O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins un vehicul rusesc care transporta 200 de mine antitanc în flăcări după ce a trecut la rândul său peste o mină.

Sa treci peste o mina nu este niciodata o idee bunaFoto: Captura video

După cum notează și Ukraine Weapons Tracker, vehiculul a fost distrus complet după ce a trecut peste o mină plasată în apropierea orașului Zaporojie, capitala regiunii cu același nume din sud-estul Ucrainei.

O echipă a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a ajuns joi în această regiune pentru a inspecta centrala nucleară Zaporojie după ce bombardamentele din imediata apropiere a acesteia au provocat temeri legate de un posibil accident nuclear.

În mod interesant, înregistrarea video cu vehiculul rusesc în flăcări a fost distribuită inițial pe canalul său de Telegram de „Grey Zone”, aliasul folosit de unul dintre cei mai cunoscuți luptători ai grupului de mercenari Wagner ce luptă în Ucraina.

Luni, acesta afirma tot pe Telegram referitor la contraofensiva declanșată în Herson de Ucraina că soldații Kievului au reușit să realizeze avansuri semnificative în unele sectoare ale frontului, adăugând însă că forțele ucrainene au fost respinse pe alte axe de atac.

Miercuri, el relata că unele unități rusești s-au retras de pe linia frontului, o „decizie corectă” în opinia sa, dată fiind concentrarea de trupe ucrainene.

Vehiculele armatei ruse au o problemă cu minele

Mai multe înregistrări video apărute pe platformele social media în ultimele luni au surprins momente adesea greu de înțeles în care tancuri sau vehicule blindate rusești trec peste mine și explodează spectaculos, deși pericolul pare evident.

Într-o astfel de filmare apărută la jumătatea lunii august un vehicul de luptă al infanteriei de tip BMP poate fi văzut trecând peste o mină în timp ce încearcă să treacă în trombă printre alte două blindate scoase din acțiune.

Soldații ruși aflați pe vehiculul blindat sar rapid de pe acesta după explozie, doi căzând imediat după la pământ deși nu este clar dacă au fost răniți sau au încercat să se adăpostească.

Înregistrarea a amintit imediat de o alta apărută în luna iulie în care de data aceasta a fost implicat un tanc al forțelor armate ruse. Vehiculul de luptă este văzut explodând chiar în prima parte a înregistrării după ce trece peste o mină printre alte 4 tancuri abandonate în formație compactă de soldații Moscovei.

O altă filmare apărută pe rețelele de socializare înspre sfârșitul lunii august a surprins două blindate rusești sărind în aer după ce au trecut peste mine chiar în timp ce avansau rapid și trăgeau spre pozițiile armatei ucrainene.

Aici pericolul pentru vehiculele blindate rusești nu este atât de evident, dar rezultatul este la fel de spectaculos.

Urmărește ultimele evoluții din a 191-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO. Cele mai noi informații despre contraofensiva ucraineană din regiunea Herson pot fi de asemenea găsite aici: