Luptători ai Legiunii Internaționale formată din voluntari străini ce luptă în Ucraina au ajuns la Sverodonețk pentru a întări apărarea ucraineană, relatează Ukraîinska Pravda.

Luptatori ai Legiunii Internationale au ajuns la SeverodonetkFoto: Captura video

Rușii continuă operațiunile de cucerire a orașului din Luhansk, cel mai nou punct central al luptelor din această regiune aflată în estul Ucrainei, însă forțele armate ucrainene încearcă să își consolideze pozițiile și să se pregătească pentru o contraofensivă, potrivit unui reportaj realizat de Radio Svoboda.

Jurnaliștii ajunși la fața locului au discutat cu mai mulți voluntari străini ce luptă de partea ucrainenilor, unii afirmând că sunt din Australia și Georgia.

Luptătorii Legiunii Internaționale afirmă că luptă de partea dreptății și că vor să îi respingă pe ocupanți înapoi în Rusia, indiferent de cât ar dura acest lucru, pentru a se întoarce apoi la familiile lor.

Ucrainenii continuă să reziste la Severodonețk

Potrivit ultimelor informații, armata rusă a reușit să ocupe 80% din Severodonețk, nereușind să înregistreze avansuri semnificative de ieri, însă apărătorii ucraineni au lansat o serie de contraatacuri, capturând mai mulți militari ruși pe parcurs.

Șeful administrației militare din Luhansk, Serghei Haidai afirmă că Severodonețk rezistă în fața asalturilor rusești și că există toate premisele pentru a fi eliberat.

În prezent nu este clar câți voluntari străini luptă în Ucraina, Kievul alegând să nu mai divulge numărul acestora din motive legate de securitate.

Președintele Volodimir Zelenski vorbea însă la începutul lunii martie de 16.000 de străini care s-au oferit voluntari în doar prima săptămână a invaziei rusești.

Urmărește ultimele evoluții din a 100-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.