​Olimpicii romani la matematica sustin zilele acestea testele de departajare pentru stabilirea componentei lotului care va participa la Olimpiada Internationala de Matematica din Africa de Sud. In ultima zi de pregatiri, HotNews.ro a stat de vorba cu o parte dintre liceeni, precum si cum profesorul Radu Gologan, coordonatorul lotului national de matematica.

Olimpicii la Matematica ai RomanieiFoto: Hotnews

“Lucrul la care mai trebuie sa umblam este taria psihica”, a marturisit Gologan. Elevii sunt insa gata de competitie si planuiesc aproape toti sa mearga la facultate in strainatate. Care sunt motivele - vedeti in materialul video din articol.

  • Anul acesta, se implinesc 55 de ani de la prima olimpiada internationala de matematica din istorie, organizata la Brasov
  • ​HotNews.ro si The Group au lansat cu aceasta ocazie sectiunea Prima Olimpiada Internationala de Matematica, Romania, 1959, cu sprijinul Societatii de Stiinte Matematice din Romania

>

Clipul a fost realizat cu echipament NIKON

Cateva dintre declaratiile olimpicilor:

  • Marius Bocanu - elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala Nr.1 Pitesti): Celelalte tari participante la Olimpiada Internationala de Matematica “probabil ca ne considera niste concurenti destul de puternici, datorita rezultatelor pe care le-am avut in istorie”
  • Stefan Gramatovici - elev in clasa a XII-a la Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti: “Eu am fost acceptat la Harvard College si o sa urmez cursurile incepand cu anul viitor si dupa nu stiu ce o sa fac”.
  • Andrei Pasa - elev in clasa a IX-a la Colegiul National Iasi: “Eu as vrea tot in afara sa plec, poate in State, si sa fac matematica sau ceva aplicat: fizica, informatica. O sa-mi dau seama pe moment”.
  • Andrei Bud - elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de Liceul Teoretic Negresti-Oas): “Eu o sa raman in Romania si probabil o sa fac doua facultati in acelasi timp, daca o sa am posibilitatea: o sa fac Matematica la Universitatea din Bucuresti si ASE pe Economie, inca nu am ales exact”.
  • Stefan Spataru - elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica Bucuresti (provenit de la Scoala Generala "Mihai Viteazul" Alexandria): “Eu ma gandesc sa studiez in strainatate, in SUA. O sa aplic la mai multe facultati foarte bune si o sa vad unde voi fi acceptat”.

Citeste si: