Imagini video distribuite pe Telegram arată că Rusia a trimis mercenari ai grupului Wagner în Svitlodarsk, un oraș din regiunea Bahmut a cărei capturare ar putea fi crucială pentru ofensiva rusească din Donbas.

Mercenari Wagner trimisi sa lupte in UcrainaFoto: Captura video

Înregistrările video făcute chiar de mercenarii ruși au fost redistribuite pe Twitter de analistul militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute. Săptămâna trecută acesta a publicat și imagini „eroice” cu cazacii trimiși de Moscova să lupte în Ucraina în jurul Izium, un oraș din regiunea Harkiv.

În înregistrarea făcută acum de mercenarii Wagner poate fi văzută și centrala termică Vuhlehirska, una dintre cele mai înalte clădiri din Ucraina, cu o capacitate de producție totală de 3,600 MW.

Separatiștii pro-ruși din Donețk au anunțat cucerirea localității strategice Lîman și a Svitladorskului, un oraș din regiunea Bahmut, pe 27 mai.

De ce este sunt importante regiunea Bahmut și Svitlodarskul pentru forțele armate ale Moscovei

Această regiune, organizată administrativ ca un raion, se află în nord-vestul regiunii Donețk și la sud de orașul Severodoneţk, cel mai recent obiectiv al forțelor armate ruse ce luptă în estul Ucrainei ca parte a noii ofensive declanșate în noaptea zilei de 18 aprilie.

Capturarea sa ar putea permite armatei ruse să încercuiască trupele ucrainene ce luptă în Severodonețk, ultimul oraș din regiunea Luhansk încă sub controlul forțelor armate ale Kievului.

Serghei Gadai, guvernatorul regiunii Luhansk, a declarat în urmă cu o zi că președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat generalului Alexander Dvornikov, comandantul suprem al forțelor armate ruse din Ucraina, să captureze Severodonețkul până în data de 10 iunie.

Sâmbătă, Gadai a declarat de asemenea că luptele continuă în acest oraș de o importanță strategică pentru ofensiva Moscovei și că rușii și-au aruncat în luptă toate rezervele.

Kievul a trimis săptămâna trecută voluntari ai Legiunii Internaționale ce luptă în Ucraina pentru a întări apărarea Severodonețkului.

Urmărește ultimele evoluții din a 103-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.