Ministrul turc al Apărării a declarat sâmbătă că oficialii ruși au spus Ankarei că Moscova nu are „nicio legătură” cu atacul asupra portului ucrainean Odesa, relatează Reuters.

Atac cu rachete în OdesaFoto: Vladimir Sindeyeve/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„În discuția noastră cu Rusia, rușii ne-au spus că nu au absolut nicio legătură cu acest atac și că examinează problema foarte atent și în detaliu”, a declarat ministrul Apărării Hulusai Akar într-un comunicat.

„Faptul că un astfel de incident a avut loc imediat după acordul încheiat ieri ne-a îngrijorat cu adevărat”, a adăugat el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacul cu rachete al Rusiei asupra portului Odesa de sâmbătă a demonstrat că Moscova va găsi modalități de a nu implementa acordul de cereale încheiat cu Națiunile Unite, Turcia și Ucraina, relatează Reuters.

„Acest lucru demonstrează un singur lucru: indiferent ce spune și promite Rusia, va găsi modalități de a nu-l pune în aplicare”, a spus Zelenski într-un videoclip postat pe Telegram.

„A fost lovită o stație de pompare, iar cealaltă rachetă a provocat un mic incendiu care a afectat casele din jurul portului, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului militar de sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk, potrivit Reuters. Zona de depozitare a cerealelor nu a fost lovită, a adăugat ea. Nu au fost raportate victime.