Partidele parlamentare au cazut la intelegere, in sedinta liderilor de grup de la Camera Deputatilor de pe 18 octombrie, sa treaca in Parlament legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan, sustine deputatul PDL Nicusor Paduraru. "Intelegerea a fost clar realizata intre noi", dar a picat in plen, "tulburare cauzata de domnul Victor Ponta", a declarat pentru HotNews.ro Paduraru, precizand ca acesta este motivul pentru care votul a fost amanat. Contactat de HotNews.ro, presedintele PSD Victor Ponta a replicat: "liderii de grup nu decid niciodata cum se voteaza in plenul Parlamentului. (...) In aceasta formula eu nu voi vota aceasta lege".

Cainii comunitari, o problema a CapitaleiFoto: Agerpres

Deputatul PDL Nicusor Paduraru: Exista, bineinteles, un interes al primarilor pentru a rezolva problema

Descarca fisierul audio in format MP3

In ultimele trei luni, parlamentari din toate partidele s-au consultat cu primarii in ce priveste votul pe legea cainilor comunitari, a declarat pentru HotNews.ro deputatul democrat-liberal Nicusor Paduraru. "Exista, bineinteles, un interes al primarilor pentru a rezolva problema cetatenilor legata de maidanezi", a precizat Paduraru. Asadar, "saptamana trecuta, la presiunea primarilor din teritoriu, liderii politici ai tuturor partidelor au convenit sa treaca la vot aceasta initiativa legislativa prin vot pe cartela, insa din punct de vedere nominal secret", sustine democrat-liberalul.

Marti, 18 octombrie, inainte de votul pe aceasta lege in Camera Deputatilor, "toti liderii partidelor au convenit ca este o necesitate aceasta lege si ca nu are rost jocul politic in fals practicat de pana acum si e nevoie sa fim corecti si sa o lasam sa treaca pentru a putea primarii sa isi exercite atributiile si sa rezolve problemele in localitatile lor. Intelegerea a fost clar realizata intre noi (...). Tulburarea a fost cauzata de catre domnul Victor Ponta, care (...) a aruncat subiectul inapoi in sala, a negat discutiile anterioare", a declarat Nicusor Paduraru.

"Intelegerea facuta intre liderii partidelor politice nu a fost respectata in plenul Parlamentului. Asta este tot", sustine acesta, precizand ca intelegerea dintre liderii partidelor a avut loc in aceeasi zi in care s-a decis amanarea votului, pe 18 octombrie. "La aceasta intalnire a liderilor de grup de saptamana trecuta s-a convenit asupra acestei legi, cand s-a intrat in schimb in plenul Parlamentului nu s-a mai respectat intelegerea stabilita anterior".

Victor Ponta: Liderii de grup nu decid niciodata cum se voteaza in plenul Parlamentului

Descarca fisierul audio in format MP3

Contactat de HotNews.ro, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat: "Conform regulamentului Camerei Deputatilor, liderii de grup nu decid niciodata cum se voteaza in plenul Parlamentului. Niciodata, nu exista asa ceva". Intrebat care este parerea sa cu privire la aceasta lege, Ponta a raspuns ca "in aceasta formula eu nu voi vota aceasta lege".

Camera Deputatilor a decis marti, 18 octombrie, amanarea votului la legea cainilor fara stapan, la propunerea liderilor de grup ai Coalitiei. Decizia a fost luata dupa pauza de consultari ceruta de PDL, ca urmare a anuntului facut de PSD privind neparticiparea la votul asupra respectivului proiect de lege, dupa acceptarea propunerii democrat-liberalilor ca votul sa fie electronic secret, transmite Agerpres.

Potrivit raportului intocmit de Comisia de administratie asupra proiectului pentru modificarea si completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, eutanasierea acestora se va putea realiza dupa ce autoritatile locale consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari. Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect de lege, care a fost adoptat si de Senat, in 2007.

Citeste si: