Forțele rusești au lovit o navă militară ucraineană din portul Odesa cu rachete de înaltă precizie, a susținut, duminică, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al afacerilor externe Maria Zaharova, citată de Reuters. Sâmbătă, Moscova neaga că ar fi implicată în atac.

Maria ZaharovaFoto: Sputnik / Profimedia Images

"Rachetele Kalibr au distrus infrastructura militară din portul Odesa, trimițând o navă militară ucraineană spre destinația favorită a regimului de la Kiev cu o lovitură de înaltă precizie”, a spus Zaharova, comentând ironic atacul de sâmbătă după ce Moscova a susținut că nu are nicio legătură cu incidentul.

”În discuția noastră cu Rusia, rușii ne-au spus că nu au absolut nicio legătură cu acest atac și că examinează problema foarte atent și în detaliu”, declara sâmbătă ministrul turc al Apărării Hulusai Akar într-un comunicat de presă.

Zaharova contrazice astfel versiunea prezentată de Turcia, țară care alături de ONU, a mediat semnarea acordului privind reluarea exporturilor de cereale la Marea Neagră.

Comentariile ei au fost publicate pe platforma Telegram, după ce președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a acuzat ”barbarismul” rușilor, precizând că Moscova nu e în stare să își țină promisiunile.

VEZI ȘI:

---