  yol [utilizator]

  De la sectorul 1 nu e tot ala care plateste lunar revista de realizari a primariei redactata de antena 3?
  Ce-ati vrea oameni buni sa iasa de aici?
  Cine crede ca acolo se vor face terenuri de tenis e mai mult decat naiv. O sa fie un teren, inconjurat de vreo cateva blocuri eventual. Iar seful flausatilor va deveni un si mai bun om de afaceri.
 • 0 (0 voturi)    
  Sector 1 (Duminică, 4 august 2019, 13:04)

  Just2019 [utilizator]

  D-l Primar, ar face mai bine, ca in loc de distrugerea parcurilor, in loc de defrisari si taieri de copaci, pentru contracte avantajoase, in loc de desfiintari de piete, sa se ocupe de plantarea de arbori in parcuri si pe strazile dintre blocuri, de recuperarea spatiilor verzi, de infrastructura defectuoasa si prost refacuta, de mizeria din sector, de restaurarea monumentelor istorice lasate in paragina, si nu in ultimul rand , de redarea in folosinta , a pietelor desfiintate in sector 1(vezi Piata Chibrit, Piata Amzei, Piata Matache), care functioneaza aproape doar cu numele!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by